Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrede van Utrecht

Utrecht, dinsdag 3 april 2012

Vrede van Utrecht lezing

Op 11 april 2012 houdt Femke Halsema de jaarlijkse Vrede van Utrecht lezing. Thema’s zijn de betekenis van communicatietechnologie en social media voor mensenrechten en democratie. Wat hebben internet en sociale media te bieden aan de internationale democratie? Hoe beïnvloeden ze politieke conflicten op wereldschaal en hoe kunnen zij ingezet worden om mensenrechten te versterken? Femke Halsema beantwoordt deze vragen op 11 april om 20.00 uur in het Educatorium, Science Park Utrecht (de Uithof). Zie ook: www.vredevanutrecht.nl

Als oud-fractievoorzitter van Groen Links en onafhankelijke, intellectuele opiniemaker neemt zij de voor- en nadelen van sociale media platforms onder de loep. Is het mogelijk om een nieuwe democratie te creëren in een online omgeving? En hoe duurzaam zijn mondiale initiatieven in de snel veranderende wereld van sociale media?

Vrede van Utrecht Leerstoel 2012
Femke Halsema bekleedt dit voorjaar de Vrede van Utrecht Leerstoel, opgericht om het gedachtegoed van de Vrede van Utrecht levend te houden. De Vrede van Utrecht werd in 1713 gesloten en wordt gezien als de start van de diplomatie. Tot 2013 worden spraakmakende personen uit de wetenschappelijke of culturele wereld uitgenodigd voor een gasthoogleraarschap. De leerstoel is een initiatief van de Provincie Utrecht en een samenwerking tussen Provincie, Universiteit en Vrede van Utrecht. De Leerstoel is ondergebracht bij het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht.

Informatie
Woensdag, 11 april 2012,
Locatie: Educatorium, Science Park (Uithof) Utrecht.
Aanvang: 20.00 uur, deuren open vanaf 19.30.
Aanmelden: lezing@vredevanutrecht.nl.
Toegang is gratis.
Kijk op www.uu.nl/cfh voor de andere programma’s die deel uitmaken van Halsema’s gasthoogleraarschap.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support