De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Manifestatie VN-verdrag waarmaken

Utrecht, dinsdag 1 februari 2011

Op dinsdag 29 maart 2011 zal de Manifestatie VN-Verdrag Waarmaken gehouden worden in de Jaarbeurs in Utrecht. Er wordt getoond wat er speelt rond de vier thema’s Samen Leven, Samen Leren, Samen Werken en Samen Bepalen in relatie met het VN-verdrag. We staan stil bij de stand van zaken en maken duidelijk wat we moeten doen om achterstandsposities van mensen weg te nemen.

Op de manifestatie wordt door middel van informatie, debat, discussie, doe-acties en voorbeelden de inclusieve samenleving verbeeld - Inclusie betekent: mee kunnen doen in de samenleving. In een inclusieve samenleving is iedereen welkom. Niemand wordt buitengesloten.

Erica Terpstra in het AD
In het kader van de Mediamarathon heeft Erica Terpstra een interview gegeven met het AD: Kort en krachtig met volle aandacht voor het VN-verdrag: "Iedereen moet in de samenleving mee kunnen doen. De rechten van de mens gelden ook voor degenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De wereld wordt er absoluut beter van als iedereen mee doet." Lees het artikel in het AD november 2010 http://www.vnverdragwaarmaken.nl/images/stories/documenten/Artikel-AD-november2010.pdf.

Het VN verdrag
Iedereen kan meedoen. 
Het zou fijn zijn als iedereen kan meedoen in de samenleving.
De Verenigde Naties (VN) heeft op 13 december 2006 een verdrag gemaakt voor mensen met een beperking. In het verdrag staat dat alle mensen zijn gelijkwaardig zijn. En dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Het is hun recht.

Wat heeft Nederland gedaan met het VN-verdrag?
Nederland heeft het VN-verdrag voor mensen met een beperking in 2007 ondertekend. Nederland moet het verdrag nog ‘ratificeren’ (beloven om de afspraken in het verdrag na te komen).

Wat moet Nederland doen?
De volgende dingen zou Nederland moeten doen:
* Mensen met een beperking krijgen dezelfde rechten als anderen
* Bestaande wetten en regels worden aangepast.
* Iedereen kan meedoen en is welkom.
* Gemeenten, organisaties voor zorg en welzijn, bedrijven en scholen veranderen daarom hun regels ook zodat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving.

.................................................................................................................
Het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking moet  ook in Nederland van kracht worden. U kunt daar aan bijdragen.

Dinsdag 29 maart 2011 van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht

De Manifestatie richt zich op mensen die een verschil willen maken in de samenleving: op het werk, in het onderwijs, in het openbare leven en in de wijk.
.................................................................................................................

Kijk voor het programma en aanmelding op http://www.vnverdragwaarmaken.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support