Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De Kantellat

Utrecht, dinsdag 4 december 2012

Lancering van de Kantellat

Tijdens de Kantelbijeenkomst van de gemeente Utrecht op 19 november presenteerden de ervaringscoaches van het project Doen en Laten de Kantellat
Deze Kantellat maakt inzichtelijk in hoeverre je als  professionele hulpverlener "gekanteld" bent. 
Durf jij de test aan en jezelf een spiegel voor te houden?

Gemeente Utrecht, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties zijn het afgelopen jaar bezig geweest met, wat zij noemen “de kanteling”. Met de kanteling bedoelen ze dat ze de manier waarop hulpverlening en zorg werken, anders willen. Zorg- en welzijn is vooral aan het hulpverlenen, oftewel problemen voor jou aan het oplossen. Deze tijd vraagt om meer eigen kracht van de burgers zelf. Wat kun jij zelf nog wel en waar heb je nu echt ondersteuning bij nodig? Kortom, de werkwijze moet anders, moet “gekanteld”.  

Gemeente Utrecht heeft twaalf prachtige visie-elementen opgesteld waar de kanteling aan moet voldoen. Voor de ervaringscoaches waren dit beleidstermen die ver van hen afstonden. Samen met De Participatieformule zijn de ervaringscoaches aan de slag gegaan om deze kantellat te vertalen in simpele vragen die een cliënt en zijn/haar begeleider begrijpen. Hiermee hebben we de aansluiting tussen beleid en praktijk georganiseerd.  

Wil jij als organisatie of als professional ook de kantellat gebruiken om te checken of jij of jouw organisatie al gekanteld is in de ogen van de ervaringscoaches. Ga naar www.kantellat.nl en download de praktische kantellat.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support