Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ervaringscoaches ontvangen certificaat!

Utrecht, maandag 4 juni 2012

Ervaringscoaches behalen certificaat!

Ervaringscoaches vanuit verschillende Utrechtse instellingen hebben het ‘certificaat voor ervaringscoach’ behaald. Na een sprankelende cursus van twee maanden gaan zij mensen begeleiden die weer zelfstandig gaan wonen en ondersteuning nodig hebben. ‘Tijdens deze cursus heb ik ervaren hoe ik mijn ervaring kan inzetten om mijn medemens een stapje verder te helpen’, aldus een ervaringscoach. In juni gaan de ervaringscoaches aan de slag in de wijken Kanaleneiland, Zuilen, Overvecht en Ondiep.

Project "Doen en Laten brengt je thuis"

Het project Doen en Laten brengt je thuis is een cliëntgestuurde werkwijze om mensen die weer zelfstandig gaan wonen op eigen kracht te laten wonen en participeren als burger in de wijk.
De deelnemers in de wijken vormen onderling hun eigen steunsysteem. Ze leren zichzelf te managen op gebieden als gezondheid, financiën, huishouden, koken, zodat mensen weer in staat zijn om prettig te wonen, te leven en te participeren in de wijk.

Kortom, het project Doen en Laten brengt je thuis. De ervaringscoaches zijn enorm trots! Trots omdat zij hun ervaring kunnen inzetten om andere verder te helpen.
Tijdens de cursus was de gedrevenheid van de mensen enorm groot. Er werd zelfs een training gegeven door een van de toekomstige ervaringscoaches. `Ik heb met bewondering gekeken naar de kracht van deze mensen’, aldus Mariska, trainer van De Participatieformule. De cursus gaf de ervaringscoaches inzicht in hun eigen mogelijkheden en talenten. Een ervaringscoach benoemde dit als de high five formule, namelijk eerst ambitie hebben, daarna richting geven, overzicht houden, trouw blijven aan jezelf en als laatste nederig zijn.

Het project wil niet apart staan van de huidige hulpverlening of welzijnsorganisaties. In de Utrechtse wijken zoeken wij naar een goede samenwerking met de bestaande partijen in de wijk. Het is een goede manier om elkaar te versterken. De ervaringscoaches komen zich graag voorstellen in de wijk!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support