Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Tafelbos

Utrecht, dinsdag 3 juli 2012

Troubadours van het Tafelbos van Tafelboom te gast in Centraal Museum

Op 30 juni organiseerde stichting Tafelboom "de Troubadours van het Tafelbos", een evenement in de tuin van het Centraal Museum. In deze tuin staat tevens één van de zes drooghuizen waarin Utrechts hout te drogen ligt. Tafelboom maakt van gerooide Utrechtse bomen tafels die weer terugkeren in de stad, bij de bewoners en gebruikers. Zo blijft de boom onderdeel van de stad, in een nieuwe functie die bij hem past.

De troubadours brachten daar spektakel met de gerooide Utrechtse bomen als middelpunt.

Met de Troubadours van het Tafelbos gaatTafelboom op zoek naar verhalen over bomen en van bewoners uit Utrecht. Dit biedt inspiratie voor de ontwerpen van tafels. Vijf kunstenaars waren samen met de initiatiefnemers van Tafelboom uw Troubadours. Florian de Backere is een muzikant en componist die Utrechts hout gebruikt als instrument. Kunstenares Marleen Buenen heeft de installatie gemaakt ‘boom zonder hoofd’. Actrice Anna van Diepen maakte een installatie waarin de bomen van het Tafelbos een gezicht krijgen. En de tekstschrijvers Roeland Troost en Linda Pijnacker voerden gesprekken met de bezoeker en schrijven daar vervolgens korte teksten over. Illustratoren vroegen de bezoeker hoe hun ideale tafel er uit ziet en tekenden die ter plekke waarna de bezoeker in de mobiele werkplaats van deze tafel een model kon maken.

De beelden, teksten, tekeningen, verhalen en modellen die verzameld werden, zijn het uitgangspunt voor de definitieve ontwerpen voor de tafels van het Tafelbos. Tafelboom gaat samen met de deelnemers van het Tafelbosproject deze tafels in het voorjaar van 2013 maken. Deze tafels zijn onderdeel van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht in de zomer van 2013. Daarna keren de tafels terug naar een openbare plek in de buurt waar ze eerder stonden als boom.

Het Tafelbosproject maakt Tafelboom in samenwerking met stichting Vrede van Utrecht en met steun van de Gemeente Utrecht, stichting DOEN, VSB Fonds en het K.F. Hein, Fonds.
Meer informatie is te vinden op de website van Tafelboom.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support