Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Panel; Meetellen in Utrecht!

Utrecht, vrijdag 14 september 2012

Psychische problemen, verslaving, een achtergrond als dak-of thuisloze, sommige mensen kunnen na zulke ervaringen wel wat hulp gebruiken om opnieuw grip te krijgen op hun leven. Hoe kan de gemeente Utrecht die ondersteuning het beste regelen? Gemeente, GG&GD en Trimbos-instituut richtten een panel op, Meetellen in Utrecht, om op dat soort vragen antwoorden te vinden.

Wat is het panel ‘meetellen in Utrecht’?

‘Meetellen in Utrecht” is een panel van en door mensen uit de OGGz. Mensen kunnen lid worden, en hun mening geven door enquêtes in te vullen en mee te doen aan groepsbijeenkomsten. Zo kunnen ze meepraten over het beleid van de gemeente Utrecht.
Waarom gaat dit panel starten? De gemeente Utrecht wil graag weten hoe het gaat met mensen die uit een moeilijke situatie komen. De gemeente bedoelt dan mensen die te maken hebben gehad met dak- en thuisloosheid, problematische schulden, psychische problemen of een vorm van verslaving. Als je uit een moeilijke situatie komt, wat heb je dan nodig om te zorgen dat het goed met je gaat, wat kun je zelf doen en welke steun heb je  nodig? Om op deze, en nog heel veel andere vragen een antwoord te krijgen wordt er in Utrecht een panel opgezet. Het panel heet: “Meetellen in Utrecht”. Deze naam is gekozen omdat jouw mening telt.

Voor het panel ‘meetellen in Utrecht’ zoekt de Stadsbrug mensen die:

- zich vanuit hun ervaring willen ontwikkelen
- die het leuk vinden om in een team samen te werken
- afstand kunnen nemen van hun eigen ervaringen
- zich kunnen houden aan afspraken - de Nederlandse taal beheersen
- flexibel inzetbaar zijn  

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om mee te helpen bij de werkzaamheden voor het panel.  Bijvoorbeeld door mee te denken over de vragen van de enquêtes, het geven van voorlichting over het panel en het werven en interviewen van panelleden. 

Als medewerker van het panel, werk je samen in een team. Zolang je medewerker bent wordt je gecoacht en getraind. Zo kun je veel leren en je ontwikkelen, zodat je stappen kunt zetten in de richting die jij wilt. Voordat je aan de slag gaat, krijg je eerst een training aangeboden van 6 dagdelen, zodat je goed toegerust aan het werk kunt. Daarnaast krijg je een vrijwilligersvergoeding voor de werkzaamheden die je voor het panel verricht.

Meer informatie:
http://www.meetelleninutrecht.nl/


Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support