De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

1e Nationale week Zorg & Welzijn

Utrecht, dinsdag 9 april 2013

Van 11 tot en met 16 maart is de eerste Nationale Week van Zorg & Welzijn georganiseerd. Het hoogtepunt was de dertiende `Open Dag van Zorg en Welzijn`. Ruim 1.850 locaties in Nederland openden hun deuren voor het grote publiek om te laten zien wat zorg en welzijn precies inhoudt.

In de provincie Utrecht waren dat er meer dan 170! Zeer diverse locaties openden hun deuren, van ouderenzorg tot jeugdzorg en van kindercrèche tot thuiszorg.  

Zorg- en Welzijnskrant
In voorbereiding op de Week van Zorg en Welzijn heeft Utrechtzorg een zorg- en welzijnskrant uitgebracht. Deze speciale editie werd voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn in een oplage van 507.000 stuks huis aan huis verspreid in de provincie Utrecht. In deze zorgkrant stond een overzicht van de deelnemende organisaties, diverse interviews en een test: `past zorg en welzijn bij jou?`

Zorg- en Welzijnsorganisaties
Duizenden bezoekers zijn afgekomen op deze week en hebben ervaren wat zorg en welzijn is. De werkgevers in deze grootste sector van Nederland vinden het belangrijk het publiek (en de scholieren) te laten zien wat zorg en welzijn inhoudt en het beeld te corrigeren wat soms onder het grote publiek leeft. Door het openen van hun deuren, het organiseren van ludieke acties, workshops en activiteiten speciaal gericht op scholieren hebben zorg- en welzijnsorganisaties de duizenden bezoekers met open armen ontvangen.

Onderwijs
Niet alleen werkgevers hebben zich de afgelopen week hard gemaakt voor de sector. Ook het onderwijs wilde graag de zorg- en welzijnssector in het middelpunt van de belangstelling zetten. Zo opende MBO Utrecht haar deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Heeft ROC Midden Nederland diverse seminars georganiseerd voor leerlingen en medewerkers uit zorg- en welzijnsorganisaties. En hadden twee meiden van het Minkema College in Woerden een meet en greet gewonnen met Yes-R.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support