Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Fiets&ik

Utrecht, woensdag 10 oktober 2012

Het project Fiets&ik is een onderdeel van de studenten organisatie Sife. Samen met Altrecht talent werkt het project Fiets&ik aan het sleutelen aan fietsen. En niet zomaar sleutelen aan fietsen. Oude fietswrakken worden opgekocht, en geheel gestript, waarna alleen het frame over blijft. Deze wordt beschilderd en nieuwe onderdelen worden op het hergebruikte frame gemonteerd. 

Zo ontstaat er een nieuwe fiets, met oud frame. Een duurzaam idee.

Om de fiets zo herkenbaar mogelijk te maken, word een jasbeschermer geplaatst van oud vrachtwagen zeil met het Fiets&ik logo. Dit laat het duurzame karakter van de fiets nog meer ten goede komen, doordat oude afgedankte materialen opnieuw gebruikt worden. 

Het sociale karakter van de fiets komt tot uiting in het fietspaspoort. Bij elke gemaakte fiets wordt een fietspaspoort geleverd. In dit paspoort kan de koper het persoonlijke verhaal van de fietsenmaker lezen. Zo wordt de fietsenmaker een keer in goed daglicht gezet.

De Fiets&ik fietst als een zonnetje en gaat zeker een paar jaar mee zonder zorgen. Om daar zeker van te zijn krijg is de eerste servicebeurt gratis. Maar zoals gezegd, een Fiets&ik is niet alleen een stuk staal op 2 wielen. Met een Fiets&ik geef je een signaal af, met een Fiets&ik vertel ook jíj het verhaal van de fietsenmakers. Zodat iedereen weet dat zij fantastische fietsen kunnen maken.

Het geld dat wordt verdiend met het verkopen van een fiets, wordt weer geïnvesteerd in de werkplaats en in de fietsenmakers. Sinds de zomervakantie heeft Fiets&ik 2 fietsen verkocht; zij hopen dit voort te kunnen zetten en meer fietsen te verkopen aan geinteresseerden!

Een Fiets&ik is afgemonteerd met simpele, betrouwbare onderdelen. Je fiets krijgt een terugtraprem, 1 versnelling, elektrisch licht, een slot en optioneel een voorrekje (€ 25). Om de kwaliteit te garanderen krijg je je eerste servicebeurt gratis. Dit alles voor € 295 waarvan de winst geheel ten goede komt aan de fietsenwerkplaats.

Omdat Fiets&ik een nieuwe onderneming is, hebben we nog geen vast verkooppunt. Mocht je geïnteresseerd zijn, maak dan een afspraak via koopeen@fietsenik.nl of bel naar Joep: 06-28868033. Je kunt natuurlijk ook altijd langsgaan bij de werkplaats van Altrecht Talent om ter plekke een fiets te kopen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support