De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Duizend en één kracht

Utrecht, maandag 26 september 2011

Allochtone vrouwen door middel van vrijwilligerswerk maatschappelijk activeren om volop mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Dat is de inzet van Duizend en één Kracht. 25 Nederlandse gemeenten werken intensief samen met vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerscentrales, vrouwenorganisaties en migrantenorganisaties om dit plan te laten slagen. Bestaand aanbod wordt op lokaal niveau gekoppeld aan andere activeringstrajecten. Doordat organisaties hun krachten hebben gebundeld, ontdekken steeds meer allochtone vrouwen hun eigen kracht.

Via begeleiding, scholing en bemiddeling naar werk, vrijwillig of betaald, worden vrouwen uitgedaagd om hun talenten te benutten. In vier jaar tijd zijn veel vrouwen bereikt die nu op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de Nederlandse samenleving. Op 9 december 2011 wordt de rode loper uitgerold voor alle vrouwen en de vrijwilligers en/of professionals die hen hebben ondersteund, tijdens De Grote Finale.

In de afgelopen jaren zijn er, in het kader van Duizend en één Kracht, een breed scala aan aanpakken, methodieken, initiatieven en ondersteunende instrumenten ontwikkeld. Zoals de digitale Krachtenbundel, een set van vier handreikingen met praktijkvoorbeelden en voorbeeldmaterialen waarmee organisaties zelf aan de slag kunnen met de werving en voorlichting van allochtone vrouwen. Om de succesformules te belonen, te delen en in beeld te brengen, worden zes prijzen - sterren - uitgereikt in verschillende categoriën. De winnaars worden op vrijdag 9 december 2011 tijdens De Grote Finale bekend gemaakt en beloond met een geldbedrag van € 1001,-. Het prijzengeld voor de Duizend en één Sterren wordt ter beschikking gesteld door VSBfonds

Inzenden tot 14 oktober

U kunt uw ‘ster’ inzenden tot 14 oktober. Dat kan een aanpak, initiatief of methodiek zijn waar u zelf bij betrokken bent, maar u kunt ook anderen voordragen. Heeft u vragen over het aanmelden of vraagt u zich af of uw aanpak wel in aanmerking komt voor de prijs? Bekijk de voorwaarden voor deelname of stel uw vraag aan Mirjam Andries.

Voor meer informatie over Duizend en één Kracht of Duizend en één Sterren, kunt u terecht op de website www.duizendeneenkracht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support