De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkconferentie eigen kracht, "Kloten"

Utrecht, vrijdag 17 augustus 2012

De werkconferentie "Kloten" is een conferentie georganiseerd door cliënten en hulpverleners van verschillende organisaties in Utrecht. Het thema staat voor het hebben van de ballen, de moed, het inzicht, de humor, de eigenwijsheid en de vaardigheden om te veranderen. Om op een andere manier het herstelproces van de cliënt te benaderen als hulpverlener en als client. Eigen kracht en regie zijn de thema`s waar deze conferentie om draait. De conferentie is zowel voor cliënten als hulpverleners en beiden zullen een aantal workshops verzorgen.

De werkconferentie is de vijfde op een rij en is een initiatief van het  Forensisch ACT (Altrecht) in samenwerking met Centrum Vaartserijn. De conferentie is georganiseerd door cliënten en hulpverleners van de Stadsbrug, Altrecht, SBWU, Tussenvoorziening, Centrum Vaartserijn en de Achterkant. Het is daarmee een samengestuurd project geworden waar in nauwe samenspraak en samenwerking tussen cliënten en hulpverleners een mooi en inspirerend programma is samengesteld voor de dag.

Het thema staat in het kader van de eigen kracht en regie. 
Maar, hoe ga je te werk als hulpverlener of als cliënt om vanuit ‘eigen kracht’ het herstelproces vorm te geven? Wat zijn de ervaringen, wat zijn de hanteerbare werkwijzen? Tijdens de workshops en de plenaire discussies wordt het thema vanuit verschillende kanten belicht. Zowel de invalshoek van de cliënt als die van de hulpverleners komen ruimschoots aan bod binnen de kaders van: nieuw gemeentelijk beleid, participatie en herstel.Centraal staat steeds de eigen kracht van de cliënt en hoe de hulpverlener die het meest effectief kan ondersteunen.

Programma en informatie:
Datum: Dinsdag 11 september
Tijd: 13.00-17.00  uur
Locatie:De Stadsbrug, Koningin Wilhelminalaan 6F, Utrecht
Kosten: cliënten gratis, professionals € 35 (betalen aan de deur)
Aanmelden en inschrijven voor workshops: www.utrechtdurft.nu 
op de website staan ook alle workshops met uitleg
Programma: 
12.00-13.00 uur inloop en inschrijving
13.00-13.30 uur opening en discussie
13.45-14.45 uur 1e workshopronde
14.45-15.00 uur pauze
15.00-16.00 uur 2e workshopronde
16.00-17.00 uur plenaire terugkoppeling en nazit met drankje

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support