De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

28 december 2012

Training Suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren

Suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren is bijna altijd een uiting van een langdurig psychisch lijden, een lage zelfwaardering en het treedt vrijwel altijd op samen met andere problemen. Voor deze groep jongeren is vroegtijdige signalering en bespreekbaar en hanteerbaar maken van dit gedrag van groot belang.

Lees verder

27 december 2012

Organisaties welzijnswerk en peuterspeelzaalwerk bekend

De gemeente Utrecht speelt in op veranderingen in de samenleving met een andere inrichting van het welzijnswerk: vernieuwend welzijn. Het nieuwe Utrechtse welzijnwerk gaat uit van de eigen kracht van mensen en zoekt aansluiting bij wat bewoners zelf willen en kunnen. Het gaat erom mensen te stimuleren om zélf problemen op te lossen, talenten te ontwikkelen en activiteiten te organiseren.

Lees verder

24 december 2012

Fijne Feestdagen !!

Het team van jekuntmeer.nl wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig Nieuwjaar !!

Lees verder

21 december 2012

Participatie blijft moeilijk voor mensen met psychische problemen

Participatie en eenzaamheid blijven belangrijke aandachtspunten voor mensen met aanhoudende psychische problemen. Dat blijkt uit de laatste peiling van het panel Psychisch Gezien.

Lees verder

17 december 2012

Gezamenlijk eten en koken bij Ciao Cafe

Donderdagavond. De Weide Wereld in Vleuterweide. Aan een lange tafel zitten de bezoekers van Ciao Cafe bij elkaar. Het eten is met z’n allen bereid, waardoor iedereen eer heeft van zijn werk. Dit is ook het idee achter Ciao Café: na het werk met z’n allen een gezellige avond hebben. En iedereen is welkom!

Lees verder

14 december 2012

Vleuterwijde: ik jij wij samen in de wijk

Soms vergeten we allemaal waar de kerst daadwerkelijk om gaat. Niet alleen krijgen maar ook geven. Wij van het project “Ik jij wij samen in de wijk” dagen u uit om samen met ons kerststukjes te maken voor die mensen die gebruik maken van de voedselbank. Ook voor hen zijn de kerstdagen speciale dagen!

Lees verder

13 december 2012

Vrijwilligers gezocht voor de Actie Stille Armoede !

Zoals u weet is er in Nederland veel stille armoede! Het gaat hierbij om mensen die zich - door welke omstandigheden dan ook - financieel niets extra’s kunnen veroorloven. Vaak gaan andere (on)kosten voor en blijft er geen geld over voor een goede maaltijd. En kunnen deze mensen daardoor vaak geen echte Kerst vieren. 

Stichting Actie Stille Armoede zoekt voor de komende dagen vrijwilligers die bereid zijn kerstpakketten rond te brengen voor mensen die op of onder de armoedegrens leven en die in aanmerking zijn gekomen voor zo`n kerstpakket.

Lees verder

13 december 2012

Beleef het kerstverhaal !

In een intieme huiskamer lezen bekende Utrechters en bekende Nederlanders het kerstverhaal voor. Iedereen is welkom en een voorleesplekje is gratis op vertoon van een geldig entreekaartje voor "Zin in Kerst. Beleef het kerstverhaal" in het museum Catharijneconvent Utrecht.

Lees verder

12 december 2012

Resto VanHarte Utrecht Kanaleneiland

Ook in deze bijzondere periode van het jaar - de dagen die naar het Kerstfeest toeleiden, heeft Resto vanHarte weer een aantal bijzondere avonden op het programma staan. Dus trakteer jezelf en kom een avondje mee-eten!

Lees verder

11 december 2012

Kerstmarkt bij Boogh Activiteiten Utrecht

Boogh organiseert op vrijdag 21 december van 11.00 uur to 15.00 uur een leuke Kerstmarkt in de binnentuin en middenruimte op de Operettelaan 629.

Er is van alles te zien en doen: van kraampjes tot workshops, van verschillende zangkoren tot erwtensoep en nog veel meer. U komt toch ook?

Lees verder

11 december 2012

Natuur op recept

Bijna twee derde van de Nederlandse vrouwen en meer dan de helft van de mannen geeft aan dat de natuur ingaan depressieve klachten verlicht. Dit blijkt uit onderzoek van Fonds Psychische Gezondheid onder 1.026 respondenten, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Lees verder

10 december 2012

gratisstoppenmetdrinken.nl

Ondanks een groot aanbod aan therapieën is de taboesfeer rond alcohol nog zeer groot en lukt velen niet om dit probleem aan te pakken. Op de website gratisstoppenmetdrinken.nl verwijst de stichting alcoholverslaafden en veeldrinkers naar een aantal gratis behandelingen. Zo kunnen zij gemakkelijker, laagdrempelig en anoniem hun eigen keuze maken voor een gratis oplossing om hun probleem aan te pakken.

Lees verder

7 december 2012

De Stadsbrug pakt groot uit

Op 28 september j.l. opende De Stadsbrug officieel de nieuwe locatie aan de Koningin Wilhelminalaan 6 in Utrecht. De Stadsbrug organiseert, ondersteunt en stimuleert (nieuwe)vormen van werk- en dienstverlening voor kwetsbare mensen in de regio Utrecht.

Lees verder

6 december 2012

Ervaringswijzer; inspiratie voor de psyche

Ontmoeten, samenwerken en leren op een leernetwerk. Doe mee en professionaliseer jezelf als ervaringswerker: Ervaringswijzer.nl, trefpunt voor en door mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Laat je inspireren, ontmoet anderen en ontdek interessante activiteiten in jouw buurt. Deel jouw ervaringen op het forum, via reacties of in de blogs. Meld je aan als lid en volg onze thema`s en recensies. Dan worden wij samen wijzer.

Lees verder

5 december 2012

De 10e editie van de Vrijwilligersprijs Utrecht

De tiende editie van de Vrijwilligersprijs Utrecht: dat vraagt om een feestje! De Vrijwilligerscentrale nodigt iedereen van harte uit dat met hen mee te vieren op donderdag 20 december om 16.00 uur in het stadhuis van Utrecht. Het programma eindigt om 17.00 uur en aansluitend is een borrel.

Lees verder

4 december 2012

De Kantellat

Tijdens de Kantelbijeenkomst van de gemeente Utrecht op 19 november presenteerden de ervaringscoaches van het project Doen en Laten de Kantellat
Deze Kantellat maakt inzichtelijk in hoeverre je als  professionele hulpverlener "gekanteld" bent. 
Durf jij de test aan en jezelf een spiegel voor te houden?

Lees verder

3 december 2012

Culturele Karavaan in Kanaleneiland!

Culturele Karavaan 2012 staat in het teken van Licht. Licht heeft iets magisch en is in veel religies een inspiratie voor rituelen, gedichten, liederen, dansen en visuele kunst.
De Culturele Karavaan is een reizend festival met zang, dans, muziek, poëzie en een EAT&MEET. Eerdere edities vonden plaats in Zeeland, Rotterdam en Utrecht Overvecht. Dit najaar strijkt het interculturele festival op 8 december neer in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Lees verder

3 december 2012

NL Doet !

Op 15 en 16 maart 2013 organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranjefonds stelt hiertoe 1,5 miljoen euro ter beschikking voor materialen, entree of vervoersbewijzen. Helaas moesten vorig jaar honderden organisaties teleurgesteld worden omdat het geld op was. Zorg dus dat u snel uw aanvraag doet, want op=op !

Lees verder

30 november 2012

Kerstborrel in Buurthuis Zuilen

Zaterdagmiddag 15 december tussen half 4 en 6 organiseert Ik zie jou! een Kerstborrel in Buurthuis Zuilen. De borrel is bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Bovenal is het de bedoeling dat vraag en aanbod binnen de wijk elkaar leert kennen en mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen aan elkaar `gematched` worden. 

Alle buurtbewoners zijn welkom op de kerstborrel! Het maakt niet uit of je wel of niet meedoet met Ik zie jou!

Lees verder

29 november 2012

Doe mee met de Kantelparade!

Gemeente Utrecht, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties zijn het afgelopen jaar bezig geweest met, wat zij noemen “de kanteling”. 19 november organiseerden zij in dit kader de Kantelbijeenkomst. De aftrap van een Kanteltrein die zij in werking hebben gezet. Helpt u met uw ervaring en initiatieven ook mee om de Kanteltrein rijdende te houden? Zie het filmpje over de Kantelbijeenkomst: http://youtu.be/n0vk8c8GvI8

Lees verder

28 november 2012

Congres: Niet-aangeboren hersenletsel

Op 16 januari organiseert Nursing het congres Niet-aangeboren hersenletsel. Wil jij praktische kennis & tips, direct bruikbare hulpmiddelen, gedragsinterventies en inspiratie ten aanzien van NAH? Meld je aan voor het Congres Niet-aangeboren hersenletsel.

Tip: Tot 12 december kan je gebruikmaken van de vroegboekactie en ontvang je € 40 korting!

Lees verder

27 november 2012

Speed-daten bij TalenTonen in Kanaleneiland

Een flink aantal welzijnsorganisaties heeft elkaar donderdag 22 november in Kanaleneiland speed-datend ontmoet. De organisaties kwamen af op de uitnodiging van TalenTonen om naar hun netwerk bijeenkomst te komen. Het werd een huiskamer vol zakelijke verkenningen en gezelligheid.

Lees verder

26 november 2012

Besparingstips van deelnemers Huiskamer Ondiep

Deelnemers van de Huiskamer van Pleisterplaats Ondiep hebben het initiatief genomen om een aantal besparingstips op een rij te zetten voor hun buurtbewoners.
Iedereen moet de broekriem aantrekken, maar dat wil nog niet betekenen dat er niets meer mogelijk is vinden deze deelnemers, zij delen graag hun inside informatie met u.
Voor de besparingstips:

Lees verder

23 november 2012

Hoezo Armoede?

Zondag 25 november 2012 
In unieke samenwerking met de publieke omroep én Utrechtse culturele en maatschappelijke organisaties biedt Culturele Zondag Hoezo Armoede? de gelegenheid in één dag te reizen naar je eigen armoede. Op ruim dertig locaties voeren live-uitzendingen, films, voorstellingen, muziek, workshops en debatten je mee in de vaak lastige maar ook kansen biedende wereld van armoede. Je zintuigen worden geprikkeld, je geest uitgedaagd en opeens zie je het avontuur van een wereld met een minder gevulde beurs.

Lees verder

22 november 2012

Voetballen bij Rainbow Ladies is dubbel scoren!

Rainbow Ladies! Is de naam van het vrouwenvoetbalteam wat in samenwerking tussen Stichting TalenTonen en voetbalvereniging USV Elinkwijk opgericht is. 
De opzet is eenvoudig: een voetbalteam in competitie van vrouwen van verschillende afkomst. Plezier in voetballen staat voorop, graag een balletje trappen en samen uiteindelijk voor de winst gaan. Voor een hecht team wordt er gewerkt aan wederzijds begrip en integratie. Dat wordt dubbel scoren dus.

Lees verder

20 november 2012

Deskundig door Verslaving

Hersteld zijn van een verslaving is een waardevolle vorm van levenservaring die gebruikt kan worden om anderen te ondersteunen in een vergelijkbaar proces. Ex-verslaafden kunnen als ervaringsdeskundige een bijdrage leveren aan de zorg en dienstverlening. Niet alleen in specifieke rollen, en vanuit cliëntenorganisaties, maar ook binnen reguliere functies.

Lees verder

19 november 2012

Armoedeconferentie

Meer dan een miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Heb jij ook moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Blijf dan niet alleen staan! Kom naar de Armoedeconferentie op 27 november en praat samen met mensen die net als jij moeite hebben om rond te komen.

Lees verder

16 november 2012

Stut, Stut en nog eens Stut!

In het laatste weekend van november worden er drie verschillende Stut voorstellingen opgevoerd. Een bijzondere gebeurtenis, omdat twee daarvan voor de allerlaatste keer in Utrecht te zien zijn. Dit betreft Rood Licht en RimpelingenDaarnaast wordt de nieuwste Stut voorstelling opgevoerd: Verwacht! 

Lees verder

15 november 2012

Je eigen boontjes doppen !

Wie weet nog hoe onze volkstuinen zijn ontstaan? Rond 1900 was de Volksbond, Vereeniging tegen Drankmisbruik, een drijvende kracht om alcoholverslaafden een nuttige afleiding te bieden. Ze kregen de kans om op een positieve manier aan hun harde werkelijkheid te ontsnappen: met een stukje grond, een schep en wat zaden leerden ze met succes om hun eigen boontjes te doppen.

De GG&GD Utrecht en stadslandbouwplatform Eetbaar Utrecht nodigen u uit voor een inspirerende ontmoeting tussen de ‘sociale sector’ en ‘stadslandbouwers’ met als thema: De waarde van stadslandbouw voor kwetsbare Utrechters

Lees verder

14 november 2012

Landelijke meeting `Beweeg mee`

Vindt u het belangrijk dat een beweegactiviteit gericht is op maatschappelijke participatie? Dat het stigma wordt tegengegaan op psychische problemen? En wilt u weten hoe u dat aanpakt? Op de landelijke meeting `Beweeg mee` op donderdag 29 november aanstaande krijgt u informatie en kunt u kennis uitwisselen.

Lees verder

12 november 2012

Psy stopt definitief!

Het einde van Psy is een feit. GGz Nederland is gestopt met de uitgave van het tijdschrift Psy en de website Psy.nl.

De afgelopen maanden is de mogelijkheid van een doorstart onderzocht door een van de redactieleden. Hierover is echter helaas geen overeenstemming bereikt tussen de partijen.

De redactie is gesloten en de functies van de redactieleden zijn vervallen. Vanaf vandaag, maandag 12 november 2012, zijn zij dan ook niet meer bereikbaar op de burelen van Psy.

Lees verder

8 november 2012

Datingsite voor psychiatrische patiënten: durfjijmetmij.nl

Psychiatrische patiënten die op zoek zijn naar lotgenoten, een maatje of de liefde van hun leven, kunnen daarvoor terecht op een speciale datingsite. Rotterdamse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg hebben zich aangesloten bij de Haagse datingsite durfjijmetmij.nl.

`De leefwereld van psychiatrische patiënten is klein, maar velen hebben wel behoefte aan kennissen, vrienden en lotgenoten`, zegt webmaster Peggy Van Droogenbroeck, werkzaam bij Parnassia. De Haagse stichting voor geestelijke gezondheidszorg heeft bijna achtduizend cliënten.

Lees verder

6 november 2012

Culturele Karavaan 2012

Culturele Karavaan is een intercultureel festival dat door Nederland trekt. Religieus geïnspireerde cultuuruitingen staan centraal. Het programma van 2012 staat in het teken van "Licht". Licht heeft iets magisch en staat in veel religies symbool voor het goddelijke. Licht is een inspiratiebron voor rituelen, schitterende gedichten, liederencycli, dansen en visuele kunst.

Culturele Karavaan is een reizend festival met muziek, dans, poëzie en een Eat & Meet. De Johanneskerk Overvecht, de Domkerk en de Triumfatorkerk bieden podium aan een wervelend programma met Utrechtse artiesten en jonge talenten van diverse culturen en religies in de hoofdrol.

Lees verder

5 november 2012

Resto VanHarte Utrecht Kanaleneiland

6 NOVEMBER: Dag van de Dialoog bij Resto VanHarte.

Op allerlei plekken in de stad gaan mensen aan tafel, om van gedachten te wisselen in een respectvol gesprek. Iedereen mag aanschuiven, voor beter begrip van elkaar en ontmoeting in de buurt. Door het uitwisselen van verhalen en dromen is dialoog een verrijkende ervaring voor deelnemers en een verrijking voor Utrecht. Vanavond mét diner bij Resto VanHarte! Meld je ook op www.utrechtindialoog.nl

Lees verder

1 november 2012

Amsterdamse Participatiemarkt: donderdag 22 november 2012

Je bent meer dan welkom op de Amsterdamse participatiemarkt op 22 november 2012 van 10 - 16 uur in de Meervaart, Meer en Vaart 300 Amsterdam.

Kom en ontdek het (Amsterdamse) aanbod op het gebied van leren, werken en doen. Dit kan op een interactieve manier, waaronder deelnemen aan diverse workshops. Informatie over de workshops vind je op onze website.

Of doe mee aan de lunchveiling
Want deze Participatiemarkt is ook het startschot van de Niet Normaal Lekker Restaurantdagen.

Lees verder

31 oktober 2012

Startsymposium Week Chronisch Zieken 2012

Meer mensen met een beperking duurzaam aan het werk, is een taak waar werkgevers, overheden en maatschappelijke organisaties samen voor staan. Voor de toenemende groep mensen met een chronische aandoening is werken niet alleen een economische noodzaak, maar verhoogt het ook de kwaliteit van leven en vermindert het de ziektelast. Veel nieuwe maatregelen moeten het mogelijk maken dat mensen met een beperking kunnen blijven functioneren op het werk.

Lees verder

29 oktober 2012

Utrecht in Dialoog

Op 7 november 2012 is ook in Utrecht de Dag van de Dialoog.

Hier kunt u andere Utrechters treffen. Mensen die je anders nooit zou zijn tegengekomen. Verrassende kennismaking met heel verschillende achtergrond en leefwerelden. Het thema dit jaar is: Beetje lef - veel effect! In de hele stad staan dialoogtafels opgesteld. Kies zelf een plaats en tijd die u het beste uitkomt. Meer informatie: www.utrechtindialoog.nl.

De dag van de dialoog wordt in meer dan 80 steden in Nederland gehouden. Ook in Utrecht! Veel organisaties en personen werken samen, om hier een mooi evenement van te maken (Kijk eens bij PARTNERS). En ze nodigen jou uit om tafelgenoot te zijn!

Lees verder

25 oktober 2012

De Maaltijdservice

Inwoners van Utrecht die vanwege ouderdom, ziekte of een beperking moeite hebben om zelf te koken, kunnen ge­bruik maken van De Maaltijdservice.

Maaltijden zijn er in drie prijscategorieën (van 3,55 tot 4,30 euro) en daarnaast kun­nen mensen toetjes, soep en rauwkostsalade bestellen.

Lees verder

23 oktober 2012

Karma Zorg opent haar deuren

Op dinsdag 30 oktober 2012 zal Karma Zorg haar deuren openen voor de eerste dagbestedingsinstelling in Utrecht gericht op ouderen met een Surinaamse achtergrond. 

De Surinaams-Nederlandse bevolking in Nederland is in toenemende mate aan het vergrijzen. Hierdoor groeit ook de behoefte naar dagactiviteiten gericht op de Surinaamse cultuur. Daarom wordt er op 30 oktober 2012 een open dag gehouden, waarbij iedereen kennis kan maken met de activiteiten van Karma Zorg.

Lees verder

22 oktober 2012

app voor screening op manisch-depressieve stoornis

Patiënten met een manisch-depressieve stoornis lopen het risico dat de ware aard van hun klachten pas laat wordt herkend. Gemiddeld wordt pas twaalf jaar na het ontstaan van de eerste klachten de juiste diagnose gesteld. In veel gevallen is de depressie wel herkend, maar bleef onopgemerkt dat er ook periodes zijn geweest in het leven van de patiënt die werden gekenmerkt door euforie of juist een prikkelbare stemming.

In Nederland lijdt naar schatting twee procent van de algemene bevolking aan een manisch-depressieve stoornis. Vertaald naar de provincie Fryslân zou het dan gaan om 12.000 patiënten. Helaas krijgt waarschijnlijk slechts een minderheid van deze groep een adequate behandeling doordat de stoornis onvoldoende wordt herkend.

Lees verder

19 oktober 2012

Zorgboerderijen: goed voor bezoekers en financieel gezond

Werken en bezig zijn op een zorgboerderij draagt bij tot het welbevinden van verstandelijk gehandicapten, demente ouderen en jongeren met psychischeproblemen. Zorgboerderijen waar een groot aantal cliënten dagbesteding vinden, halen een goede financiële (en verantwoorde) dekking. Deze conclusies staan in een onderzoek naar de kwaliteit en doelmatigheid van zorgboerderijen.

Lees verder

15 oktober 2012

Workshop ĎAutisme in de sportí

Voor veel personen met autisme is het lastig om een geschikte sport en vereniging te vinden die past bij hun behoeften. Autisme is niet zichtbaar aan het uiterlijk van een persoon. Juist voor deze personen met een normale of zelfs hoge intelligentie is het lastig om een goede aansluiting te vinden bij het bestaande sportaanbod. Zij voelen zich vaak niet thuis in een G-team en kunnen zich zonder ondersteuning ook niet goed handhaven in een regulier team.

Lees verder

12 oktober 2012

Conferentie: OP DE OMSLAG AF!

Loslaten, vertrouwen & verbinden
Conferentie 22 november
De Meervaart Amsterdam
Van 10:00 tot 16:30

Op 22 november 2012 vindt voor de zevende keer de Participatiemarkt plaats, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor zorgprofessionals en burgers in een kwetsbare positie. Onderdeel van deze markt is OP DE OMSLAG AF!, een essentiële conferentie voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen rond participatie en cliëntsturing.

Lees verder

10 oktober 2012

Fiets&ik

Het project Fiets&ik is een onderdeel van de studenten organisatie Sife. Samen met Altrecht talent werkt het project Fiets&ik aan het sleutelen aan fietsen. En niet zomaar sleutelen aan fietsen. Oude fietswrakken worden opgekocht, en geheel gestript, waarna alleen het frame over blijft. Deze wordt beschilderd en nieuwe onderdelen worden op het hergebruikte frame gemonteerd. 

Zo ontstaat er een nieuwe fiets, met oud frame. Een duurzaam idee.

Lees verder

8 oktober 2012

Vrijwilligersprijs 2012

De gemeente Utrecht reikt jaarlijks de Gemeentelijke Stimuleringsprijs voor lokaal vrijwilligerswerk (de Vrijwilligersprijs) uit aan een vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Utrecht. De prijs is bedoeld voor organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de stimulering van het lokale vrijwilligerswerk. Dit jaar wordt de Vrijwilligersprijs voor de tiende keer uitgereikt.

Ken je of ben je verbonden aan een organisatie die voor de prijs in aanmerking zou kunnen komen? Draag die organisatie dan voor! Vul uiterlijk 23 oktober 2012 het online formulier in.

Lees verder

5 oktober 2012

Dance Unlimited 2012: voor mensen met en zonder een beperking

Wegens groot succes van de vorige edities is op vrijdag 9 november een nieuwe editie van DANCE UNLIMITED! Deze editie wordt gehouden in Station One (bij de Uithof).

Dance Unlimited is hét uitgaansspektakel waarbij mensen met en zonder beperking samen kunnen dansen en feesten. Dit jaar staat de muziek helemaal in het teken van de 80’s en 90’s.

Lees verder

3 oktober 2012

Utrechtse meiden gaan als ons Oranje naar Mexico

Zes Utrechtse meiden zullen van 6 - 14 oktober de Nederlandse driekleur verdedigen tijdens de Homeless World Cup (HMC) in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-City. 

De meiden wonnen op 18 augustus de nationale finale van de Dutch Street Cup in Amsterdam. Met deze winst werden ze automatisch het nationale damesteam. Samen met 13 andere landen gaat Nederland de strijd aan om de WK-titel.

Lees verder

2 oktober 2012

Zinnenprikkels najaar 2012

Zinnenprikkels najaar 2012 is weer van start met boeiende workshops zoals yoga, meditatie, lachten, voetzool massage, energiewerk, klankschaalmeditatie, tekenen en schilderen en nog veel meer... 
Het programma kun je bekijken op: www.peers2peers.nl Maar er is ook een nieuwe mindfulnessreeks!

Lees verder

21 september 2012

Casanova of Kenau?

Verleiden of verplichten in de wereld van sport en bewegen

Hoe ver komt u met beïnvloeding van gedrag van individuen en groepen door ze positief te verleiden tot sport en bewegen? En waar houdt dat op en werkt het beter om bijvoorbeeld met wetten en regelgeving het gedrag te veranderen? Wat betekent dat voor onze gezamenlijke inzet tot een actievere leefstijl van de Nederlanders? Wat werkt? En wat zeker niet? Kortom: de kunst van het verleiden versus de verplichting van regels en wetten.

Creatief vertaald: wanneer moet je Casanova inzetten en waar is Kenau beter op haar plaats?

Lees verder

20 september 2012

Dag van de Mantelzorg 2012

Als mantelzorger doet u uw werk met veel liefde en toewijding. Zo veel toewijding dat u soms vergeet om voor uzelf te zorgen. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg krijgt u de kans zich te ontspannen en wordt u stiekem geïnspireerd om ook na deze heerlijke verwendag iets vaker aan uzelf te denken.

Een paar uur weg van huis? Voor u als mantelzorger is dat niet altijd even eenvoudig. U zorgt voor een naaste – en tussendoor gunt u uzelf soms maar weinig rust en ontspanning. Gelukkig zien veel mensen wel kans naar de Dag van de Mantelzorg te gaan!

Lees verder

19 september 2012

Sportconsulent voor Stad Utrecht

Mensen met een beperking ervaren vaak drempels om te gaan sporten. Zij kunnen veel baat hebben bij gerichte informatie en ondersteuning.

Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen vanaf 1 september met de sportconsulent van MEE de eerste horde nemen. 

Lees verder

17 september 2012

De Uitdaging !

Op 3 oktober 2012 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert De Wilg ... De Uitdaging! Hiermee wil De Wilg, samen met allen die zich betrokken voelen vrijetijdsactiviteiten opzetten voor en door jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ervaar zelf hoe eenvoudig het kan zijn om door samen te werken een succesvolle activiteit op te zetten!

Lees verder

17 september 2012

Informatiecentrum CultuurCampus Vleuterweide

Het informatiecentrum CultuurCampus Vleuterweide is dé wegwijzer voor alle bewoners van Vleuten-De Meern en met name voor de nieuwe bewoners van Vleuterweide. U kunt bij het informatiecentrum terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn, vrije tijd, leefbaarheid, kunst, cultuur, winkelen, werk en inkomen.

U kunt met uw vraag terecht bij de medewerkers van Portes aan de informatiebalie. Ook kunnen deze baliemedewerkers u bij maatschappelijke problemen de weg wijzen naar maatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk, juridische dienstverlening, ouderenwerk, boodschappenplusbus, bewonersondersteuning (sociaal makelaar), activering en vrijwilligerswerk van Portes.

Lees verder

14 september 2012

Feestelijke opening van de nieuwe locatie van de Stadsbrug

In januari 2012 is de Stadsbrug van de van Sijpesteijnkade verhuist naar een nieuwe locatie aan de Koningin Wilhelminalaan 6.
Naast de projecten die al actief waren op de van Sijpesteijnkade zijn er ook nieuwe projecten toegetreden. De klussenbus en de fietsenmakerij van Altrecht Talent zijn nieuwe onderdelen. Ook de prachtige ruimte van StapSports is sinds kort in gebruik. Het internetcafé is minstens 2x zo groot en ze hebben een prachtige kantine gekregen met een super keuken.
Kortom alle reden voor een feestje en om nader kennis te maken met de Stadsbrug. Kom 28 september! Meer informatie: http://utrecht.jekuntmeer.nl/nieuws/nieuwsbrief/popup/590/1

Lees verder

14 september 2012

Presentatie pilot kanaleneiland "Panoramix"

Panoramix staat voor overzicht over de partijen/instellingen, voor uitzicht naar je eigen toekomstmogelijkheden, overzicht over al die instellingen waar je mee te maken krijgt. Het uitzicht dat je op eigen kracht weer verder kunt en daar waar je ondersteund wordt die eigen kracht te vinden & te behouden! Of ook anderen steunen deze te (her)vinden. Vanuit Panoramix hebben wij in ieder geval de wens hier het totaal overzicht in te krijgen. Zodat wanneer je een vraag hebt wij jou in één keer  op weg kunnen helpen.
 

Lees verder

14 september 2012

Panel; Meetellen in Utrecht!

Psychische problemen, verslaving, een achtergrond als dak-of thuisloze, sommige mensen kunnen na zulke ervaringen wel wat hulp gebruiken om opnieuw grip te krijgen op hun leven. Hoe kan de gemeente Utrecht die ondersteuning het beste regelen? Gemeente, GG&GD en Trimbos-instituut richtten een panel op, Meetellen in Utrecht, om op dat soort vragen antwoorden te vinden.

Lees verder

14 september 2012

Programma van deze mooie actieve dag

09.00 – 10.00 uur Koffie en taart
10.00 -  11.00 uur Workshops
11.00 – 12.00 uur Workshops  
12.00 -13.00 uur Lunch
13.00 – 13.30 uur Officiële opening van de Stadsbrug door wethouder Rinda den Besten
13.30-14.30 Presentaties:
1. Diploma uitreiking panelmedewerkers
2. Panel Meetellen in Utrecht
3. Project Doen en Laten (Achterkant)
4. Pilot Herstel in Kanaleneiland  

14.30-15.00 pauze, tijd om rond te kijken in het gebouw  
15.00-15.45 Debat en paneldiscussie
15.45 -16.00 Slotwoorden
16.00-17.00 Non-alcoholische `borrel`, optreden band SMMU  
Parallel aan het middagprogramma loopt er nog een ronde workshops

Lees verder

14 september 2012

Ervaringscoaches presenteren project Doen en laten brengt je thuis!

Ervaringscoaches vanuit verschillende Utrechtse instellingen werken vol enthousiasme voor het project Doen en laten brengt je thuis. 
Na een sprankelende cursus van twee maanden steunen de ervaringscoaches mensen die weer zelfstandig gaan wonen. ‘Tijdens de cursus heb ik ervaren hoe ik mijn ervaring kan inzetten om mijn medemens een stapje verder te helpen’, aldus een ervaringscoach. Sinds juni zijn de ervaringscoaches aan de slag in de wijken Kanaleneiland, Zuilen, Overvecht en Ondiep.

Lees verder

10 september 2012

Meer dan handen award 2012 voor beste vrijwilligersprojecten

Ook dit jaar wordt er weer een Meer dan handen award uitgereikt. De award wordt uitgereikt op 7 December aanstaande, de internationale vrijwilligersdag in Madurodam. Er zijn verschillende prijzen te winnen voor vrijwilligersprojecten en burgerinitiatieven maar ook bedrijven en gemeenten die actief samenweken met vrijwilligersprojecten. Ken je of werk je mee aan een vrijwilligersproject die wel een prijs verdient? Aanmelden kan tot 15 oktober a.s. via www.vrijwilligerswerk.nl.

Lees verder

7 september 2012

Week tegen Eenzaamheid; de Langste Eettafel van Nederland

Samen eten verbindt! Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen. Daarom wil Coalitie Erbij tijdens de Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 5 oktober) de Langste Eettafel van Nederland met u vormen. Het idee is dat overal in het land mensen met elkaar aan tafel gaan, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden op deze website en te verbinden, maken we online De Langste Eettafel van Nederland.

Ons doel is een tafel met maar liefst 20.000 gasten! Organiseer zelf een eettafel of schuif lekker aan bij een eettafel bij u in de buurt.

Lees verder

5 september 2012

Cursus `Van geluk tot geweld... en andersom`

Op donderdag 27 september 2012 start de cursus `Van geluk tot geweld... en andersom`. Deze cursus is voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met geweld in een relatie. De cursus biedt in twaalf bijeenkomsten de mogelijkheid om samen met andere vrouwen op zoek te gaan naar de mogelijkheden om het geweld binnen de relatie te stoppen en herhaling te voorkomen.

Lees verder

3 september 2012

Lancering webservicepunt Taalwerkt.nl

Stichting Lezen & Schrijven en de Stichting van de Arbeid lanceren op maandag 3 september www.taalwerkt.nl, een website met informatie en concrete handreikingen voor werkgevers en werknemers over de aanpak van laaggeletterdheid. De lancering vindt plaats in de Week van de Alfabetisering (3 tot 9 september).

Taalwerkt.nl is bestemd voor werkgevers die informatie zoeken over (de aanpak van) laaggeletterdheid en voor werknemers die zelf moeite hebben met lezen en schrijven of een collega kennen die dat heeft. 

Lees verder

2 september 2012

Maak kennis met het cursusaanbod van Centrum Trijn van Leemput

Het nieuwe cursusaanbod van Trijn van Leemput is bekend. Wil jij je orienteren op hun aanbod aan cursussen op gebied van je eigen ontwikkeling, participatie aan de maatschappij en solliciteren? Kom dan kennismaken!
11 september van 11.00 tot 12.00 uur
12 september van 14.00 tot 15.00 uur           
Je bent van harte welkom op één van deze info-uren. De toegang is vrij.

Lees verder

2 september 2012

Drakenbootfestival in Leidsche Rijn

Dit jaar zal het Drakenbootfestival Leidsche Rijn voor de 4de keer op rij plaatsvinden, en wel op 9 september 2012. Initiatiefnemer Rotary Utrecht Fletiomare organiseert het festival vol overgave en ziet grote meerwaarde voor de omliggende wijken en dorpen. Het festival wordt gekenmerkt door een keur van teams uit het bedrijfsleven, verenigingen, buurten en vriendenclubs uit de regio Utrecht. Deze teams gaan de strijd aan op het water van de Haarrijnsplas. Voor menig team is het niet de eerste keer dat ze meedoen, en heeft het festival een vaste plek gekregen in de zomeragenda. Met de peddel als wapen strijden ze ritmisch naar de snelste tijd, om daarna weer heerlijk bij te komen op het strand. Daar krijg je toch meteen zin in?

Lees verder

22 augustus 2012

Meld uw participatieproject voor 14 september aan voor de MOVISIE participatieprijs

Bevordert u de arbeidsparticipatie van kwetsbare mensen? Geef u dan nog voor 14 september op voor de MOVISIE Participatieprijs! Dit is een gloednieuwe prijs, die jaarlijks een project bekroont dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. In 2012 is het thema arbeidsparticipatie. De winnaar(s) van de Participatieprijs krijgen een methodiekprijs van 40 uur waarmee zij een professional aan hun project kunnen laten werken.

Lees verder

20 augustus 2012

Rotterdammers en Utrechtenaren winnen Dutch Streetcup 2012

Afgelopen zaterdag vond de finale van de Dutch Street Cup plaats. Het toernooi, dat traditiegetrouw plaatsvond op de Dam in Amsterdam werd gewonnen door het vrouwenteam de Utrecht Angels en de heren van Leger des Heils Rotterdam. Jekuntmeer feleiciteert beide teams van harte met hun overwinning en wenst ze veel succes toe tijdens de Homeless World Cup in oktober!

Lees verder

17 augustus 2012

Werkconferentie eigen kracht, "Kloten"

De werkconferentie "Kloten" is een conferentie georganiseerd door cliënten en hulpverleners van verschillende organisaties in Utrecht. Het thema staat voor het hebben van de ballen, de moed, het inzicht, de humor, de eigenwijsheid en de vaardigheden om te veranderen. Om op een andere manier het herstelproces van de cliënt te benaderen als hulpverlener en als client. Eigen kracht en regie zijn de thema`s waar deze conferentie om draait. De conferentie is zowel voor cliënten als hulpverleners en beiden zullen een aantal workshops verzorgen.

Lees verder

16 augustus 2012

Hemelse ontdekkingen

Dit jaar stelt het Museum Catharijneconvent gedurende zeven maanden haar deuren open voor een van de belangrijkste universitaire verzamelingen van Nederland met de expositie `Nieuwe ontdekkingen uit de bijzondere collecties van de Universiteitsbibliotheek Utrecht`. 

Lees verder

15 augustus 2012

Internetfilm voor jongeren over uitgaan en alcohol

Onlangs is SndBites gelanceerd. Een interactieve internetfilm voor jongeren tussen 15-18 jaar op VMBO’s en ROC’s over verstandig omgaan met alcohol, veilig vrijen en voorkomen van gehoorschade tijdens het uitgaan.

Lees verder

14 augustus 2012

G-Honkbalclinic tijdens EK Honkbal

Maak kennis met honkbal tijdens het EK honkbal! 
Op 11 september heb je de unieke kans om deel te nemen aan de eerste G-honkbalclinic in Utrecht. G- Honkbal richt zich op mensen met een verstandelijke beperking. Je leert hoe je de bal het beste kunt raken met de knuppel en hoe je de bal vangt met een honkbalhandschoen aan. Voorafgaand aan de clinic wordt er met de deelnemers geluncht. Iedere deelnemer mag na de clinic mee naar de EK wedstrijd Spanje tegen Kroatië.

Lees verder

14 augustus 2012

Strijd om kampioenschap Dutch Street Cup

Zaterdag 18 augustus is het zover: dan vindt de apotheose plaats van de Dutch Street Cup, de door Stichting Life Goals georganiseerde voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Aan het eind van de dag zal blijken welk dames- en herenteam zich kampioen van Nederland mag noemen. Deze teams nemen namens Nederland deel aan het WK dat van 6 tot 14 oktober in Mexico City wordt gehouden. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg, onder meer Zorg, Welzijn en Sport, Cornel Vader, directeur Leger des Heils Nederland, en Frans Derks, bestuursvoorzitter Stichting Life Goals, verrichten aan het eind van de finaledag de prijsuitreiking.

Lees verder

13 augustus 2012

Paralympische Talentdag 5 oktober

Op vrijdag 5 oktober 2012 wordt in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam voor de vierde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. De Paralympische Talentdag is bedoeld voor mensen die dromen van een medaille op de Paralympische Spelen in Rio en die het geweldig lijkt om topsporter te zijn. Iedereen met een fysieke of visuele handicap, tussen de 12 en 35 jaar met sportervaring is van harte welkom. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches het sporttalent van de deelnemers in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe de deelnemer aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

Lees verder

11 augustus 2012

Thema Week Chronisch Zieken 2012: Samen Werken

Werk of studie bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van leven en dragen vaak bij aan de vermindering van ziektelast en aan een betere gezondheid. Veel mensen met een chronische ziekte of handicap zijn dan ook zeer gemotiveerd om te werken. Op het werk blijken zij veelal minstens zo goed te functioneren als andere werknemers. Toch is het moeilijk werk te vinden of te behouden.

Lees verder

8 augustus 2012

10e Welzijnsdebat: De verbindende rol van de sociaal werker

Tijdens de 10de editie van het Welzijnsdebat staat uw rol als sociaal werker en verbindingsofficier in het nieuwe lokale samenspel centraal. De sterke bezuinigingen in de sector betekenen namelijk dat er onder andere meer geïnvesteerd moet worden in sociaal kapitaal en de bereidheid van burgers. U als sociaal werker en lokale verbinder speelt hierin een cruciale rol!

Debatteer mee!

Lees verder

6 augustus 2012

Laat je werk los op vakantie

Veel werknemers blijven tijdens de vakantie piekeren over werk dat is blijven liggen, werk dat bij terugkomst op ze wacht of collega’s die ze niet goed hebben ingelicht van lopende cases. Met deze tips zijn je werkzorgen binnen no-time verdwenen en kun je van je welverdiende vakantie genieten.

Lees verder

5 augustus 2012

De Wilg organiseert een Openluchtbioscoop

De Wilg organiseert 10 augustus een openluchtbioscoop voor jongeren met (of zonder) een licht verstandelijke beperking! Dus ook een broer, zus of vriend mag mee. Hiervoor wordt de binnenplaats van de Wilg omgetoverd tot een bioscoopbeleving. De film die wordt vertoond is de film; "Lang en Gelukkig". Onder het genot van popcorn en een drankje kun je van de film genieten. Na de film is er nog tijd om na te praten.

Lees verder

3 augustus 2012

Dutch Street Cup

17 en 18 augustus vindt de finale plaats van de Dutch Street Cup. Traditioneel op de Dam in Amsterdam. De Dutch Street Cup is een voorronde voor de Homeless World Cup. Het winnende team van 2012 zal Nederland vertegenwoordigen op dit wereldtoernooi.

Lees verder

2 augustus 2012

500ste project op Jekuntmeer!

Het 500ste participatie-project heeft zijn weg naar Jekuntmeer.nl gevonden. De handwerkochtend van Pleisterplaats Ondiep van Portes heeft de eer als 500ste project geregistreerd te staan. Zij worden na de zomerstop getrakteerd door Jekuntmeer, op heerlijk ijs van "Socialijs", een project van de Stadsbrug.

Lees verder

1 augustus 2012

Miljardenverspilling bij hulp aan probleemgezinnen

Er wordt jaarlijks 10 miljard euro besteed aan de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen, maar een kwart daarvan is verspilling. Gezinnen zijn met minder hulpverlening beter af. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogenaamde multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. Uit een berekening blijkt dat de hulpverlening gemiddeld 104.000 euro per jaar per gezin kost. De onderzoekers constateren dat de helft van de gezinnen met de helft minder hulpverleningsinstanties kan.

Lees verder

27 juli 2012

BuffetRestaurant in De Speler

Vanaf deze zomer is 50|50 food, van het Leger des Heils, actief in Buurtgebouw "De Speler". Dit werk-leerproject verzorgt er elke donderdagavond om 17.30 uur een 3-gangen buffet, voor omwonende en deelnemers in "De Speler". Voor deze buffetten halen zij inspiratie uit alle culturen van de wereld. Het gaat van Griekse schotels tot smakelijke Spaanse tapas. Elke keer staat er iets anders op het menu. Altijd verrassend en lekker.

Lees verder

23 juli 2012

Gay Pride Amsterdam 2012

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 augustus. Op verschillende locaties vinden buitenevenementen plaats. Het traditionele hoogtepunt van iedere Gay pride is de botenparade, Canal Pride. Deze parade trekt door de grachten op zaterdag 4 augustus 2012 van 14.00 - 18.00 uur.

Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op wordt gevierd, varen er ook veel boten mee met een boodschap.

Lees verder

17 juli 2012

Ziekte of handicap; Welke kosten worden vergoed?

10 september organiseert Steunpunt Mantelzorg Utrecht hierover een informatiemiddag. Want leven met een handicap of chronische ziekte brengt veel extra kosten met zich mee en dan is het fijn te weten welke kosten worden vergoed.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp of thuiszorg, de Wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten (Wtcg), Compensatie Eigen Risico (CER), aftrekbare zorgkosten via de Belastingdienst en het mantelzorgcompliment.

Lees verder

12 juli 2012

Verwendag voor ouders van kinderen met autisme

25 augustus wordt de 2e landelijke Verwendag voor ouders georganiseerd. Op deze dag sta je als ouder centraal (en niet je kind). Er is informatie, entertainment en er zijn workshops om je te inspireren, motiveren en te leren. Natuurlijk is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten. Het doel is dat iedere ouder aan het einde van de dag gesterkt en gelaafd naar huis gaat. Vol goede moed en nieuwe inspiratie, in het besef dat je er niet alleen voor staat.

Lees verder

10 juli 2012

SBWU start leer/werkproject in groen en onderhoud

In een jaar tijd kun je nu een MBO1 diploma halen voor gekwalificeerd assistent in de groenvoorziening en onderhoud gebouwen. Dit opleidingstraject wordt georganiseerd voor mensen met een indicatie dagbesteding. Je loopt 2 dagen per week stage en 1 dag per week heb je les op een buitenlocatie. Je leert over groen, bosbeheer, timmer- en herstelwerk en verwerken van materialen.
Nieuwsgierig geworden?

Lees verder

9 juli 2012

Mantelzorger, partner of toekomstig cliënt?

Dat is de titel van de praktijkgerichte werkconferentie op donderdagmiddag 4 oktober. De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmakers en professionals in de gemeente Utrecht die te maken hebben met mantelzorgers. Van ouderenadviseur tot evv’er in het verzorgingshuis, van teamleider in de intramurale sector tot huisarts of praktijkondersteuner. De zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken wordt steeds meer een samenspel van professional, mantelzorger en vrijwilliger. Op deze middag wisselen deelnemers ervaringen uit en krijgen ze praktische handvatten om beter met mantelzorgers samen te werken en ze te ondersteunen. Dit doel sluit aan bij het beleid van de gemeente Utrecht; geen toeval dus dat wethouder Everhardt de werkconferentie komt openen.

Lees verder

9 juli 2012

Fotografie als eerste stap op weg naar herstel

Begin juni verscheen het fotoboek Kijk Mij Nou!, waarin vijftien patiënten zijn geportretteerd. Later werden ze gefotografeerd op voor hen bijzondere momenten of plaatsen. Ze tonen op de foto’s hun wensen, hun talenten, hun plekken met bijzondere herinneringen. ‘Een eenvoudige manier om het eigen verhaal via beeld naar buiten te brengen en dat levert vaak verrassende momenten op’, zegt fotograaf Guido Bogert. 
Het resultaat na twee jaar: een boek, een reizende expositie en een methode om herstel bij patiënten in gang te zetten.

Lees verder

9 juli 2012

Te Koop: Een Fiets met een Verhaal

Sinds kort verkoopt de fietsenwerkplaats van Altrecht Talent fietsen van het merk Fiets&ik. Dit zijn geen normale fietsen, maar fietsen met een verhaal. Het verhaal van de bijzondere Altrecht-fietsenmakers die de fietsen maken. Ze recyclen gebruikte fietsframes en monteren betrouwbare, nieuwe onderdelen. Een nieuwe kleur, wielen, spatborden, verlichting en om het af te maken een fietspaspoort. Een paspoort dat het verhaal vertelt achter de fiets. Zodat je precies weet hoe je bijdraagt aan het verwezenlijken van de toekomstplannen van de fietsenmakers!

Lees verder

6 juli 2012

Theetuin Nieuw Rotsoord zoekt vrijwilligers

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is op dit moment bezig met het opzetten van een theetuin. En is hiervoor hard op zoek naar vrijwilligers. Er wordt koffie, thee en frisdrank geserveerd en elke dag zelf versgebakken appeltaart en/of cake. Daarnaast komen er originele Rotsoord broodjes, belegd met eigen gemaakte  pesto en kaas en tomaat en rucola uit eigen tuin. Een leuke uitdaging dus om ervaring op te doen in de horeca. zie ook: http://utrecht.jekuntmeer.nl/zoeken/show/51747-gastvrouw-gastheer-voor-theehuis

Lees verder

6 juli 2012

500ste project op Utrecht.jekuntmeer.nl

Utrecht.jekuntmeer.nl is heel blij binnenkort het 500ste project te mogen verwelkomen op de website. Omdat we dit wel een feestje waard vinden, hebben wij een verrassing voor het project dat als 500ste wordt aangemeld. Dus heb je je projecten nog niet op Utrecht.jekuntmeer.nl staan? plaats het dan snel en maak kans op de verrassing.

Lees verder

4 juli 2012

Straatnieuws maakt doorstart

De daklozenkrant in Utrecht blijft bestaan. Straatnieuws  kan een doorstart maken dankzij een aantal nieuwe geldschieters. Begin vorige maand werd bekend dat de krant voor dak- en thuislozen ermee stopt. De verkoop was zo ver teruggelopen dat het niet meer rendabel was om door te gaan. Op 23 juni verscheen het voorlopig laatste nummer. 

Lees verder

3 juli 2012

Tafelbos

Op 30 juni organiseerde stichting Tafelboom "de Troubadours van het Tafelbos", een evenement in de tuin van het Centraal Museum. In deze tuin staat tevens één van de zes drooghuizen waarin Utrechts hout te drogen ligt. Tafelboom maakt van gerooide Utrechtse bomen tafels die weer terugkeren in de stad, bij de bewoners en gebruikers. Zo blijft de boom onderdeel van de stad, in een nieuwe functie die bij hem past.

Lees verder

22 juni 2012

Vriendstap.nl

Voor mensen met een psychische aandoening is het niet altijd vanzelfsprekend om contacten te leggen. Vriendstap.nl biedt een veilige omgeving om dit makkelijker te maken en mensen te ontmoeten. De mail- , chat- en forumcontacten zijn in principe anoniem. En dit anonieme contact groeit in de praktijk regelmatig uit tot een ‘echte’ vriendschap!

Lees verder

22 juni 2012

Clientenraad Altrecht Cura zoekt nieuwe leden

De cliëntenraad van Altrecht Cura geeft cliënten een stem en maakt hun mening kenbaar naar de organisatie.
Wil jij je inzetten voor de cliënten van Altrecht Cura?Heb jij hart voor de cliënten? Heb je ervaring met de zorg van Altrecht, bij voorkeur met Altrecht Cura? Ben je enthousiast en op woensdagmorgen beschikbaar? Dan is de cliëntenraad misschien iets voor jou.

Lees verder

19 juni 2012

Weblog 3, Herstel in kanaleneiland

Tot en met december 2013 vindt de pilot  `Herstel`  plaats in Kanaleneiland. Op JeKuntMeer is de komende tijd regelmatig te lezen hoe het met de pilot gaat, gezien door de ogen van de betrokken beleidsmedewerker Martin Bluijs.

Lees verder

19 juni 2012

Vrijwilligers gezocht voor Vriendenkringen

Vrienden maken en vrienden behouden is voor mensen met een licht verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend. Zij willen, net als jij, `s avonds en in het weekend graag met een groep vrienden leuke dingen doen. De Wilg is op zoek naar vrijwilligers om het aantal Vriendenkringen uit te kunnen breiden. Samen met een andere vrijwilliger ondersteun je de vriendschap door maandelijks af te spreken.

Lees verder

4 juni 2012

Ervaringscoaches ontvangen certificaat!

Ervaringscoaches vanuit verschillende Utrechtse instellingen hebben het ‘certificaat voor ervaringscoach’ behaald. Na een sprankelende cursus van twee maanden gaan zij mensen begeleiden die weer zelfstandig gaan wonen en ondersteuning nodig hebben. ‘Tijdens deze cursus heb ik ervaren hoe ik mijn ervaring kan inzetten om mijn medemens een stapje verder te helpen’, aldus een ervaringscoach. In juni gaan de ervaringscoaches aan de slag in de wijken Kanaleneiland, Zuilen, Overvecht en Ondiep.

Lees verder

4 juni 2012

7, 8 en 9 juni, de Landelijke Prokkeldagen

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. Het kan van alles zijn; samen werken, schilderen, sporten, discussiëren, musiceren, plezier maken en genieten. Prokkels zijn soms kleine gebeurtenissen met een groot effect. Prokkels kunnen ook nieuwe inzichten brengen.

Lees verder

11 mei 2012

Ontspannen in Kanaleneiland en Transwijk

Resto vanHarte staat in mei in het teken van "ontspannen".
Dat ontspannen kan in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld samen zingen, gymmen in het winkelcentrum maar natuurlijk ook lekker ontspannen en eten én geïnformeerd worden over een diversiteit aan onderwerpen bij Resto VanHarte Utrecht-Kanaleneiland! Ons activiteitenoverzicht is voor de komende weken als volgt!

Lees verder

11 mei 2012

Weblog 2

Vorige week was de eerste bijeenkomst met de "leeromgeving Herstel".   
Mensen die met verslaving, psychiatrie, dakloosheid, schulden, etc. te maken hebben gehad en door een intensief zorgtraject weer in een stabiele leefsituatie zijn gekomen, worstelen vaak met sociaal isolement en het geven van een zinvolle invulling aan hun leven. Onder de noemer "Herstel" probeert de gemeente met de zorginstellingen uit de stad een aanbod te ontwikkelen waardoor deze mensen meer mogelijkheden krijgen om hun eigen plek in de woonomgeving in te nemen.

Lees verder

8 mei 2012

Remake Reinaerde

Een oude mestsilo van een nabij gelegen boerderij in Leidsche Rijn doet nu dienst als werkplaats voor Remake Meubel. De silo bestaat uit twee verdiepingen en staat vol met zaagmachines, schuurapparaten, gereedschapskasten, potten verf, kwasten en niet te vergeten gerestaureerd en nieuw houten meubilair. Het zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking die de meubels vervaardigen onder het toeziend oog van een begeleider van Reinaerde.

Lees verder

4 mei 2012

Begeleid reizen 2012

Begeleid reizen heeft haar nieuwe aanbod aan laagdrempelige, betaalbare vakanties weer klaar.
Begeleid reizen is een cliëntgestuurd initiatief met een glimlach. Zij organiseren vakanties voor iedereen die een CIZ indicatie begeleiding heeft en graag mee wil met een begeleide reis, er is voor ieder wat wils.
Lees verder en zie welke mooie reizen en uitgezet zijn!
Begeleid reizen biedt ook ondersteuning bij reizen op maat

Lees verder

1 mei 2012

werken op de stadsbrug

De Stadsbrug is een verzameling van relaxte, leerzame en nuttige werkprojecten. Momenteel zijn er meerdere vacatures voor het werk dat in die projecten moet worden verzet. 
In de uitvoering van het werk wordt je begeleidt door de Stadsbrug.
Interesse!

Lees verder

1 mei 2012

Netwerkmaatje

De tussenvoorziening start met het project, Netwerkmaatje! Heb je behoefte aan aanspraak, gezelligheid en steun van mensen om je heen? Maar lukt het niet altijd om contacten te onderhouden of nieuwe contacten te maken? Zou je bij het opbouwen van contacten wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Meld je dan aan voor een netwerkmaatje. 

Lees verder

1 mei 2012

Nationaal Alternatief Smartlappenfestival

Op 12 mei organiseren ATD Vierde Wereld en Ubuntuhuis een liedjesfestival in Utrecht Overvecht.
Volgens de traditie van het festival heet het "Nationaal Alternatief Smartlappenfestival", maar we gaan geen hollandse hits zingen....
Het alternatieve zit `m in het zingen van eigen teksten door groepen die armoede en uitsluiting uit eigen ervaring kennen.
Er is een foto-expositie van ATD Vierde Wereld (winnaars festival 2011) en een maaltijd van Resto VanHarte na afloop.

Lees verder

1 mei 2012

Lascursus bij Het Maliegilde

Als je niet precies het verschil weet tussen solderen en lassen, je eindelijk dat gat in je auto zelf wilt leren maken of je gewoon wilt leren lassen, is deze lascursus ideaal voor jou.
In deze basis lascursus maak je kennis met lastechnieken, de materialen, hoe je een werkstuk voorbereidt en welke apparaten je daarbij gebruikt. Daarnaast wordt er natuurlijk geoefend met lassen.

Lees verder

1 mei 2012

Jubileum spelen, Leger des Heils

Het Leger des heils in nederland bestaat 125 jaar! Dit wordt in utrecht gevierd met een sportief feest, De Jubileumspelen!
De Jubileumspelen zijn bedoeld voor iedereen die het Leger des Heils een warm hart toedraagt.  
Meld je aan en doe mee met de individuele spelen of meld je met een heel team aan voor de vijfkamp.
Met muziek, een gezellig terras, lekker eten en drinken belooft het een feest te worden.

Lees verder

1 mei 2012

Vrijwilligers gezocht voor de Wensenboom van Altrecht

GGZ instelling Altrecht heeft een wensenboom geplant. Clienten van Altrecht kunnen wensen indienen in de boom, via de website
www.altrecht.nl/wensenboom
Om deze wensen in vervulling te kunnen laten gaan is Altrecht op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken/doen/denken met de Wensenboom. Dus vindt jij het leuk om een ander blij te maken, heb je organisatietalent en 1 dagdeel per week tijd? Meld je dan aan!

Lees verder

13 april 2012

Theater voorstelling

Theater dichtbij presenteert de voorstelling "De titel is geheim". Gespeeld door SKVR en youngstage.
Twee jongens en drie meiden gaan in een energieke theatervoorstelling met zang en dans op zoek naar wat geheim is.
Het beste is om na afloop niet meer aan de voorstelling te denken.
En bedenk goed! De titel is geheim!

Lees verder

6 april 2012

Weblog 1

Tot en met december 2013 vindt de pilot "Herstel"  plaats in Kanaleneiland. Op www.utrecht.jekuntmeer.nl is de komende tijd regelmatig te lezen hoe het met de pilot gaat, gezien door de ogen van de betrokken beleidsmedewerker Martin Bluijs.

Lees verder

3 april 2012

Vrede van Utrecht

Op 11 april 2012 houdt Femke Halsema de jaarlijkse Vrede van Utrecht lezing. Thema’s zijn de betekenis van communicatietechnologie en social media voor mensenrechten en democratie. Wat hebben internet en sociale media te bieden aan de internationale democratie? Hoe beïnvloeden ze politieke conflicten op wereldschaal en hoe kunnen zij ingezet worden om mensenrechten te versterken? Femke Halsema beantwoordt deze vragen op 11 april om 20.00 uur in het Educatorium, Science Park Utrecht (de Uithof). Zie ook: www.vredevanutrecht.nl

Lees verder

27 maart 2012

Pastoraal Café Nieuwegein

Een plek in Nieuwegein om stil te staan bij vragen rond geloof en zingeving onder leiding van een pastor of dominee: een veilige plek om elkaar te ontmoeten. Naast het gesprek is er ook tijd voor een bezinningsmoment.

Lees verder

27 maart 2012

Waar kom jij je bed voor uit!

Verschillende mensen vertellen in vier korte films waar zij tegenwoordig in hun leven zin aan ontlenen, hoe zij hun toekomst zien, wat spiritualiteit voor hun betekent en waar zij hun bed voor uit komen.
Klik op onderstaande link om te films te zien.
Korte films:Waar kom jij je bed voor uit?

Lees verder

20 maart 2012

Socialijs!

De Stadsbrug zoekt mannen en vrouwen die het leuk vinden om vanaf een bakfiets ijs te verkopen in Utrecht.

Socialijs is de eerste ijscoman die via social media werkt. Klanten kunnen in het park tweeten dat ze een ijsje willen en Socialijs regelt de rest. Hoe cool is dat? ijscool!!

Lees verder

13 maart 2012

Heldenrace!

Op een sportieve manier jouw favoriete goede doel steunen? Doe mee aan de Helden Race.
De Helden Race is het eerste fondsenwervingsevenement dat open is voor alle goede doelen. Wil jij deelnemen? Registreer je online, zamel 300 euro in en kom 6 kilometer lopen met alle andere helden!

Lees verder

2 maart 2012

Een middag vol "contact"

de Week van de Psychiatrie is dit jaar van 26 t/m 31 maart. Het thema van de Week van de Psychiatrie 2012 is “Contact gewenst?!” en gaat over contacten die écht waardevol en belangrijk zijn. 
Wegwijs organiseert daarom op donderdag 29 maart een middag vol "contact". Waar je d.m.v. korte, verrassende activiteiten door het hele pand op een leuke manier in contact komt met steeds weer andere mensen.

Lees verder

2 maart 2012

Internationale Vrouwendag, initiatieven in Utrecht

8 maart is het weer de Internationale Vrouwendag. Vanaf 1978 wordt in Nederland door veel vrouwengroepen gezamenlijk 8 maart gevierd. De bedoeling van de dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen. De vrouwendag wordt ook in Utrecht gevierd met verschillende activiteiten, bijeenkomsten en conferenties. Ik heb hier een aantal evenementen voor u bij elkaar gezet.

Lees verder

2 maart 2012

Kandidaten gezocht voor Tolerantieprijs

Vorig jaar won het project Sport op School van studentenroeivereniging Orca de Tolerantieprijs met een bijbehorende geldprijs van €7000. Ook dit jaar is de gemeente Utrecht op zoek naar initiatieven, bedrijven en andere organisaties die op een creatieve manier actief zijn voor een verdraagzame samenleving.

Ben/ken jij een kandidaat voor de Tolerantieprijs 2012? Aanmelden kan tot 25 maart via www.utrecht.nl/tolerantieprijs

Lees verder

2 maart 2012

Als ik niks doe wordt ik gek

Atelier Totem presenteert de expositie "Als ik niks doe wordt ik gek", van 15 t/m 20 maart, bij P`Arts Zeist. U bent allen uitgenodigd voor de opening op 15 maart om 15.00 uur door Paul Ketelaars (beleidsadviseur gemeente Zeist)

Lees verder

14 februari 2012

Samen Zwemmen

Hou je van zwemmen, maar ga je liever met een vaste groep mensen zwemmen, en met begeleiding, Dat kan! STAP sports huurt het banenbad van zwembad de Kwakel af! Dus heb je een zwemdiploma en zin om mee te gaan zwemmen, meld je aan!Lees verder

10 februari 2012

Kick off, dutch street cup!

Op 18 februari vindt de kick off van Dutch Street Cup 2012 in Alkmaar plaats, op het Waagplein hartje centrum.


Lees verder
De stadsbrug is verhuisd!

7 februari 2012

De stadsbrug is verhuisd!

Sinds 2009 werken Bureau Dagloon en De Stadsbrug samen op de van Sijpesteijnkade 42 in Utrecht. De Stadsbrug is een samenwerkingsproject van Gids, de SBWU en Altrecht Talent.

Omdat de locatie aan de van Sijpesteijnkade een nieuwe bestemming gaat krijgen, zijn De Stadsbrug en Bureau Dagloon verhuisd.

Lees verder
Ontdek je mogelijkheden en wensen, met de cursus Via Volte!

23 januari 2012

Ontdek je mogelijkheden en wensen, met de cursus Via Volte!

Wil jij iets gaan ondernemen? wil je andere mensen ontmoeten? Voel je je eenzaam en wil je daar nu iets aan veranderen? Volg dan de cursus van Via Volte!

Lees verder
Cursus Mahjong van start in maart

23 januari 2012

Cursus Mahjong van start in maart

De Mahjongclub, "Hoeksteen van Utrecht" organiseert een cursus Mahjong van vier avonden.
Iedereen, van jong tot oud, kan mahjong leren en heeft grote kans ´gepakt´ te worden door dit fascinerende spel. Op deze cursus is iedereen welkom. Er is veel aandacht voor de mensen die meedoen en ieder kan op zijn eigen tempo leren.

Na deze vier avonden ben je thuis in de mahjongvariant zoals die nu wereldwijd het meest gespeeld wordt.

Lees verder
Johan Neeskens Jeugdsportweekend

20 januari 2012

Johan Neeskens Jeugdsportweekend

36 kinderen met een lichamlijke beperking maken kennis met sport- en beweegactiviteiten tijdens het Johan Neeskens Jeugdsportweekend. Op 3, 4 en 5 februari in RCN het Grote Bos in Doorn.

Lees verder
Cultuurhuis Stefanus presenteert

13 januari 2012

Cultuurhuis Stefanus presenteert "Bazar Aisha"

Op 29 januari opent Theater Dichtbij het nieuwe jaar met de voorstelling "Bazar Aisha" van het Rotterdams Wijktheater. Bazar Aisha is een vrolijke voorstelling over het vinden van je eigen weg in je leven. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen van de spelers, afkomstig uit Turkije, Marokko, Armenië, Bosnië en Nederland. 
Met humor, muziek, dans en video worden ook serieuze onderwerpen zoals culturele verschillen, verantwoordelijkheden, huiselijk geweld en verlies aan de orde gesteld.

Lees verder
Schrijf je in en doe mee met het Colour yourDreams project!

10 januari 2012

Schrijf je in en doe mee met het Colour yourDreams project!

Het Colour your Dreams project start 1 februari met een nieuw opleidingstraject. Dus twijfel niet en neem snel contact op.
Het is een project van restaurant The Colour Kitchen waarin jij de kans krijgt om in 1 jaar tijd je MBO Niveau 2 Koksdiploma te halen!
Je kunt deelnemen als je tussen de 18 en 27 jaar en een Wajong uitkering hebt.

Lees verder
Het Hoofdboek; 1 vrouw, 100 hoofddoeken

10 januari 2012

Het Hoofdboek; 1 vrouw, 100 hoofddoeken

Hoofdboek is een magazine over het dragen van de hoofddoek. Het magazine en de bijbehorende tentoonstelling stelt op een beeldende manier de hoofddoek in een ander daglicht, door te kiezen voor het perspectief van de draagster. De fototentoonstelling met 100 foto`s gaat over het verhaal van één vrouw en haar hoofddoeken en is tot 24 februari te zien in het Centraal Museum Utrecht. Bekijk hier het YouTube-filmpje.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support