De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Doen en Laten

Utrecht, donderdag 17 oktober 2013

Ontdek je eigen kracht samen met de Ervaringscoaches van Doen en Laten

Hoeveel mensen zouden er in onze stad zijn die hun leven graag een andere richting willen geven,  maar niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken? Hoeveel mensen zijn er niet eenzaam, en weten niet hoe ze op een veilige en ontspannen manier met anderen in contact kunnen komen? Dat zijn er heel veel! Voor deze mensen, voor iedereen die positief in het leven wil staan maar wel wat ondersteuning kan gebruiken, is het project ‘Doen en Laten’ opgezet.

Hoe werkt Doen en Laten?

Doen en Laten werkt met ervaringscoaches – mensen die zelf een herstelproces hebben doorlopen en vanuit hun eigen ervaringen wat willen betekenen voor anderen. Zij weten wat het is om een zware tijd door te maken, en hoe lastig het kan zijn om je leven dan weer op de rails te zetten.

Ervaringsverhaal:
Ik vind het prachtig, wat de ervaringscoaches doen. Eindelijk vertelde ik mijn verhaal aan iemand die wist waarover ik het had. Deze ervaringscoach spoorde me aan om naar de inloop te komen en zo heb ik mensen leren kennen in mijn eigen wijk.  Nu heb ik me opgegeven voor de opleiding om zelf ook ervaringscoach te worden!

Wat is Doen en Laten?

Begin 2012 is het project van start gegaan met de eerste groep ervaringscoaches. Zij hebben een training doorlopen en zijn toen aan de slag gegaan in drie Utrechtse wijken: Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen/Ondiep. Deze nieuwe aanpak bleek succesvol. Omdat de ervaringscoaches zich werkelijk kunnen inleven in de situatie van de deelnemer, vinden zij aansluiting waar hulpverleners dat niet altijd lukt. Vanwege het succes groeit de vraag naar getrainde ervaringscoaches. Dit jaar zijn nóg twee groepen ervaringscoaches opgeleid, en ook buiten Utrecht krijgt het project steeds meer bekendheid. De deelnemers voelen zich in dit project geen cliënt. Ieders inbreng is waardevol, wat gevoel van eigenwaarde bevordert en mensen verder helpt op hun weg van herstel.

Wat doet Doen en Laten in de drie Utrechtse wijken? In elke wijk is een inloop georganiseerd, een plek waar mensen zich welkom voelen en in een veilige omgeving een praatje kunnen maken, een kopje koffie kunnen drinken, een spelletje kunnen doen… Naast de inloop heeft elke wijk eigen activiteiten opgezet, op basis van de behoefte die er is. Deelnemers worden aangemoedigd om zelf ideeën aan te dragen en deel te nemen in de organisatie. Niets ligt vast bij Doen en Laten! En er kan heel veel!

Meer informatie

Heb jij behoefte aan een steuntje in de rug? Heb je praktische hulp nodig? Of gewoon een luisterend oor, van iemand die daadwerkelijk begrijpt waarover je praat?
Kijk op de site wat er in jouw wijk georganiseerd wordt www.doenenlatenutrecht.nl 
of bel 06-81449318

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support