De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stut Theater

Utrecht, donderdag 1 december 2011

STUT theater in december!

Stut Theater sluit het jaar af met nog drie voorstellingen. Zij komen met de première van ‘Rimpelingen’, een voorstelling over de kunst van het ouder worden. Portret 3: LEX - leert lezen in Overvecht wordt 13 december voor de laatste keer getoond en Portret 4: MAHMOUD - een vader uit Overvecht draait nog in december. De voorstellingen van Stut Theater worden gemaakt voor en met bewoners uit de wijken.

Portret 4: Mahmoud-een vader in Overvecht
Mahmoud is een druk kind. Hij is druk met verenigingen, druk met regelen en druk met organiseren. Dat zit nu eenmaal in zijn bloed. Hij groeit op in Marokko onder het toeziend oog van zijn moeder en de buren. Zijn vader werkt in Nederland en komt eens in de twee jaar thuis. Op een dag moet Mahmoud kiezen: in Marokko blijven of morgen naar Nederland vertrekken.
Mahmoud is nu nog steeds druk. Druk met de wijk, druk met Nederland, druk met Marokko. Maar ook druk met opvoeden en lesgeven. Hij is leraar, getrouwd en heeft een zoon van tien. Aan Allah de keus of er nog meer kinderen komen. Inshallah.
Als kind en vader en later als opa stelt hij zichzelf telkens de vraag: Wat als ik niet deze keuze, maar die andere had gemaakt? Hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien? En: in hoeverre had ik daar zelf invloed op?

Datum: Woensdag 7 december
Tijdstip: 19.00 uur
Locatie: Leger des Heils, Schooneggendreef 27
Entree: €2,-

Portret 3: LEX - leert lezen in Overvecht
Lex vertelt zijn verhaal. (Ook al wil hij dat niet). Hij is 49 en kan bijna niet lezen en schrijven. Daarom gaat hij nu naar school. Lex vertelt over vroeger. Over thuis, zijn werk, Elvis en de sportschool.
En over Laurentien, de prinses. En hij vertelt dat hij vindt dat iedereen moet leren lezen en schrijven. Ook jonge mensen. Voorál jonge mensen. Lex is één van de anderhalf miljoen Nederlanders die laaggeletterd is. 

Lex: “Op mijn werk weten ze`t nie eens. 
Dan heb ik zoiets van: ik hem m’n bril nie bij me.
Of dan zeg ik dat ik druk ben.
Appie propt z’n arm soms in een mitella.
Dan zegt ie dat ie geen pen kan vasthouden.”

Datum: Dinsdag 13 december
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Buurtcentrum de Pijler, Bovenpolder 80, de Meern
Entree: €2,-
NB. Het is de laatste openbare uitvoering vóór de tournee wordt afgesloten!

Rimpelingen, de kunst van het ouder worden!
In Rimpelingen ontmoeten vier mensen elkaar op een toneelvloer. Ze vertellen. Over vroeger en nu, over hun jeugd in Nederland of Marokko. Over fysieke problemen, opnieuw verliefd worden en het verliezen van een partner. Over het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn, over levenslustig en levensmoe zijn. Ze leren elkaar steeds beter kennen. Achter de gevels zitten de anderen. Zij komen de deur niet meer uit. Ze zijn onzichtbaar geworden.  
Als je een wateroppervlak aanraakt, ontstaan er rimpelingen. Langzaam verspreiden ze zich. Een rimpeling komt obstakels tegen, maar overkomt deze door er overheen of er langs te gaan. Soms kaatst de rimpeling terug. Rimpelingen verwijzen ook naar rimpels, naar de zichtbare herinneringen aan het leven van een mens. Rimpelingen zijn het symbool voor die – soms vervloekte – tekenen van ouderdom die onontkoombaar zijn.

Datum: Zondag 18 december 
Tijd: 15.00 uur 
Locatie:  Cultuurhuis Stefanus
Adres: Amazonedreef 40  Overvecht (Utrecht)
Entree: €5,00 / €3,50 (cjp, u-pas en 65+)
Reserveren: 030-2311801 / reserveren@stut.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support