De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Burendag

Utrecht, dinsdag 23 juli 2013

Nationale Burendag

Op 21 september viert Nederland voor de achtste keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2012 deden in heel Nederland ruim 1,2 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 500 van het Oranje Fonds.Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Deze zomer gaan wij daarom heel Nederland de vraag stellen: ‘Wat doe jij op Burendag?’

Burendag nationale feestdag
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom  is het voor buurtorganisaties mogelijk een aanvraag tot € 500,= in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Meer weten?
www.burendag.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support