Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Internationale Vrouwendag, initiatieven in Utrecht

Utrecht, vrijdag 2 maart 2012

8 maart is het weer de Internationale Vrouwendag. Vanaf 1978 wordt in Nederland door veel vrouwengroepen gezamenlijk 8 maart gevierd. De bedoeling van de dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen. De vrouwendag wordt ook in Utrecht gevierd met verschillende activiteiten, bijeenkomsten en conferenties. Ik heb hier een aantal evenementen voor u bij elkaar gezet.

Wereldse Ontmoeting

Alle vrouwen van de wijken Vleuten, Vleuterweide, De Meern en Veldhuizen-De Balije worden uitgenodigd uit om op zondag 11 maart de Internationale Vrouwendag te vieren in Buurtcentrum Weide Wereld. Er is een gevarieerd programma met onder andere workshops, presentaties, dans en een gezellige markt.
Meer informatie:
Buurtcentrum Weide Wereld
Teunisbloemlaan 50
030 – 666 91 70

Avond voor Marokkaanse vrouwen

Om Internationale Vrouwendag te vieren organiseert OFRA op 9 maart een avond voor Marokkaanse vrouwen. Waarom is er ook alweer een Internationale Vrouwendag? Wat betekent het voor u? Hoe wordt Vrouwendag in Marokko gevierd? Verschillende vrouwen vertellen wat voor hén de betekenis is. Vanuit persoonlijke én werkgerelateerde verhalen over Vrouwendag staan we met ons allen stil bij deze bijzondere dag! Aansluitend is er een feest georganiseerd!  Komt allen dansen en kletsen en vrouwendag vieren!
Aanvang: 18:00uur en duurt tot 23:30 uur.
Locatie: Stichting Boeg, Australiëlaan 6, Utrecht.
Informatie:  l.lazra@idea-utrecht  of bellen naar 030-2347300.

Autonomie Turkse Vrouwen

Als het gaat om Turkse vrouwen overheerst in Nederland het stereo-type beeld van de onderdrukte moslimvrouw met veel kinderen. Turkije heeft al zeer lang een onafhankelijke vrouwenbeweging, die heeft gestreden voor gelijke burgerrechten en autonomie voor vrouwen. Voortrekkers uit deze vrouwenbeweging hebben vele Turkse vrouwen moed gegeven een actieve rol in de samenleving op te eisen.  
Stichting Turkse Vrouwen Utrecht staat op zondag 11 maart inhoudelijk stil bij de betekenis van Inter- nationale Vrouwendag en de betekenis van voorbeeldvrouwen uit de Turkse vrouwenbeweging. 
Hierbij zal aan de hand van stellingen gediscussieerd worden. Het inhoudelijke gedeelte wordt afgesloten met een hapje en een drankje.
Aanvang: zondag 11 maart, van 13:00 - 17:00 uur.
Locatie: IDEA, Janskerkof 1, Utrecht. 
Entree: is gratis
Informatie: 030-2347303, of  emailen naar a.karadeniz@idea-utrecht.nl

Hafla Anissa (feest van de vrouw)

Een lifestyle programma met de laatste trends op het gebied van Noord-Afrikaanse mode, muziek en lifestyle in de stadsschouwburg.
Vaste ingrediënten zijn populaire bands in de grote zaal, een prachtige modeshow met Marokkaanse couture, workshops, hippe vrouwelijke dj’s en lekkere hapjes. Een (dans)feest dat speciaal voor vrouwen bedoeld is.
-14.00 - 18.00 uur Douwe Egbertszaal: Hafla Anissa
-13.00 - 13.45 uur Blauwe Zaal: boekpresentatie Licht en Schaduw, met levensverhalen van vijftien Nederlandse vrouwen uit Iran, Irak, Turkije, Marokko, Nederland en Suriname. Indrukwekkende verhalen over leven en overleven. (gratis)
-14.15 - 15.00 uur Blauwe Zaal: 1000 grootmoeders, een theaterstuk over drie vrouwen die hun lot in eigen handen nemen. (5 euro, in combinatie met Eet me 7,50)
-15.30 - 16.30 uur Blauwe Zaal: Eet me. In de voorstelling volgen we het leven van drie vrouwen. Surinaams en single. Marokkaans en bijna gescheiden. Westers en lijdend aan anorexia. Wat is het verband tussen je lichaam en je ziel? (5 euro, in combinatie met Duizend grootmoeders: 7,50)
-16.45 - 17.30 uur In Zindering vindt een nagesprek plaats met de makers en actrices van ‘1000 grootmoeders’ en ‘Eet me’. (gratis)
datum: zondag 7 maart 2010
plaats: Stadsschouwburg
tijd: 13.00 - 18.00 uur
toegang: 16 euro

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support