De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

13 december 2013

VOF de Loods biedt nu ook trainingen aan!

De Loods heeft haar expertise van psychiatrie, dagbesteding en trainingen gebundeld in nieuwe trainingen, bijvoorbeeld de training voor professionals, "Iedere dag zinvol besteed", en een interactieve training die zich richt op het belang van goede daginvulling. Je leert hoe je de best passende dagbesteding kunt vinden, hoe je clienten motiveert en wat er nodig is voor een client om de ingeslagen weg vol te houden. Maar er is meer!

Lees verder

13 december 2013

Meerderheid bezoekers Jekuntmeer.nl vindt passend aanbod

Jekuntmeer.nl wordt beoordeeld als een zeer goed en bruikbaar online matchingsplatform, blijkt na onderzoek onder de gebruikers van de site. De informatie die op Jekuntmeer.nl wordt aangeboden, is voor veel bezoekers belangrijk om zich te oriënteren op activiteiten. Ze vinden er informatie over specifieke activiteiten en maken keuzes over hun tijdsbesteding.

Lees verder

12 december 2013

Gratis danslessen in Overvecht

Ook zo graag de Salsa, Merenque, Bachata en de Son Motuno leren? In Buurthuis de Boog geven 2 enthousiaste dansleraren gratis les. Hun motto is; zonder financiële zorgen lekker ontspannen en sociaal bezig zijn. De sfeer is relaxed en in een rustig tempo de leert u de danspassen en figuren.
Nieuwsgierig geworden? Meld je snel aan!

Lees verder

3 december 2013

Ook zo benieuwd hoe het met je gaat?

Meer dan 3 miljoen mensen hebben last van stress, somberheid of angst. 
Misschien wil je wel weten of jij zelf ook bij die groep hoort. Via de zelftest kun je zelf je eigen psychische gezondheid makkelijk en snel testen.

Lees verder

20 november 2013

Taal informatiepunten in de bieb

Waar vind je als laaggeletterde een passende taalcursus? Een leesgroepje, een taalcoach, een intensief traject met een docent of hulp bij taaloefeningen op de computer? Sinds kort kun je met dit soort vragen terecht bij het Taal Informatiepunt (TIP) in de bibliotheken van Kanaleneiland en Overvecht. Vanaf december ook in de vestigingen in Hoograven, Zuilen, Lombok, Parkwijk en in de Centrale Bibliotheek. Medewerkers van de bibliotheek en zogenaamde `wegwijzers` (getrainde vrijwilligers) kunnen je helpen met je taalvraag.
Wil je wegwijzer worden? Bekijk hier wat de taken zijn. (Her)ken je iemand die laaggeletterd is, stuur hem of haar dan door naar de bibliotheek!

Lees verder

14 november 2013

Theater Dichtbij

Op zondag 24 november is het weer tijd voor Theater Dichtbij!  Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater in het ZIMIHC theater Stefanus een theatervoorstelling. Voor weinig geld kun je wijktheater bekijken van Stut zelf of van anderen. 24 november is dat de voorstelling NU OF NOOIT. Door de samenwerking met Resto VanHarte wordt er een lunch geserveerd en deze keer is er een gratis voorprogramma met daarin documentairemaakster en Gouden Kalf winnares Ellen Blom die NU OF NOOIT op de voet volgt in de documentaire van The Making of NU OF NOOIT.

Lees verder

14 november 2013

Avondje tips om geld te besparen op lekker eten

Vrijdag 22 november besteedt Resto VanHarte Utrecht aandacht aan het idee dat gezond eten duur is, met name fruit, groente en vlees. Met tips en tricks wordt uitgelegd dat door slim inkopen, gezond en lekker eten niet duur hoeft te zijn. Zo hou je geld over voor andere dingen. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Lees verder

13 november 2013

JEKUNTMEER LIVE

Op dinsdag 26 november staat de Meervaart weer helemaal in het teken van leren, werken en doen. Alle organisaties op het gebied van zorg, welzijn, scholing en re-integratie zullen op de Participatiemarkt hun projecten en activiteiten presenteren aan een kleine 2000 bezoekers die we op 26 november verwachten. Om 10 uur zullen wethouders Eric van der Burg en Andree van Es de markt openen. Aansluitend reikt rolstoelbasketballer Marc de Hond de Amsterdamse Pluim uit. Zorg dat je erbij bent!

Lees verder

7 november 2013

Sfeervolle afsluiting Sint Maartensvieringen bij Resto VanHarte

Resto VanHarte organiseert tot besluit van de Sint Maartensvieringen dinsdag 12 november een feestelijk driegangendiner in het kader van Sint Maarten. Vrouwenkoor Malaika studeerde speciaal voor die gelegenheid een Sint Maartenslied in en brengt die avond een sfeervol programma. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden voor weinig geld. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen. Het Sint Maartensberaad schuift aan om te vertellen over de plannen rondom Sint Maarten voor de komende jaren. 

Lees verder

7 november 2013

U-2B Heard! genomineerd voor Jongerenparticipatieprijs

Na vier jaar hard werken participeren jongeren van U-2B Heard! in diverse overlegorganen van wooninstanties en de Gemeente Utrecht om zo een brug te bouwen door samenwerking en een stem te zijn ter verbetering van hun eigen positie in de maatschappij. Dit door een veelgevraagde serieuze gesprekspartner te zijn door het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan Gemeente Utrecht en woon- en hulpverleningsinstellingen. Help ze de prijs te winnen en stem mee!

Lees verder

7 november 2013

Food for Good doet het Goed

Food for good heeft een mooie eerste zomer gehad op de tuin. Twee keer per week kon er geoogst worden voor Resto VanHarte en de voedselbank: bonen, courgette, snijbiet, aardappels, pompoen, prei etc. We oogstten bijvoorbeeld ruim 12 kistenbonen, 10 kisten courgette en 11 kisten spitskool en in totaal ruim 100 kisten! Na al dat harde werken, genoten de vrijwilligers zelf natuurlijk ook van de groente en aten we gezellig op de tuin. Inmiddels is het echt herfst met nog wat late oogst en ander werk: mesthoop omzetten, winterrogge zaaien en knoflook poten. Dit najaarwordt er gewerkt aan het tuinontwerp: de moestuin wordt uitgebreid en het stuk tuin dat tot voor kort `wildernis` was, zal in het voorjaar omgetoverd worden tot boomgaard en bloemenweide.

Lees verder

29 oktober 2013

Op de bres voor Dress for Success

Dress voor succes timmert aan de weg. Maar hiervoor hebben ze ook jou hulp nodig! Want iedereen die het nodig heeft moet worden geholpen zo vind men bij Dress for Succes. Dus verwijs je klanten, laat vrienden weten wat Dress for Success doet en zorg er samen voor dat Dress for Success onmisbaar wordt in Utrecht! 

Lees verder

17 oktober 2013

Doen en Laten

Hoeveel mensen zouden er in onze stad zijn die hun leven graag een andere richting willen geven,  maar niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken? Hoeveel mensen zijn er niet eenzaam, en weten niet hoe ze op een veilige en ontspannen manier met anderen in contact kunnen komen? Dat zijn er heel veel! Voor deze mensen, voor iedereen die positief in het leven wil staan maar wel wat ondersteuning kan gebruiken, is het project ‘Doen en Laten’ opgezet.

Lees verder

17 oktober 2013

Voorleesexpress zoekt voorlezers en coördinatoren

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress probeert dit cijfer terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Help jij ook mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?

Lees verder

17 oktober 2013

Meld jou initiatief aan voor de JijMaaktUtrecht-Trofee

Heb jij het afgelopen jaar een initiatief genomen dat de stad Utrecht, de wijk of buurt een stukje mooier gaat maken of al heeft gemaakt? Ding dan mee naar de JijMaaktUtrecht-trofee 2013: de prijs voor het meest inspirerende Utrechtse initiatief van het afgelopen jaar.

Lees verder

8 oktober 2013

Bewegen werkt! Doe jij mee?

Bewegen Werkt is een programma als warming-up voor re-integratie. Het is een beweegprogramma van 18 weken van twee dagdelen per week waarbij door middel van fitness, groepsspel, theorieles en persoonlijke coaching gewerkt wordt aan verbetering van de conditie, leefstijl, mentale belasting, werknemersvaardigheden en aan persoonlijke leerdoelen.

Lees verder

8 oktober 2013

Ontdek je talenten bij jongSTUT

Wil je toneelspelen? Wil je bewegen? Wil je zingen? Wil je ontdekken wat jouw podiumtalenten zijn? En hoe je je eigen verhalen kan gebruiken? Kom dan naar de gratis open les van JongStut op 15 oktober. JongStut is er voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud die van toneel spelen houden.

Lees verder

3 oktober 2013

50|50 Food start met poffertjeskraam

Het Leger des Heils (50/50-Food) is gestart met een poffertjeskraam. Hiermee gaan zij op locatie, voor evenementen en gelegenheden poffertjes verkopen.
Wil jij opgeleid worden tot poffertjesbakker en werkervaring opdoen achter de poffertjeskraam? Meld je dan bij 50|50 Food.

Lees verder

3 oktober 2013

Bepaal je vitale leeftijd!

Vrouwen van Overvecht, laat je vitale leeftijd bepalen. Hoe gezond en fit ben je, wat is de leeftijd van je lichaam? Wordt het schrikken of een opsteker. Er is professioneel advies en je krijgt een gezondheidspaspoort mee als bewijs van je fitheid.

Lees verder

3 oktober 2013

Ons Goed recht

De tentoonstelling `Ons Goed Recht` van Amnesty International laat zien dat  mensenrechten niet alleen van belang zijn in landen waar wordt gemarteld, of waar gewetensgevangenen voor jaren achter tralies verdwijnen. Mensenrechten zijn overal om ons heen, ook in ons land en spelen een rol in ons dagelijks leven. Het recht op privacy, op gezondheidszorg, op demonstratie en op vrijheid van meningsuiting: we hebben er iedere dag opnieuw mee te maken.

Lees verder

3 oktober 2013

Eetbare ontmoetingstuin in Utrecht West

Op een openbare grasstrook in het Spinozaplantsoen in Utrecht West, wordt een eetbare ontmoetingstuin gecreëerd. De basis van de tuin wordt aangelegd tijdens de werkvierdaagse van 18 t/m 21 oktober 2013. 
Zaterdag 19 oktober 10.00-17.00 uur is de bewonerswerkdag. Deze dag is het ontwerp van de tuin te zien en kunnen bewoners ideeen /wensen inleveren. Geinteresseerde bewoners kunnen zich inschrijven en gelijk een handje komen helpen! 
Jij komt toch ook?

Lees verder

3 oktober 2013

Maak jij de Kerst Outreach 2013 mogelijk?

Wat heb je nodig voor een mooi Serve the City-evenement? Gods zegen, een flink aantal enthousiaste vrijwilligers, mooie projecten, een locatie, eten & drinken, een strakke organisatie, een betrokken bestuur en actief kernteam.

Lees verder

24 september 2013

Kom 30 oktober naar De Wasstraat van je toekomst

Ben jij werkzoekend en zakt de moed je soms in de schoenen? Of ben je nog in loondienst en wil je werken aan je competenties? Of sta je ver af van de arbeidsmarkt? Kom dan op woensdagmiddag 30 oktober naar de Wasstraat van je toekomst. Een middag vol interactieve workshops en inspirerende sprekers, gericht op jouw competenties, jouw toekomst. Door deelname vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Lees verder

19 september 2013

Leger des Heils viert Burendag

In het weekend van 21 en 22 september a.s. organiseren vier locaties van het Leger des Heils in Utrecht activiteiten in het kader van Burendag. Zo wordt er o.a. een rapworkshop gegeven op de Balkstraat, een buurtfeest georganiseerd op de Kanaalweg 96 en kunnen buurtbewoners poffertjes eten op de Nieuwegracht 92.

Lees verder

17 september 2013

Banner Frank

Leuk leuk! De grote staande Frank banner is binnen. Zo kan ons boegbeeld voortaan mee naar beurzen en markten. Door zijn grootte trekt hij flink de aandacht en wie wil kan met hem op de foto.

Weten wat Frank allemaal meemaakt? Kijk dan ook eens naar zijn filmpje.

Lees verder

10 september 2013

Culinaire wandeling

Culinaire wandeling door Zuilen op burendag. Op zondag 22 september organiseren buurthuizen in de wijk Zuilen een culinaire wandeling door de wijk. Onder muzikale begeleiding van de Zuilense fanfare zullen buurtbewoners bij verschillende buurthuizen een viergangendiner nuttigen.

Lees verder

9 september 2013

Prago avondschool houdt open avond

"De krant lezen, een mailtje sturen, een formulier invullen", vanzelfsprekende vaardigheden? Niet voor iedereen. Wie om welke reden dan ook moeite heeft met alledaagse basiskennis, is van harte welkom bij Prago Avondschool. Kom langs op onze Open Avonden op 16, 17 en 19 september.

Lees verder

8 september 2013

Utrechtse taalcursussen voortaan op één website

Alle Utrechtse taalcursussen zijn voortaan te vinden op www.utrecht.jekuntmeer.nl. Het accent ligt op de Nederlandse taal en inburgering. Op de site staat het taalcursussenaanbod van 27 instellingen uit Utrecht. Middels een speciaal zoekfilter komt iedereen snel bij passend aanbod terecht.

Lees verder

4 september 2013

Mensenrechten coalitie

Namens de Burgemeester van Utrecht bent u uitgenodigd om op 20 september deel te nemen aan de jaarlijkse lokale mensenrechten bijeenkomst. Navanethem Pillay, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten, verklaarde tijdens de opening van het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens, dat Utrecht de eerste mensenrechtenstad in Nederland is. Naar aanleiding van deze verklaring hebben verschillende organisaties aangegeven te willen komen tot een Utrechtse mensenrechtencoalitie. Dit idee zal tijdens deze bijeenkomst verder onderzocht worden. Denk u ook mee?

Lees verder

4 september 2013

De Ontmoeting

Taal doet meer organiseert in samenwerking met Stichting Kootje Fundatiën "De Ontmoeting" op zaterdag 5 oktober van 17:00- 21:00 uur in het Museum van Speelklok tot Pierement. Het idee achter De Ontmoeting is het in contact brengen van Utrechtenaren die elkaar normaliter niet treffen. We bieden diverse Utrechters de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken en met elkaar uit te wisselen. Hierdoor krijgen zij meer kennis van elkaars ‘werelden’ en ‘culturen’. Dit draagt bij aan onderling begrip en samenhang in Utrecht. Op het programma staan in ieder geval muziek, multiculturele hapjes en uitwisseling. Daarnaast zal ‘Het zonnetje van Kootje’ worden uitgereikt om waardering uit te spreken voor Utrechters die zich belangeloos inzetten voor de stad. 

Lees verder

4 september 2013

Laat je mening horen en win een etentje

We willen graag weten wat je van Jekuntmeer.nl vindt. Daarom staat er momenteel een vragenlijst online. Onder alle ingevulde vragenlijsten verloten we een etentje bij een van de restaurants die op Jekuntmeer.nl staan. Met de uitslag van dit onderzoek willen we de tevredenheid van de gebruikers van Jekuntmeer.nl meten en verdere verbeteringen aanbrengen in de website. We vinden het heel fijn als jij ons laat weten wat je van Jekuntmeer.nl vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt 10-15 minuten. Klik hier om de vragenlijst direct in te vullen. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Alvast hartelijk bedankt voor het meedoen!

Lees verder

29 augustus 2013

Week van de alfabetisering

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Dit jaar vindt deze week plaats van zondag 8 september tot en met zondag 15 september.

Lees verder

29 augustus 2013

Boek je toekomst in Utrecht, als taalvrijwilliger

Meer dan 700 Utrechters zetten zich vrijwillig in om anderen te helpen taalvaardiger te worden. De gemeente Utrecht waardeert dat zeer. Om vrijwilligers, taaldocenten en cursisten in het zonnetje te zetten en om het werk dat zij doen onder de aandacht te brengen, organiseert de gemeente op donderdag 12 september 2013 de bijeenkomst ‘Boek je toekomst in Utrecht’.

Lees verder

29 augustus 2013

Levensvraag Baken

Donderdag 12 september aanstaande zal  het Levensvraag Baken geopend worden. Levensvraag Baken is een initiatief van de Rooms-katholieke parochie Licht van Christus en de protestantse wijkgemeente Vleuten. In navolging van het loket levensvragen van de PKN Amsterdam proberen zij voor mensen een plek te bieden waar men een luisterend oor krijgt en een aandachtige gesprekspartner. Niet meer, maar ook niet minder.

Lees verder

29 augustus 2013

Ciao Cafe gaat weer van start

Het Ciao Café, een ontmoetingsplek voor mensen met een beperking, begint weer op donderdag 5 september. Heb je een beperking en woon je zelfstandig onder begeleiding of in een woongroep in Vleuten – De Meern, dan ben je welkom. Tijdens het Café maken bezoekers gezamenlijk een maaltijd, doen samen boodschappen, eten met elkaar of doen een spelletje. 

Lees verder

29 augustus 2013

Eerste paal nieuwbouw Leger des Heils

Op donderdagmiddag 5 september geeft Wethouder Isabella, met het slaan van de eerste paal, het startsein voor de bouw van een nieuwe opvanglocatie van het Leger des Heils aan de Royaards van den Hamkade 4. 
Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd hierbij vanaf 15.00 uur aanwezig te zijn. Voor kinderen zijn er activiteiten met muziek en 50/50 food, het cateringbedrijf van het Leger des Heils, zorgt voor een hapje en een drankje.

Lees verder

29 augustus 2013

Samen eten in de Week tegen Eenzaamheid

Alle Resto’s van Resto VanHarte doen mee aan het vormen van de Langste Eettafel van Nederland tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 26 september t/m 5 oktober 2013. De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Lees verder

21 augustus 2013

Kennen jullie Frank al?

Ken je Frank al? Hij is laaiend enthousiast over jekuntmeer. Eerst had hij niets te doen en was niet blij. Hij is op jekuntmeer gaan zoeken wat hij daaraan kon doen. Nu werkt hij in de winkel en zoals je ziet is  hij helemaal in zijn element.

Lees verder

6 augustus 2013

Verwendag voor ouders van een kind met autisme

Ouder zijn van een kind met autisme vraagt veel van je. Daarom wordt op 24 augustus weer de landelijke Verwendag georganiseerd. Op deze dag sta je als ouder centraal (en niet je kind). Er is informatie, entertainment en er zijn workshops om je te inspireren, motiveren en om van te leren. Natuurlijk is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten. Het doel is dat iedere ouder aan het einde van de dag gesterkt en gelaafd naar huis gaat. Vol goede moed en nieuwe inspiratie, in het besef dat je er niet alleen voor staat.

Lees verder

23 juli 2013

Opening Beweegtuin De Wartburg

Op dinsdag 9 juli opende wethouder Isabella officieel de beweegtuin bij woonservicecomplex De Wartburg in Oog in Al. De beweegtuin bestaat uit een aantal toestellen, waarop senioren in de buitenlucht een programma van bewegingen kunnen uitoefenen. De beweegtuin op het terrein van De Wartburg is voor zowel bewoners uit de buurt, als voor bewoners van De Wartburg. De tuin is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van AxionContinu en het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht.

Lees verder

23 juli 2013

Burendag

Op 21 september viert Nederland voor de achtste keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2012 deden in heel Nederland ruim 1,2 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Lees verder

10 juli 2013

`t Dok gaat verder als wijkhuis De Steeg

Onder grote belangstelling hebben Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein en Richard van Oostveen, bedenker van de nieuwe naam, wijkhuis De Steeg, zondag 30 juni officieel heropend.

Lees verder

4 juli 2013

Vooraankondiging conferentie: `Kracht in Armoede`

Heb je het niet breed, dan is deze conferentie iets voor jou.Op het programma staan o.a. ervaringsverhalen van mensen die dakloos zijn geweest, die moeten leven als "illegaal". Ook komen mensen aan bod die opkomen voor de belangen van mensen in armoede. Er is volop gelegenheid voor de bezoekers aan de conferentie om mee te discussiëren over de vraag: Hoe kan het anders?

Lees verder

28 juni 2013

Gildewandeling: Bomen in Utrecht

Op woensdag 10 juli om 19.30 uur gaat de Gildewandeling langs de “bomenetalage”, de uitstalling van bomen langs de Utrechtse grachten en singels. We bewonderen en vergelijken de glorie die de boom tentoonspreidt. Bomen met een verhaal soms. "Een aftreksel van het blad is een probaat middel tegen rimpelvorming en grijs haar".

Lees verder

27 juni 2013

Vredeskring

Op adem komen - inspiratie delen - levenskracht vinden. Iedereen heeft iets te delen, of je nou rijk of arm bent, blank of zwart, je man of vrouw voelt, student of met pensioen, in Nederland geboren of niet, met welke beperkingen dan ook, al ben je dakloos of zonder verblijfspapieren: met onze hoop en verlangens kunnen we elkaar inspireren

Lees verder

26 juni 2013

Utrecht vestigt record Voorlezen aan baby`s

In Utrecht is vanochtend (woensdag 26 juni) een wereldrecord Voorlezen aan baby`s gevestigd. In de bibliotheek aan de Oudegracht luisterden 327 baby`s naar onder meer presentator Ruben Nicolai, die voorlas uit het boek `Nijntje en de wilde dieren` van Utrechter Dick Bruna.

Lees verder

24 juni 2013

Week van de Alfabetisering 2013

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week roept de stichting organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid.

Lees verder

20 juni 2013

Meetellen in Utrecht

Psychische problemen, schulden, verslaving, een achtergrond als dak-of thuisloze. Sommige mensen kunnen na zulke ervaringen wel wat hulp gebruiken om opnieuw grip te krijgen op hun leven. Hoe kan de gemeente Utrecht die ondersteuning het beste regelen?

GG&GD en Trimbos-instituut hebben in samenwerking met De Stadsbrug een panel opgericht - Meetellen in Utrecht - om op dat soort vragen antwoorden te vinden.

Lees verder

18 juni 2013

Pop-up diners op 22 juni: kom thuis in je wijk met Resto VanHarte

Utrecht viert Vrede, en van 21 tot en met 23 juni is dat Vrede in de buurt. Op 21 juni trekken we in parade naar het stadscentrum, en op 22 juni is het tijd om lekker thuis te komen in onze eigen wijk. Resto VanHarte maakt dat gezellig, door met allerlei leuke buurtorganisaties een buurtdiner te organiseren. Met andere wijkbewoners maken we een mooi diner en dat serveren we op pleinen, terrassen, in tuinen... Onder de bomen zetten we tenten op, dekken we de tafels en er komt een klein podium te staan waar talenten uit de wijk een lekker sfeertje maken.

Lees verder

17 juni 2013

Altrecht Cliëntenraad heeft vacatures voor enthousiaste vrijwilligers

De cliëntenraad verwoordt de mening van de clienten van Altrecht en komt op voor hun belang om zorg te dragen voor een goed behandel- klimaat, met zorg op maat, met zoveel mogelijk eigen regie voor de client en waar de client kan herstellen en zich ontwikkelen.

Altrecht heeft vacatures voor gemotiveerde raadsleden, projectmedewerkers en interviewers.

Lees verder

14 juni 2013

Wandel- en rolstoelevent voor mensen met een beperking

De Zeewoldse van Z.. tot Z.. tocht is een jaarlijks terugkerend wandelevenement en voor de 2e keer achter elkaar nu ook toegankelijk gemaakt voor deelnemers met een beperking. Het doel is om de wandeltocht voor iedereen toegankelijk te maken.De afstanden zijn: 110 km, driekwart, halve en kwart Z.. tot Z.. tocht. De wandelaars met en zonder beperking die 110 km lopen hebben hiervoor 24 uur de tijd. Ook dit jaar zijn er extra afstanden van 10 en 5 km toegevoegd. Wandel jij mee met de gezelligste wandeltocht van Nederland?

Lees verder

12 juni 2013

OOPOEH

Met Stichting OOPOEH, kort voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, kunt u zich als 55-plusser vrijblijvend aanbieden als maatje voor een huisdier. Zo geniet u van het gezelschap van een huisdier, krijgt u meer beweging en geeft u uw sociale leven een leuke impuls. Daarbij helpt u een huisdier aan de zorg en aandacht dat het nodig heeft als het baasje van huis is.     
Kom kennismaken met Stichting OOPOEH en ontmoet huisdieren uit uw buurt! Op 6 juli organiseert Stichting OOPOEH in de prachtige binnentuin van de Domkerk (Utrecht) haar kennismakingsfeestje en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder

11 juni 2013

Keep it simple

Twee jaar lang werkten Stichting Zwerfjongeren Nederland, United Voices, Movisie en Het Projektenburo samen met 4 opvang- instellingen aan het verbeteren van de participatie en zeggenschap van zwerfjongeren in opvanginstellingen. De conclusie van dit project is: ‘Keep it simple’! En dat lichten we u graag toe op 18 juni.

Lees verder

10 juni 2013

Een boom vol wensen zoekt helpende mensen!

Dit jaar bestaat Stichting de Tussenvoorziening twintig jaar. Ter ere van dit jubileum is `De wensenboom` opgezet. Alle mensen die begeleiding krijgen van Stichting De Tussenvoorziening hebben t/m 15 mei de kans gehad een wens in te dienen. Deze kans is door veel mensen gegrepen. Er zijn meer dan 475 wensen ingestuurd! Om zoveel mogelijk wensen ook daadwerkelijk te vervullen zijn wij op zoek naar organisaties en personen die hieraan mee willen werken.

Lees verder

6 juni 2013

Huiswerk Hulp Utrecht

Na de zomervakantie gaat Taal doet meer van start met een nieuw project, Huiswerk Hulp Utrecht (HHU). Met HHU bieden we 2 keer per week betaalbare huiswerk- begeleiding aan voor middelbare scholieren op een locatie in Kanaleneiland. Leerlingen krijgen de kans om in een rustige omgeving huiswerk te maken, waarbij ze vragen kunnen stellen aan de huiswerkbegeleiders.

Lees verder

4 juni 2013

Wat is Alpe d`HuZes?

Alpe d`HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d`Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. 
Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Vanaf de eerste keer van de actie in 2006 wordt 103% van alle sponsorgelden aangewend voor onderzoek.

Lees verder

4 juni 2013

We hebben er zin in

Al vanaf zondag is het team in de Alpen. Ze troffen voorbereidingen, trainden nog de laatste kilometers in de Alpen zelf en bereiden zich ook mentaal voor op morgen. 
Bij het zien van de Alpen werd het wel stil. "Moeten we daar gaan fietsen!" Maar er is al een rondje Les Deux Alpes gemaakt en in een rustig tempo kwam ieder boven. Dus vol goede moed wordt er ook morgen gestart.
De foto is het uitzicht vanuit het appartement.

Lees verder

4 juni 2013

Morgen is het zover, Team Stapsport beklimt de Alpe D`Huzes!

Nog even en dan is het zover. Het fietsteam van Stapsports, bestaande uit clienten en personeel van de Stadsbrug beklimt de Alpe D`Huzes, om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 
Woensdag 5 juni staan ze voor dag en dauw op om de berg te trotseren.  
Volg jij het ook? kijk voor de live webcam op: opgevenisgeenoptie

Lees verder

3 juni 2013

Herdenking honderdste verjaardag Majoor Bosshardt

Op vrijdag 7 juni zal buurtsteunpunt Bij Bosshardt stil staan bij het leven van de overleden majoor Bosshardt. Op 8 juni zou zij 100 jaar oud zijn geworden. Om 10.15u staat er in Bij Bosshardt voor buurtbewoners koffie met gebak klaar.

Lees verder

31 mei 2013

De jongerenbus bij Spinozaplantsoen

Sinds een paar weken is de Bus van de Stichting JoU in de wijk West. De Bus is eigenlijk een jongerencentrum op wielen. De Bus komt naar jongeren toe, bijvoorbeeld in buurten waar geen jongerencentrum is maar wel veel jongeren komen. De Bus biedt informatie aan jongeren over belangrijke thema`s zoals opleiding, werk, gezondheid, verliefdheid en omgaan met anderen.

Lees verder

28 mei 2013

Waardevolle wijkdialoog

Zo`n veertig mensen waren dinsdag 14 mei naar de wijkdialoog voor de wijk West over de wijkambities gekomen. Bewoners en ondernemers gaven met eurostickers aan op welke onderdelen van de gemeentebegroting zij voor West hun geld zouden zetten.

Lees verder

26 mei 2013

Koninklijk paar bezoekt Lombok op 30 mei

Op donderdag 30 mei bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de provincies Gelderland en Utrecht. `s Middags zijn ze in de provincie Utrecht, waar ze Vianen, Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht bezoeken. In de stad Utrecht bezoeken ze ook Lombok. Burgemeester Wolfsen heet rond 16.00 uur het Koninklijk paar welkom in de Kanaalstraat, ter hoogte van de Lombokstraat. Vanaf daar maakt het gezelschap een wandeling richting de Damstraat.

Lees verder

24 mei 2013

Catwalk-show bij Resto VanHarte Utrecht

Vrijdag 7 juni organiseert Resto VanHarte Utrecht met Dress for Success Utrecht een bijzonder diner. Vijf vrijwilligers van Resto VanHarte krijgen een make-over bij Dress for Success en showen op de catwalk hoe Dress for Success hen heeft gekleed. Resto VanHarte Kanaleneiland is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden voor weinig geld. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Lees verder

23 mei 2013

Opening Disaster Dome !

3 Jaar na de desastreuze sneeuwval zal Utrecht Disaster met trots haar nieuwe sportlocatie  DISASTER DOME aan u presenteren. De speciale vloer met overkapping is toegankelijk voor vele activiteiten, doelgroepen en organisaties. De officiële opening van onze DISASTER DOME zal op zaterdag 1 juni 2013 plaatsvinden. Om 13:00 uur zal de wethouder van sport - Dhr. Spigt - de officiële opening verrichten.

Lees verder

21 mei 2013

Jekuntmeer steunt het team van de Stadsbrug voor de Alpe d`HuZes

Alpe d`HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Dit doen we door te fietsen, door te lopen, door de onmacht van de kankerpatiënt om te zetten in kracht. Iedere fietser heeft op zijn bagagedrager vele mensen zitten waarvoor hij/zij naar boven rijdt. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d`Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave.

Lees verder

15 mei 2013

Première Droogzwemmen

Met trots presenteert Stut Theater de eerste voorstelling van JongStut: Droogzwemmen.

Op 24 mei a.s. beleeft Droogzwemmen haar première in Villa Concordia. De voorstelling gaat over jongeren; over vandalisme, pesten, jaloezie en jezelf mooier voordoen dan je bent.

Lees verder

14 mei 2013

Conflictpreventie: Omgaan met spanningen in je vrijwilligerswerk

Werk jij als vrijwilliger in een organisatie en voel je je stuurloos of krijg je juist te weinig ruimte? Wordt jouw vrijwillige professionele inzet niet op waarde geschat of vind je dat er teveel van je wordt verwacht? Is de balans tussen geven en nemen zoek? In deze tijd van bezuinigingen en reorganisaties komt er van alles op je af, dat mogelijk spanningen oproept.

3 juni 2013 is hiertoe van 19.00 tot 22.00 uur een Interactieve workshop voor uitvoerende vrijwilligers.

Lees verder

13 mei 2013

Leren op je eigen niveau

De krant lezen, een mailtje sturen, een formulier invullen – vanzelfsprekende vaardigheden? Niet voor iedereen. Wie om welke reden dan ook moeite heeft met alledaagse basiskennis, is van harte welkom bij Prago Avondschool. Prago biedt basiseducatie voor volwassenen, op een zeer praktische manier en in een prettige sfeer. Wie zich nu inschrijft voor komend cursusjaar, kan al vóór de zomer van start.

Lees verder

9 mei 2013

Lotgenotenmiddag “Hoe nu verder”

Er kunnen ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven optreden: mensen om hen heen vallen weg; de gezondheid kan minder worden.

Hoe gaat u hiermee om?

Joost Zorgt organiseert hiertoe een bijeenkomst voor ouderen en mensen met een beperking op donderdag 16 mei aanstaande.

Lees verder

7 mei 2013

Dutch Street Cup (voorronde)

De Dutch Street Cup start in 2013 met 39 teams afkomstig uit 21 steden: 31 herenteams en 8 damesteams. De herencompetitie is voor het eerst  opgedeeld in 2 regio`s: Noord en Zuid. De dames strijden onderling in een landelijke competitie. De kick-off van regio Zuid vond plaats op 23 februari op De Markt in Maastricht. Regio Noord trapte een week later af (2 maart) op de Ossenmarkt in Groningen. Dit jaar verwelkomen wij twee nieuwe steden: Apeldoorn en Ede.

Lees verder

6 mei 2013

ISKB krijgt nieuwe naam: TAAL DOET MEER

Al meer dan 25 jaar zet de ISKB zich met veel vrijwilligers in zodat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving en elkaar beter leren kennen. Onze samenleving is volop in verandering. En wij veranderen mee! De ISKB groeit en verbreedt haar activiteiten.

Omdat het leren van de Nederlandse taal de rode draad blijft in ons werk, heet de ISKB vanaf dit voorjaar TAAL DOET MEER. Er wordt ook een nieuwe huisstijl ontwikkeld die vanaf mei gehanteerd zal worden.

Lees verder

3 mei 2013

Voorlichtingsbijeenkomst Eigen Kracht Utrecht

Voor vrouwen zonder werk en uitkering die graag (weer) willen werken!

Op 15 mei vindt er een voorlichtingsbijeenkomst van het project Eigen Kracht Utrecht plaats. Het is bedoeld voor Utrechtse vrouwen, die geen werk noch uitkering hebben, een opleiding op maximaal mbo niveau en de wil hebben om (weer) aan de slag te gaan

Lees verder

29 april 2013

12 juni: Congres Sociale verslavingszorg

Tijdens het congres ‘Bruggenbouwers gevraagd! Op weg naar de integrale verslavingszorg’ worden recente ontwikkelingen op het gebied van (sociale) verslavingszorg gepresenteerd. Het besef groeit dat goede kwaliteit van zorg aan sociaal verslaafden pas geboden kan worden bij een integraal zorgaanbod.

De organisatie is in handen van Brijder Verslavingszorg, het lectoraat GGZ-verpleegkunde van Hogeschool Inholland en Stichting Sympopna en vindt plaats op 12 juni in de Reehorst te Ede.

Lees verder

25 april 2013

Symposium en festival "Lof der Zichtbaarheid"

Doortje Kal, bijzonder lector Kwartiermaken van Hogeschool Utrecht (HU), en Special Arts organiseren op vrijdag 14 juni bij de HU het symposium en festival ‘Lof der zichtbaarheid’.Het wordt een inspirerende en feestelijke dag met theater, dans en muziek, die deelnemers beleven samen met mensen met speciale wensen (beperkingen). Voor het delen van kennis is volop ruimte.

Lees verder

23 april 2013

Landelijke dag van de stadslandbouw

Zaterdag 27 april doet Food for Good mee aan de landelijk dag van de stadslandbouw die in Utrecht de naam `Proef eetbaar Utrecht` gekregen heeft.

Food for good is de voedseltuin in park Transwijk waar buurtbewoners en stadsbrug deelnemers samen werken aan het verbouwen van groente.

Lees verder

22 april 2013

Zaaifeest in buurtmoestuin

Buurtsteunpunt Bij Bosshardt organiseert 10 mei aanstaande een zaaifeest. Bewoners van de wijk Zuilen zullen dan groenten en kruiden zaaien in de moestuin van het buurtsteunpunt.

Het zaaifeest start om 10.00u met een gratis buurtontbijt voor buurtbewoners die meehelpen.

Lees verder

19 april 2013

Theater Dichtbij: Talent van de HKU

Op 28 april aanstaande worden tijdens Theater Dichtbij de voorstellingen Als Het Stormt door Linde Baaijens en een try out van Remi 2.0 door Tamara Hofman opgevoerd.

Beiden zijn regiestudenten van de HKU.

Lees verder

18 april 2013

Resto VanHarte Utrecht in beweging

Resto VanHarte doet mee aan de Nationale Sportweek
Dinsdag 23 en vrijdag 26  april biedt Resto VanHarte Utrecht actieve sport-workshops rond het driegangendiner. Vrijdag doen kinderen van het KinderResto daar ook aan mee. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden voor weinig geld. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Lees verder

17 april 2013

Hemelvaarteditie 9 mei

Wil jij jouw talent en een stukje van je tijd inzetten voor hulpbehoevende Utrechters? Serve the City Utrecht biedt jou daar op 9 mei weer een uitgelezen mogelijkheid voor met de organisatie van dé Hemelvaarteditie 2013! Hemelvaartsdag is voor velen een gezellige dag, maar ondanks dat zijn er juist ook veel hulpbehoevenden in onze stad - zoals daklozen, achterstandsgroepen, ouderen en minderheden - voor wie het een dag is zoals andere dagen, een dag waarop de problemen heersen over de mooie dingen. Met een stukje van jouw tijd kun jij Hemelvaartsdag voor deze mensen tot een onvergetelijke dag maken!

Lees verder

15 april 2013

Beursvloer Utrecht: donderdag 30 mei 2013

Organisaties opgelet! Donderdag 30 mei is de Beursvloer Utrecht: dé kans om mooie samenwerkingsverbanden aan te gaan met lokale bedrijven! De Beursvloer vindt plaats in het Provinciehuis, dagvoorzitter is Eva Brouwer. Meld jouw organisatie vandaag nog aan!

Lees verder

12 april 2013

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam

The Homeless World cup wordt in 2015 gehouden in Amsterdam. Dat maakte president Mel Young van de Homeless World Cup 15 maart bekend.De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Het evenement is in 2003 ontstaan en is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een mondiaal evenement met 70 deelnemende landen. Het doel van de Homeless World Cup is om kwetsbare mensen via sport te betrekken bij de samenleving. De Homeless World Cup 2015 wordt georganiseerd door Stichting Life Goals die sinds 2008 onder meer de Dutch Street Cup organiseert, de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen.

Lees verder

10 april 2013

U Centraal opgericht

Op 14 februari 2013 is U Centraal formeel opgericht. Deze stedelijke organisatie gaat vanaf 1 augustus 2013 mensen met materiële en/of psychische problemen ondersteunen, zodat zij beter kunnen deelnemen aan de samenleving. De oprichting van U Centraal vloeit voort uit het besluit van de gemeente Utrecht in december 2012 om de subsidie voor Informatievoorziening en Cliëntondersteuning toe te kennen aan Stichting Stade, in samenwerking met  Al Amal, Handjehelpen, Present Utrecht, de Tussenvoorziening en RegiePraktijk (in oprichting).

Lees verder

9 april 2013

1e Nationale week Zorg & Welzijn

Van 11 tot en met 16 maart is de eerste Nationale Week van Zorg & Welzijn georganiseerd. Het hoogtepunt was de dertiende `Open Dag van Zorg en Welzijn`. Ruim 1.850 locaties in Nederland openden hun deuren voor het grote publiek om te laten zien wat zorg en welzijn precies inhoudt.

Lees verder

5 april 2013

Lustrum Dress for Success Utrecht

In 2013 viert Dress for Success Utrecht haar lustrum. Er zullen een aantal leuke activiteiten georganiseerd worden om dit te vieren en voor één van deze activiteiten, namelijk het KLEDINGRUILFEEST, bent u bij deze uitgenodigd. Het Kledingruilfeest biedt u de gelegenheid om uw miskopen te ruilen voor kleding die u wél gaat dragen, om nog eens bij ons in de winkel te komen kijken en om met ons mee te vieren dat we al 5 jaar bestaan.

Lees verder

4 april 2013

De kaarten worden geschud !

Het team van LFB Vleuterweide nodigt u uit voor de interactieve voorstelling ‘De kaarten worden geschud’
Deze voorstelling gemaakt in opdracht van ‘Op de kaart’ geeft een goed beeld van het dagelijks leven en de onderwerpen waar mensen met een beperking mee te maken hebben anno 2013. De spelers zijn zelf mensen met een beperking. Doel van de voorstelling is om een dialoog op gang te krijgen met de zaal. Het publiek wordt daarom uitgenodigd actief aan de voorstelling deel te nemen en oplossingen aan te dragen.      

Lees verder

2 april 2013

Trijn van Leemput stopt

Met  ingang van 1 mei 2013 houdt Centrum Trijn van Leemput op te bestaan!!! Voor veel mensen misschien even schrikken, want Centrum Trijn van Leemput bestaat immers al ruim 42 jaar….Voor veel mensen en organisaties is Centrum Trijn van Leemput dan ook een begrip in Utrecht! Zij danken u voor de samenwerking.

Lees verder

27 maart 2013

Multifuctionele sportlocatie, DISASTER DOME, biedt zich per 1 april aan

Per 1 april 2013 heeft Utrecht er een unieke multifunctionele sportlocatie bij, de DISASTER DOME. De Disaster Dome bevindt zich op Sportpark HMS, Manitobadreef 8. De speciale vloer met overkapping is toegankelijk voor vele activiteiten, doelgroepen en organisaties. De eigenaar "Utrecht Disaster" is daarom op zoek naar organisaties die gebruik willen maken van de locatie om mensen samen te brengen en beweging te zetten.

Lees verder

26 maart 2013

Bekendheid en gebruik van Jekuntmeer groeit!

Jekuntmeer.nl in Utrecht heeft inmiddels 625 activiteiten online staan. Deze activiteiten zijn laagdrempelig, hebben een veilige sfeer, zijn soms bedoeld voor speciale doelgroepen en kunnen extra ondersteuning bieden aan mensen.

Meer dan 2.000 mensen maken maandelijks gebruik van Jekuntmeer.nl in Utrecht. Zij zijn verwijzers die zoeken naar passend aanbod voor hun cliënt, of burgers van Utrecht die speciaal aanbod voor zichzelf zoeken. Mensen zoeken dan bv. naar taalles, internetcafe, hobby-activiteiten en naar vrijwilligerswerk.

We groeien graag verder om het aanbod voor de Utrechtse burgers zo compleet mogelijk te tonen. Hierbij hebben we uw hulp nodig!
Weet u nog een initiatief, of activiteiten die niet op de website staan. breng ze dan bij ons onder de aandacht,  mail naar: helpdesk@utrecht.jekuntmeer.nl

Nieuwsgierig naar het aanbod op de website? Klik hier

Lees verder

25 maart 2013

Resto VanHarte Utrecht viert verjaardag

Resto VanHarte Kanaleneiland is jarig en viert dat op vrijdag 5 april met een groot feest. De avond begint met Happy Drinks (alcoholvrije cocktails van Pierre Wind), Benjamin en Arjen maken muziek, kinderen worden geschminkt en uiteindelijk worden alle gasten verleid tot een dansje met ‘dansen met Knalland’. Donna’s Taarten zorgt voor een spectaculaire verjaardagstaart. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden voor weinig geld. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.   

Lees verder

22 maart 2013

Jekuntmeer sponsort Team Stapsport voor Alpe D`huZes

Jekuntmeer steunt het team van Stapsports, in hun poging om de Alpe D`Huzes te beklimmen. Maar voordat zij dit kunnen doen, hebben zij ook uw steun nodig om het sponsorbedrag van € 20.000 bij elkaar te krijgen. 
Wij bewonderen hen om hun wilskracht en willen hun helpen om hun droom waar te maken. U toch zeker ook?

Lees verder

22 maart 2013

Binnenk(r)ant

De Binnenk[r]ant meldt al ruim tien jaar de ontwikkelingen in de opvang en zorg voor verslaafden, daklozen en andere sociaal kwetsbaren in de gemeente Utrecht. 
Vanaf 2013 zullen de nieuwe edities ook via de nieuwsbrief van Jekuntmeer.nl worden verspreid, zodat iedereen toegang heeft tot de nieuwsbrief en de informatie bredere bekendheid krijgt. We zijn erg blij met deze samenwerking.
Lees verder voor de editie van voorjaar 2013.

Lees verder

22 maart 2013

Op vakantie? Begeleidt Reizen biedt uitkomst!

Begeleid Reizen organiseert laagdrempelige en betaalbare vakanties en heeft voor ieder wat wils.
Het is een cliëntgestuurd initiatief binnen de GGZ met een glimlach. Zij organiseren vakanties voor iedereen die een CIZ indicatie groep heeft en graag mee wil met een begeleide reis, er is voor ieder wat wils.
Lees verder en zie welke mooie reizen er uitgezet zijn!
Begeleid reizen biedt ook ondersteuning bij reizen op maat

Lees verder

22 maart 2013

Minder mobiele museumbezoekers testen Musea

Is een bezoek aan een museum ook leuk als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit? Die vraag staat centraal bij het bezoek  van circa 900 vrijwilligers aan musea in de stad Utrecht. Ongeveer de helft van de vrijwilligers is minder mobiel. De vrijwilligersduo’s beoordelen negen musea in de Domstad. De museuminspecties zijn een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging.

Lees verder

21 maart 2013

Met/Zonder werk

De crisis vraagt om nieuwe ideeën, inspiratie en actie. Maar hoe doe je dat? Juist. Door samenwerking. Met/zonderwerk brengt mensen met en zonder werk (starters, zzp`ers, mensen in between jobs) samen, inspireert, motiveert, prikkelt en trekt iedereen uit hun comfortzone door middel van actieve en uitdagende workshops. Kom 28 maart naar de workshops!

Lees verder

11 maart 2013

Open dag bij "Je Groene Pad" in langbroek

Op 23 maart houdt "Je Groene Pad" op de Lijster en de Vink in Langbroek een open dag. Kom dan een kijkje nemen op dit landgoed, waar u ook terecht kunt voor coaching, begeleiding en ontspanning. Maak er een gezellig dagje van en kom langs voor informatie, sfeerproeven en een kopje koffie of thee met gebak.

Lees verder

2 maart 2013

Porsche en Psychiatrie komt bij elkaar op de open dag van VOF de Loods

Zondag 24 maart is weer de jaarlijkse open dag van VOF de Loods in Den Dolder. Dit bedrijf, dat wordt gerund door 2 bedreven psychiatrisch verpleegkundigen en tegelijkertijd porsche-liefhebber, wil de wereld van Porsche en psychiatrie dichter bij elkaar brengen. Dit doen ze door een vorm van dagbesteding te bieden die goed aansluit bij de belevingswereld van menig man, namelijk het sleutelen aan auto`s, en wel Porsche`s.
Dit jaar is er extra aandacht voor de presentatie van Stichting Vrienden van de Loods  Er wordt gezorgd voor een goede sfeer, mooie auto’s en een prijsvraag, waarbij de eerste prijs een dag Bleekemolen Race Experience is!

Lees verder

2 maart 2013

Samen werken aan een gezond gewicht

Met een groep vrouwen samen werken aan haalbare veranderingen in je eetpatroon én samen gaan sporten. Dat doe je in de cursus "Samen werken aan een Gezond Gewicht". de begeleiding tijdens de cursus is in handen van een ervaren voorlichtster van de GG&GD. Daarnaast zijn er bijdragen van een diëtiste en een deskundige in eten en gevoelens. Wil je meer weten kom dan op 7 maart om 9.30u naar de informatiebijeenkomst in Buurthuis de Boog in Overvecht.

Lees verder

1 maart 2013

Gemeentelijke website voor alle betrokkenen in het maatschappelijk veld

Gemeente Utrecht attendeert ieder graag op een nieuw onderdeel van de gemeentelijke website, namelijk:www.utrecht.nl/socialestadinontwikkeling. Deze site geeft informatie over de drie transformaties in het sociale domein. De site is bedoeld om de professionals in het maatschappelijk veld, de partners en andere geïnteresseerden waaronder bewoners - in samenhang en laagdrempelig - te informeren over de ontwikkelingen in de drie transformaties Meedoen naar Vermogen, Zorg voor Jeugd en Participatiewet. De site geeft antwoord op vragen als: waar werkt de gemeente samen met partners naartoe, hoe doen we dat, wat is er al bereikt en hoe kan iedereen meedenken en bijdragen?

Lees verder

1 maart 2013

Bijeenkomst over vergoedingen bij handicap of chronische ziekte

Leven met een handicap of chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee. Welke voorzieningen biedt de Gemeente Utrecht aan en welke kosten worden vergoed? Op maandag 18 maart a.s. vindt in De Speler een bijeenkomst plaats waar u antwoord krijgt op deze vragen. Mensen met een chronische ziekte of handicap en hun mantelzorgers zijn van harte welkom. 

Lees verder

1 maart 2013

Gratis Beweegweek

In de Speler in het Thorbeckepark vindt de beweegweek plaats van maandag 4 t/m zaterdag 9 maart. Bewoners (jong en oud) kunnen die week gratis kennismaken met allerlei sporten en gratis een conditiemeting en algemene gezondheidscheck laten doen. Fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals werken hieraan mee. Bezoekers kunnen voor weinig geld lekker eten in het restaurant 50/50 van het Leger des Heils. Of meer te weten komen over welke gunstige effecten sporten op je lichaam heeft, de zin en onzin van sportvoeding en hoe je sportblessures kunt voorkomen.

Lees verder

1 maart 2013

Kick off Dutch street cup 2013

Het nieuwe seizoen van de Dutch Street Cup start in Groningen dit jaar. Op zaterdag 2 maart om 12.30 uur verricht Commissaris van de Koningin Max van den Berg de officiële aftrap van de Dutch Street Cup 2013. Op de Ossenmarkt starten 21 teams uit verschillende steden met de landelijke, door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor kwetsbare mensen. Na diverse speelrondes komen de beste heren-en damesteams uit in de finale.

Lees verder

1 maart 2013

Reinaerde opent haar deuren tijdens week van Zorg & Welzijn

Tijdens de eerste Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart opent Reinaerde de deuren! Gedurende de hele week is er van alles te beleven en te zien. De week wordt afgesloten met de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart 2013. U bent van harte uitgenodigd om één of meerdere locaties van Reinaerde te bezoeken. Zo maakt u op een ongedwongen en leuke manier kennis met cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Reinaerde.

Lees verder

22 februari 2013

Utrechtse team STAPsports zoekt sponsors voor deelname aan Alpe d`Huzes

Het Utrechtse team STAPsports gaat deelnemen Alpe d’HuZes. Geheel op eigen kracht gaan zij de berg op. Alpe d’HuZes is een wielertocht, waarbij tot wel zes keer de Alpe d’Huez beklommen wordt. Onder het motto "opgeven is geen optie" wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Alpe d´HuZes is niet alleen een fysieke inspanning, maar vooral ook een geld-inzamel-actie. Al het ingezamelde geld gaat naar onderzoek om van kanker een beheersbare ziekte te maken. 

Lees verder

19 februari 2013

Team NL bij de Special Olympics World Winter Games in Zuid-Korea.

Afgelopen zaterdag 16 februari was de officiele huldiging van de sporters van het Special Olympics Team NL in het auditorium van Rabobank Nederland in Utrecht. Team NL keerde vorige week terug met maar liefst 36 medailles van de Special Olympics World Winter Games in Zuid-Korea, hét evenement voor sporters met een verstandelijke handicap. En het grootste sportevenement ter wereld in 2013. De sporters behaalden 5x goud, 15x zilver, 16x brons en nog vele vaantjes voor de vierde t/m achtste plaats.
Voor een filmp over hun avontuur, 

Lees verder

14 februari 2013

ToriOso viert internationale vrouwendag

In het kader van Internationale vrouwendag organiseert Tori Oso Utrecht een inspiratie bijeenkomst waar de elementen: books, body, mind & soul centraal staan.
Twee interessante gastsprekers (schrijfster en een coach) zullen een lezing en een workshop verzorgen. We gaan op bezoek bij de Colour Kitchen en we sluiten af met een mini proeverij `Caribbean Bites`. U komt toch ook?

Lees verder

14 februari 2013

Food for good

Food for Good start met een voedseltuin, in park Transwijk, Kanaleneiland. In deze tuin gaan wijkbewoners samen werken met kwetsbare doelgroepen en biologische groentes produceren. 
Na een lange aanloopperiode is het gelukt om financiering voor dit mooie plan te vinden. Op 26 februari is de aftrap. Een informeel moment in de tuin, met een hapje en een drankje en een houtvuurtje.

Lees verder

4 februari 2013

DanceXchange

Art XChange organiseert kunstprojecten en workshops die net even anders zijn dan de standaard dans-, theater, schilder- of muziekcursussen. In de kunstwereld zie je dat steeds meer grenzen vervagen; grenzen tussen kunstdisciplines, amateurs en professionals, ‘hoge’ en ‘lage’ kunst, publiek en performance/kunstwerk, etc.. Art XChange wil hier graag bij aansluiten door artistieke uitwisseling (exchange) tussen allerlei soorten mensen te bevorderen, ongeacht bijv. leeftijd, achtergrond, fysieke mogelijkheden, ervaring met kunst. De projecten zijn zo vormgegeven dat ze voor een grote diversiteit aan mensen toegankelijk zijn en tegelijkertijd ook voor iedere deelnemer uitdagend zijn.Het eerstvolgende Art XChange project is Dance XChange in de lente van 2013.

Lees verder

4 februari 2013

Streetwise in Business presenteerde 8 ondernemende talenten

Donderdag 31 januari lieten ondernemende talenten van het traject Streetwise in Business zichzelf zien en horen. Zij ondernemen op het gebied van Mindfulness, Dansfocus, StichtingPeers2Peers, Grafische kunst, Catering, Styling en de Computer Helpdesk. Zij hebben in een periode van vijf maanden onderzocht of er voor hun product of dienst markt is, hoe ze zich willen profileren en hoe ze het ondernemen gaan vormgeven. 

Lees verder

1 februari 2013

Speeddate-marathon bij Resto VanHarte Utrecht

Ben je op zoek naar iemand die met jou wil sporten? Ben je dol op mooie films, maar ga je liever niet alleen naar de bioscoop? Sta je open voor nieuwe vriendschap? Schrijf je dan in voor de speeddate-marathon bij Resto VanHarte Utrecht op vrijdag 15 februari in Kanaleneiland.

Lees verder

1 februari 2013

De Broekriem

DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Het biedt in-between-job’ers de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het geeft deelnemers het gevoel nuttig bezig te zijn en het prikkelt de hersenen zoals een baan dat ook doet. DeBroekriem zet werkzoekenden in beweging, ten behoeve van de stad.
Op Valentijnsdag organiseren zij dan ook een "date met ouderen" van woonzorgcentrum Swellengrebel. Na de kennismaking met koffie en gebak staat er een mooie wandeling gepland door het Wilhelminapark. 

Lees verder

1 februari 2013

WandelgroepLOOP

Ken jij de wandelgroep LOOP al?
Dit is een enthousiaste club onder de leiding van Nel Smit die vooral gezellig samen willen wandelen. Nel:"Mijn hele werkzame leven ben ik al bezig om iedereen te laten genieten van BEWEGEN en dan vooral van het  MET ELKAAR BEWEGEN. Je komt daarmee uit je isolement, je doet nieuwe sociale contacten op en  leert nieuwe buurtgenoten kennen…. en dat allemaal ook nog eens op een hele gezonde manier."
Mensen sporten om allerlei redenen niet … geen zin, stom, te duur, niet leuk, ik ken niemand, te dure sportschoenen, te snelle trainingspakken, etc.. Je kunt heel veel redenen bedenken waarom je niet zou sporten. Bij het wandelen met de LOOPgroep loop je in je gewone kleding op je gewone schoenen met mensen uit je eigen omgeving, niks geen poespas. Gewoon lekker Meedoen dus.

Lees verder

15 januari 2013

De Binnenk(r)ant

De Binnenk[r]ant meldt al ruim tien jaar de ontwikkelingen in de opvang en zorg voor verslaafden, daklozen en andere sociaal kwetsbaren in de gemeente Utrecht.
Vanaf 2013 zullen de nieuwe edities ook via de nieuwsbrief van Jekuntmeer.nl worden verspreid, zodat iedereen toegang heeft tot de nieuwsbrief en de informatie bredere bekendheid krijgt. We zijn erg blij met deze samenwerking.
Lees verder voor de editie van eind 2012.

Lees verder

11 januari 2013

Het EYOF zoekt vrijwilligers, geef je op als groep!

In de zomer van 2013, van 14 t/m 19 juli, vindt het EYOF (European Youth Olympic Festival) plaats in Utrecht. Er zullen 2.700 jonge sporttalenten meedoen aan 9 Olympische sporten. 
Daarvoor zijn natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Gemeente Utrecht stelt daarom de vraag aan organisaties en stichtingen of er animo is om met cliënten tijdens het festival als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Lees verder

11 januari 2013

Streetwise in Business presenteert!

Het afgelopen jaar hebben een 15 tal cursisten deelgenomen aan “Streetwise in Business” .In dit traject zijn de deelnemers bezig geweest met het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en het maken van een ondernemingsplan.8 deelnemers zijn inmiddels zover dat zij graag hun plan aan een breder publiek willen presenteren. Laat u inspireren en kom naar de presentatie op 31 januari.

Lees verder

11 januari 2013

Opleidings/werkproject Colour your Dreams bij The Colour Kitchen

Hou je van lekker eten en ben je gastvrij? Heb je zin om aan de slag te gaan in de horeca en is het je droom om horecaprofessional te worden?

Doe dan mee met het Colour your Dreams project van The Colour Kitchen! En behaal in in 1 jaar je diploma Kok of Gastheer/-vrouw diploma (MBO niveau 2) of Horeca-assistent (MBO niveau 1).

Lees verder

8 januari 2013

Activiteitencentrum Mihai Nesu, sinds kort geopend!

Sinds 6 november is Mihai Nesu, het eerste activiteitencentrum van thuiszorgorganisatie Joost Zorgt in Utrecht ‘in bedrijf’. Iedereen met een beperking, jong en oud, kan er terecht. Voor de gezelligheid, maar ook om met allerlei activiteiten je vaardigheden te vergroten en versterken, zodat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Lees verder

4 januari 2013

Panel, Meetellen in Utrecht, groeit

Psychische problemen, schulden, verslaving, een achtergrond als dak-of thuisloze. Sommige mensen kunnen na zulke ervaringen wel wat hulp gebruiken om opnieuw grip te krijgen op hun leven. Hoe kan de gemeente Utrecht die ondersteuning het beste regelen? GG&GD en Trimbos-instituut richtten in samenwerking met De Stadsbrug een panel op, "Meetellen in Utrecht", om op dat soort vragen antwoorden te vinden. Het onderzoek is bijzonder, omdat mensen uit de doelgroep zelf een actieve rol kunnen spelen.

Lees verder

2 januari 2013

Nieuwjaarsduik

Stille straten, warme locaties, makers die er zin in hebben, aangenaam cultureel ontwaken in het nieuwe jaar, dat is de Nieuwjaarsduik.
Deze Nieuwjaarsduik legt de rode loper speciaal uit voor de festivals. Na een woelig bezuinigingsjaar staan de festivals boordevol mooie plannen aan de start van 2013. Dat moet gevierd! Een keur aan festivals presenteert zich in de Winkel van Sinkel, voor één dag omgedoopt tot Festivalpaleis.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support