Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cursus `Van geluk tot geweld... en andersom`

Utrecht, woensdag 5 september 2012

Op donderdag 27 september 2012 start de cursus `Van geluk tot geweld... en andersom`. Deze cursus is voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met geweld in een relatie. De cursus biedt in twaalf bijeenkomsten de mogelijkheid om samen met andere vrouwen op zoek te gaan naar de mogelijkheden om het geweld binnen de relatie te stoppen en herhaling te voorkomen.

In iedere relatie is weleens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als je voortdurend op je tenen moet lopen? En er klappen vallen? Of je wordt gekleineerd en bedreigd? Herken jij jezelf hierin? Je bent zeker niet de enige die dit meemaakt. Huiselijk geweld komt heel vaak voor. Iedereen kan er mee te maken krijgen. 

‘Van geweld tot geluk … en andersom’: geweld sluipt meestal stilletjes de relatie binnen maar gaat zelden vanzelf over. Daarom wordt deze groep georganiseerd. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om het geweld binnen je relatie te stoppen of om herhaling te voorkomen. 

Voorbeelden van thema’s/onderwerpen zijn: •  Wat is huiselijk geweld? •  Hoe heeft het je beïnvloed? •  Hoe gaat het met de kinderen? •  Leren grenzen stellen. •  Eigenwaarde versterken en zelfrespect vergroten. •  Hoe zie je je toekomst? 

Kennismakingsgesprek 
Vooraf is er een kennismakingsgesprek met de begeleidsters van de cursus. In dit gesprek hoor je meer over de cursus en kun je iets over jezelf vertellen.

Start cursus 
De cursus start op 27 september 2012 en bestaat uit 12 bijeenkomsten en 3 terugkombijeenkomsten. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.
De cursus is wekelijks behalve in de najaarsvakantie. 

Plaats en tijd 
De groep is op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in buurthuis de Uithoek, 2e Daalsedijk 2b te Utrecht. 

Kosten 
De cursus kost 10 euro in totaal (inclusief koffie, thee en cursusmaterialen).

Aanmelden via email op d.vries@portes.nl en/of mheugten@vieja-utrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support