De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Lieve Kinderen

Utrecht, vrijdag 1 juli 2011

Theatervoorstelling

Toneelgroep Spotlicht maakt onder beheer van Stut Theater voorstellingen met (voormalig) dak- en thuislozen. In 2005 maakte Spotlicht de eerste voorstelling Licht Aan! Vorig jaar kwam  Als de dood voor de nachten uit.
In Lieve kinderen wordt er niet alleen ingezoomd op het dakloos zijn, maar ook op de thuisloosheid, het gevoel geen veilige thuishaven te hebben.

In de voorstelling Lieve Kinderen!, wordt een kijkje achter de voordeur genomen van een gezin dat samenkomt op een familiereunie. De vader heeft zijn kinderen nog iets te vertellen, hij weet alleen nog niet hoe hij dit moet aanpakken. En hij blijkt niet de enige te zijn die lang zijn mond heeft gehouden. Is het dan eindelijk tijd voor een goed gesprek?

Vooroordelen en onuitgesproken zaken uit het verleden maken het moeilijk om openhartig met elkaar te praten en elkaar te begrijpen. Zolang de gezinsleden elkaar niet willen en kunnen begrijpen, is het dan mogelijk iets te veranderen?

"Lieve Kinderen" is gebaseerd op interviews en improvisaties met de spelers. De verhalen zijn oprecht, staan dicht bij de acteurs en blijven verrassend actueel.

De voorstelling speelt tot juni 2012.
Voor speeldata zie www.stut.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support