De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Zorgboerderij Rita Rijntjes

Utrecht, vrijdag 2 december 2011

Nieuwe projecten op de zorgboerderij Rita Rijntjes

Zorgboerderij Rita Rijntjes is een heerlijk plekje waar het hectische leven even stil staat. Waar je tot jezelf kunt komen maar ook naar eigen behoefte de handen uit de mouwen mag steken. Doordat zorgboerderij Rita Rijntjes een hobbyboerderij is, is in principe alles mogelijk. Deze 2 nieuwe projecten laten dit ook zien. Er wordt aangesloten bij de hobby`s van de deelnemers zodat zij met hun passie aan de slag kunnen.

Kwartel project
Sinds een paar maanden houdt Kees zich bezig met het fokken en verzorgen van Japanse kwartels. De opbrengst van de eieren zijn voor een aantal projecten in Uganda en Kenia. Informatie over de projecten en de initiatiefnemers is te vinden op www.quailsforafrica.com.
Kees heeft thuis een volière met parkieten en heeft in zijn jeugd ervaring opgedaan met de verzorging van Kwartels . Hij is er behoorlijk druk mee en komt speciaal hiervoor ook op de zaterdag naar de Zorgboerderij.
Behalve dat de opbrengst voor een goed doel is, zijn we ook blij met de eitjes omdat ze zo gezond zijn. Kwarteleitjes bevatten heel weinig cholesterol, maar 32 Kcal en aanzienlijk meer vitaminen en mineralen dan het kippenei.

Motorproject
De grootste passie van Joop was het onderhoud, poetsen en sleutelen aan zijn motoren. Herseninfarcten brachten helaas een einde aan deze hobby. Door toedoen van Maarten Verkleij, van de Stichting Sleutelclub Kamerik, is dit voor Joop weer mogelijk gemaakt. Maarten heeft Arie Molenaar (van Arie Molenaar Motors) bereid gevonden om elke drie weken een motor te leveren die Joop voor dit bedrijf kan schoonmaken. Het Rabobank Dichtbijfonds heeft een motorheftafel gefinancierd en een aantal Woerdense bedrijven leverden poetsmiddelen en werkkleding. Joop heeft nu weer een zinvolle dagbesteding gekregen.

Contact
contactpersoon: Rita Rijntjes
adres: Gerverscop 26, Harmelen
email: ritarijntjes@freeler.nl
tel: 0348-443468
mobiel: 06 535 81 580

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support