De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Hemelse ontdekkingen

Utrecht, donderdag 16 augustus 2012

Dit jaar stelt het Museum Catharijneconvent gedurende zeven maanden haar deuren open voor een van de belangrijkste universitaire verzamelingen van Nederland met de expositie `Nieuwe ontdekkingen uit de bijzondere collecties van de Universiteitsbibliotheek Utrecht`. 

De Universiteitsbibliotheek Utrecht bezit talloze werken die direct betrekking hebben op de geschiedenis van het christendom in Nederland en religie in het algemeen. 

De expositie bevat een selectie die gedurende de looptijd wisselt, maar hoofdzakelijk bestaat uit hemelse ontdekkingen die in de afgelopen jaren werden ontdekt of opnieuw werden bestudeerd. Van een uniek 9e-eeuws fragment uit het sacramentarium van de Utrechtse bisschop Alfried (een boek met gebeden) tot aan spectaculaire architectuurtekeningen van de Domkerk, rond 1930 gemaakt door Johannes Flentge. 

Ook aardse zaken komen aan bod. Hierbij staat vooral het Verre Oosten centraal. Wie bijvoorbeeld wil weten hoe Abel Tasman van plan was een Spaanse zilvervloot te overvallen kan dat komen bekijken in het museum.

Tot 25 november 2012
di-vr  10:00-17:00
za-zo  11:00-17:00

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support