Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Presentatie pilot kanaleneiland "Panoramix"

Utrecht, vrijdag 14 september 2012

Panoramix staat voor overzicht over de partijen/instellingen, voor uitzicht naar je eigen toekomstmogelijkheden, overzicht over al die instellingen waar je mee te maken krijgt. Het uitzicht dat je op eigen kracht weer verder kunt en daar waar je ondersteund wordt die eigen kracht te vinden & te behouden! Of ook anderen steunen deze te (her)vinden. Vanuit Panoramix hebben wij in ieder geval de wens hier het totaal overzicht in te krijgen. Zodat wanneer je een vraag hebt wij jou in één keer  op weg kunnen helpen.
 

Waarom de pilot? En wat houdt het precies in?
In Kanaleneiland leven ongeveer 250 mensen die zelfstandig wonen, maar een extra steuntje in de rug nodig hebben om zichzelf overeind te houden. Deze bewoners hebben meestal een lang traject achter de rug van behandeling en zorg en kunnen nu met hulp van individuele begeleiding zelfstandig wonen. Vaak leven deze mensen echter behoorlijk vereenzaamd en nemen zij minder deel aan het sociale leven  in hun buurt dan zij zouden kunnen en willen. Het huidige aanbod van activiteiten en ontmoetingsplaatsen heeft vaak een hoge drempel voor deze groep, omdat zij vaak heel specifieke behoeften hebben. 
Op dit moment is de hulpverlening vooral gericht op het zelfstandig wonen en minder op deelnemen  aan de maatschappij en is het hulpaanbod versnipperd. Daar willen zowel de clienten, de professionals én de gemeente graag verandering in brengen, door een antwoord te zoeken op vragen als: Hoé doe je dit nu precies? Wat moet je niét meer doen, en wat moet er vooral wél gebeuren?

De pilot wordt uitgevoerd door zeven partijen: de cliëntenorganisatie "de Achterkant", de SBWU, Doenja, de Tussenvoorziening, Centrum Vaartserijn, Altrecht Talent en het 3 generatiecentrum. Twee jaar lang  vormen deze partijen een samenwerkingsverband met elkaar én met de gemeente en word er met vallen en opstaan  een nieuwe aanpak ontwikkeld. 

Er ligt de komende 2 jaar een flinke uitdaging, maar als het lukt dan is de kwaliteit van leven voor deze groep inwoners van Kanaleneiland een stuk beter. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support