De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Avondje tips om geld te besparen op lekker eten

Utrecht, donderdag 14 november 2013

Avondje tips om geld te besparen op lekker eten

Vrijdag 22 november besteedt Resto VanHarte Utrecht aandacht aan het idee dat gezond eten duur is, met name fruit, groente en vlees. Met tips en tricks wordt uitgelegd dat door slim inkopen, gezond en lekker eten niet duur hoeft te zijn. Zo hou je geld over voor andere dingen. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Landelijke thema-weken bij Resto VanHarte

Gezond en lekker eten is niet duur. Fruit lijkt wel duur, maar is goedkoper dan snoep. En een zak aardappels is uiteindelijk goedkoper dan een zak chips. Resto VanHarte wil graag meehelpen aan de bewustwording hiervan en zet zelf uitsluitend vers gekookte ingrediënten op tafel. Tijdens de landelijke thema-week ‘voeding en budget’, wordt in alle Resto’s VanHarte aandacht aan dit thema besteed, met presentaties van diëtistes en voedingsdeskundigen en met PopUp-acties in de wijk, waarbij een bonte stoet vrijwilligers door de wijk trekt met fruitspiesjes en andere gezonde lekkernijen. En er is dezelfde middag in Resto VanHarte Utrecht ook KinderResto met een sportworkshop.

Iedereen is van harte welkom bij Resto VanHarte

Resto VanHarte Utrecht Kanaleneiland is elke dinsdag en vrijdag geopend in het 3-Generatiecentrum aan de Bernadottelaan 23. Graag vooraf reserveren. Dat kan gratis via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur (50 ct/min). Het driegangendiner is altijd vers en betaalbaar. Kinderen zijn ook welkom.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud. Bij Resto VanHarte staat een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd op het menu. Tegelijkertijd kun je bijpraten met buurtgenoten en ontmoet je allerlei mensen uit de wijk. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd. Resto VanHarte biedt vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan. Samen met de donateurs vormen zij de drijvende kracht achter Resto VanHarte. Dankzij hun hulp en de steun van bedrijven en de overheid kan Resto VanHarte jaarlijks meer dan 120.000 maaltijden op tafel zetten.

foto: Rene Oudshoorn

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support