Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Mantelzorger, partner of toekomstig cliënt?

Utrecht, maandag 9 juli 2012

Dat is de titel van de praktijkgerichte werkconferentie op donderdagmiddag 4 oktober. De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmakers en professionals in de gemeente Utrecht die te maken hebben met mantelzorgers. Van ouderenadviseur tot evv’er in het verzorgingshuis, van teamleider in de intramurale sector tot huisarts of praktijkondersteuner. De zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken wordt steeds meer een samenspel van professional, mantelzorger en vrijwilliger. Op deze middag wisselen deelnemers ervaringen uit en krijgen ze praktische handvatten om beter met mantelzorgers samen te werken en ze te ondersteunen. Dit doel sluit aan bij het beleid van de gemeente Utrecht; geen toeval dus dat wethouder Everhardt de werkconferentie komt openen.

Het verzorgen van ouderen, gehandicapten en chronisch zieken wordt steeds meer een samenspel van professionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Dat heeft te maken met vergrijzing en de toenemende druk op de zorg. Daarom is het extra belangrijk dat professionals in de zorg goed met mantelzorgers kunnen samenwerken en ze kunnen ondersteunen. Ook het beleid van de gemeente Utrecht is erop gericht dat professionals (intramuraal en extramuraal) mantelzorgers ondersteunen en eventuele overbelasting signaleren. Zodat de mantelzorger de zorg kan en wil blijven volhouden en niet zelf cliënt wordt.

Aanmelden:
De werkconferentie is bedoeld voor professionals en beleidsmakers in de gemeente Utrecht die met mantelzorgers te maken hebben. Deelname aan de werkconferentie is gratis, aanmelden is wel verplicht. De middag wordt gefinancierd en georganiseerd door de GG&GD Utrecht en Steunpunt Mantelzorg Utrecht (lokaal kenniscentrum mantelzorg). Via onderstaande link kunt u zich vast aanmelden. Wilt u meer weten, kijk dan op onze website of bel Steunpunt Mantelzorg Utrecht, 030-2361740. 
www.mantelzorgutrecht.com
t: 12.30 – 17.00 uur (inclusief lunch en netwerkborrel) 
a: Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support