Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Remake Reinaerde

Utrecht, dinsdag 8 mei 2012

Als meubels maken je passie is,

Een oude mestsilo van een nabij gelegen boerderij in Leidsche Rijn doet nu dienst als werkplaats voor Remake Meubel. De silo bestaat uit twee verdiepingen en staat vol met zaagmachines, schuurapparaten, gereedschapskasten, potten verf, kwasten en niet te vergeten gerestaureerd en nieuw houten meubilair. Het zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking die de meubels vervaardigen onder het toeziend oog van een begeleider van Reinaerde.

Essenhout, kersenhout, steigerhout… Alle hout wordt verwerkt tot meubilair, van robuuste barkrukken en tuinbanken tot verfijnde klapstoelen en kinderzitjes. Ook op het gebied van opknappen, restylen en restaureren van oud meubilair is aan opdrachten geen gebrek. Remake Meubel is dé plek voor mensen die het meubelvak willen leren. Een stapje verder gaan is vanaf september ook mogelijk. Dan start de mbo-opleiding niveau 1 tot assistent meubelmaker. Met dat erkende diploma op zak maakt iedereen kans om door te stromen naar een baan in het reguliere bedrijfsleven.  

Informatie
Remake Meubel biedt dagelijks plek aan 16 medewerkers. Als zagen, timmeren, schroeven, schuren, en schilderen je passie is, kom dan eens kennis maken met Remake Meubel. Je hoeft niet aan specifieke eisen te voldoen. Alleen werkschoenen zijn vereist, werkkleding is gewenst. De meubelwerkplaats is helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel .
Voor een afspraak en aanmelding kun je contact opnemen met het Loket van Reinaerde:
T: (030) 287 52 10
E: loket@reinaerde.nl
W: www.reinaerde.nl 

Reinaerde

Reinaerde is de zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Voor een brede groep mensen die ondersteuning nodig heeft, wil Reinaerde een optimale kwaliteit van bestaan bereiken.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support