Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Verwendag voor ouders van kinderen met autisme

Utrecht, donderdag 12 juli 2012

25 augustus wordt de 2e landelijke Verwendag voor ouders georganiseerd. Op deze dag sta je als ouder centraal (en niet je kind). Er is informatie, entertainment en er zijn workshops om je te inspireren, motiveren en te leren. Natuurlijk is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten. Het doel is dat iedere ouder aan het einde van de dag gesterkt en gelaafd naar huis gaat. Vol goede moed en nieuwe inspiratie, in het besef dat je er niet alleen voor staat.

Janneke van Bockel, oudercoach en de schrijfster van het boek IJskastmoeder, organiseerde in 2011 samen met Lotje&co en Gezinsbegeleiding Autisme voor het eerst een speciale Verwendag voor ouders van een kind met autisme.
De Baak stelde daarvoor landgoed De Horst in Driebergen ter beschikking, en staat dit jaar weer voor ons klaar. Waarvoor hartelijke dank!
Vorig jaar is dat goed gelukt, als we de reacties van de ouders teruglezen. Daarom dit jaar op herhaling, omdat het alleen werkt als je de emmer regelmatig bijvult.

Citaat van Janneke van Bockel uit een artikel in Lotje&co:
‘Meestal sprokkel je als ouder al doende goede ervaringen bijeen. Je leert wat bij jouw kind werkt – en wat niet. Maar als je een kind hebt met autisme, werkt jouw intuïtieve aanpak misschien helemaal niet. Je succeservaringen zijn schaars en dat knaagt behoorlijk aan je zelfvertrouwen. Bij een kind met autisme haal je bovendien minder voldoening uit je inspanningen, door het gebrek aan wederkerigheid. Wij ouders zouden dus goed voor onszelf moeten zorgen, maar dat schiet er al gauw bij in. Daarom vind ik een Verwendag zo belangrijk.’

Informatie en aanmelding
www.verwendagouders.nl
Deelname: kost € 35
Locatie: Landgoed de Horst in Driebergen

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support