De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Respijtwijzer

Utrecht, vrijdag 8 juli 2011

Respijtwijzer.nl

Om een landelijk aanbod aan respijtzorg-voorzieningen toegankelijk te maken is Mezzo de eerste landelijke respijtwijzer gestart. Op deze website staat een aanbod van circa 4000 respijtzorgaanbieders. Het gaat om voorzieningen als zorgboerderijen, logeerboerderijen, zorghotels, dagopvang en zorg door vrijwilligers aan huis.

Meer dan 450.000 mantelzorgers zijn zwaar- of overbelast. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers even pauze kunnen nemen in de zorg. Respijtzorg kan voorkomen dat mensen overbelast raken. Respijtzorg is de tijdelijke en volledige overname van zorg door vrijwilligers en beroepskrachten.

www.respijtwijzer.nl bevat informatie over respijtzorg, waaronder financieringsmogelijkheden, maar ook respijtarrangementen en ervaringen van mantelzorgers en zorgvragers met respijtzorg.
Mantelzorgers hebben recht op tijd voor zichzelf: minimaal een dagdeel vrijaf per week en drie weken vakantie per jaar. Nu zijn er allerlei praktische en psychologische drempels waardoor dit niet lukt. De website bevat daarom ook informatie die zorgvragers en mantelzorgers stimuleert drempels te overwinnen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support