De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Meeleefgezin

Utrecht, vrijdag 2 september 2011

Meeleefgezin laat ouders even bijtanken

Voor ouders met psychische problemen is het moeilijk om de ouderrol te vervullen als het even wat minder goed gaat. Met hulp van een Meeleefgezin kunnen de biologische ouders regelmatig bijtanken en kunnen de kinderen toch gewoon bij hun ouders blijven wonen en opgroeien. Dat is de gedachte achter Meeleefgezin.

Meeleefgezin is een initiatief van Femke van Trier en Maria Wassink en komt voort uit hun brede ervaring in de GGZ met jonge kinderen en ouders met psychische problemen. samen met Stichting Stade starten ze het project in de gemeente Utrecht. Het is de bedoeling dat Meeleefgezin daarna wordt uitgebreid naar andere plaatsen in Nederland. Het Oranjefonds en ZonMw financieren dit nieuwe project.
 

In het Meeleefgezin vindt het kind (van pasgeboren tot 4 jaar) een veilige plek, stabiliteit en gezelligheid. Het idee is om elke week een dag en elke maand een weekend het kind op te vangen bij een vast meeleefgezin. Zo wordt een band opgebouwd en krijgen de biologische ouders even tijd voor zichzelf. Voor de meeleefouders is dit vrijwilligerswerk. Anders dan bijvoorbeeld pleegzorg is voor Meeleefgezin geen indicatie nodig. 

Voor informatie
Irene Witjens
030-2361901
i.witjens@stichtingstade.nl

Eva-Maria den Balvert
030-2361929
e.denbalvert@stichtingstade.nl 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

Hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support