De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

DanceXchange

Utrecht, maandag 4 februari 2013

ArtXChange

Art XChange organiseert kunstprojecten en workshops die net even anders zijn dan de standaard dans-, theater, schilder- of muziekcursussen. In de kunstwereld zie je dat steeds meer grenzen vervagen; grenzen tussen kunstdisciplines, amateurs en professionals, ‘hoge’ en ‘lage’ kunst, publiek en performance/kunstwerk, etc.. Art XChange wil hier graag bij aansluiten door artistieke uitwisseling (exchange) tussen allerlei soorten mensen te bevorderen, ongeacht bijv. leeftijd, achtergrond, fysieke mogelijkheden, ervaring met kunst. De projecten zijn zo vormgegeven dat ze voor een grote diversiteit aan mensen toegankelijk zijn en tegelijkertijd ook voor iedere deelnemer uitdagend zijn.Het eerstvolgende Art XChange project is Dance XChange in de lente van 2013.

Wat is DanceXChange?
Dance XChange is een project waarbij deelnemers onder leiding van een choreograaf toewerken naar een dansvoorstelling op locatie. De eerste paar bijeenkomsten krijgen deelnemers allerlei oefeningen om elkaar en zichzelf als danser te leren kennen. Door middel van onder andere improvisatie onderzoek je bijvoorbeeld wat er allemaal mogelijk is met je lichaam, wat voor soort bewegingen je wel (of juist niet) fijn vindt, op wat voor muziek je graag danst en of je liever alleen danst of met anderen. Ervaren dansers zullen hier uitgedaagd worden eens anders te bewegen dan ze gewend zijn en zo zichzelf verder te ontwikkelen. Natuurlijk vormen we hierbij ook een inspiratiebron voor elkaar. De choreograaf zal naar aanleiding van deze bijeenkomsten de grote lijnen van de voorstelling bedenken. De daarop volgende bijeenkomsten worden er ideeën uitgeprobeerd en wordt er steeds meer vastgelegd. Inbreng vanuit de groep is hierbij zeker welkom. De laatste paar bijeenkomsten staan in het teken van repeteren voor de voorstelling. De uiteindelijke voorstelling zal een voorstelling op locatie zijn (bijv. een park) en bestaan uit een aantal korte dansstukken, sommige met de hele groep, dan weer een duet of een kwartet en misschien ook (voor wie durft) een solo.
Youtube filmpje, DanceXChange

Voor wie?
Iedereen die zin heeft om te dansen en een leuke voorstelling te maken is welkom. Er wordt gestreefd naar een zeer diverse groep: onervaren tot zeer ervaren dansers, mannen en vrouwen, allerlei leeftijden, mensen met en zonder fysieke beperking, etc. De cursus is opgezet als een cursus voor volwassenen, maar gemotiveerde tieners zijn ook welkom. Gemotiveerde kinderen kunnen meedoen samen met een volwassene.

Waar & Wanneer?
De bijeenkomsten zijn op zaterdagen van 14.30 tot 16.00 uur, van 9 maart t/m 18 mei (m.u.v. 4 mei) en vinden plaats in de gymzaal van Basisschool de Pijlstaart (Amsterdamsestraatweg 3). Dit is 600 meter vanaf Utrecht CS.
Op 18 mei is de voorstelling.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 10 deelnemers kost de cursus €75, bij 15 of meer deelnemers €60.

Inschrijven & Informatie
Voor meer informatie en inschrijven: stuur een mailtje naar:
contact.a.x.c@gmail.com

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support