Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dutch Street Cup

Utrecht, vrijdag 3 augustus 2012

Utrecht in de finale Dutch Street Cup!

17 en 18 augustus vindt de finale plaats van de Dutch Street Cup. Traditioneel op de Dam in Amsterdam. De Dutch Street Cup is een voorronde voor de Homeless World Cup. Het winnende team van 2012 zal Nederland vertegenwoordigen op dit wereldtoernooi.

Het Nederlands kampioenschap
Het NK voor dak- en thuislozen werd voor het eerst georganiseerd in 2003, naar aanleiding van de eerste Homeless World Cup in Graz te Oostenrijk. Dit NK was een initiatief van de straatkranten. Het voornaamste doel van het toenmalige NK was om de beeldvorming van de dak- en thuislozen te verbeteren.

Uitbreiding en professionalisering
Stichting Life Goals heeft de cup de afgelopen jaren verder uitgebouwd. Er is nu een professionele competitie met 20 deelnemende steden. Deelnemers reizen het hele land door om uit te komen tegen andere steden.  Ook zijn de naam en de doelstellingen van het project veranderd. De Dutch Street Cup is uitgegroeid tot een landelijk netwerk aan voetballende instellingen. Iedere instelling kan deelnemen met een team. 

Daarnaast is de Dutch Street Cup een voorbereiding op de WK, Homeless World Cup. Deelnemers uit 64 landen komen jaarlijks samen op dit prachtige voetbalfestival.

Om je te plaatsen voor de Homeless World Cup moet je samen met jouw team de Dutch Steet Cup winnen. 

Samen sporten staat centraal in de Dutch Street Cup. Door in een team te sporten bouw je regelmaat en sociale contacten op, leer je omgaan met regels en verplichtingen en werk je aan je gezondheid. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om te voetballen tegen andere teams!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support