De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ervaringscoaches presenteren project Doen en laten brengt je thuis!

Utrecht, vrijdag 14 september 2012

Ervaringscoaches vanuit verschillende Utrechtse instellingen werken vol enthousiasme voor het project Doen en laten brengt je thuis. 
Na een sprankelende cursus van twee maanden steunen de ervaringscoaches mensen die weer zelfstandig gaan wonen. ‘Tijdens de cursus heb ik ervaren hoe ik mijn ervaring kan inzetten om mijn medemens een stapje verder te helpen’, aldus een ervaringscoach. Sinds juni zijn de ervaringscoaches aan de slag in de wijken Kanaleneiland, Zuilen, Overvecht en Ondiep.

Het project Doen en Laten brengt je thuis is een cliëntgestuurde werkwijze om mensen die weer zelfstandig gaan wonen op eigen kracht te laten wonen en participeren als burger in de wijk. De deelnemers in de wijken vormen onderling hun eigen steunsysteem. Ze leren zichzelf te managen op gebieden als gezondheid, financiën, huishouden en koken, zodat mensen weer in staat zijn om prettig te wonen, te leven en te participeren in de wijk. Kortom, het project Doen en Laten brengt je thuis.

De ervaringscoaches zijn enorm trots! Trots omdat zij hun ervaring kunnen inzetten om andere verder te helpen. ‘Tijdens de cursus was de gedrevenheid van de mensen enorm groot. Er werd zelfs een training gegeven door een van de toekomstige ervaringscoaches. Ik heb met bewondering gekeken naar de kracht van deze mensen’, aldus Mariska, trainer van De Participatieformule.

De cursus is door De Participatieformule, advies en coaching voor participatieprojecten, in opdracht van De Achterkant uitgevoerd. Zowel De Achterkant als De Participatieformule waren aangenaam verrast over de kwaliteiten van alle cursisten. “Er heerste tijdens de bijeenkomsten een en al bedrijvigheid. Veel interesse, medeleven en bereidwilligheid om zich kwetsbaar op te stellen’. In iedere wijk is de aanpak van de ervaringscoaches anders. Zij passen zich aan bij de wensen van de bewoners van de wijk. Het project wil niet apart staan van de huidige hulpverlening of welzijnsorganisaties. Het is een goede manier om elkaar te versterken. De ervaringscoaches komen zich graag voorstellen in de wijk! 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support