De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Eetbare ontmoetingstuin in Utrecht West

Utrecht, donderdag 3 oktober 2013

Eetbare ontmoetingstuin

Op een openbare grasstrook in het Spinozaplantsoen in Utrecht West, wordt een eetbare ontmoetingstuin gecreëerd. De basis van de tuin wordt aangelegd tijdens de werkvierdaagse van 18 t/m 21 oktober 2013. 
Zaterdag 19 oktober 10.00-17.00 uur is de bewonerswerkdag. Deze dag is het ontwerp van de tuin te zien en kunnen bewoners ideeen /wensen inleveren. Geinteresseerde bewoners kunnen zich inschrijven en gelijk een handje komen helpen! 
Jij komt toch ook?

De tuin

Samen met de bewoners wordt er een prachtige eetbare ontmoetingstuin op een grote zonnige openbare grasstrook in het Spinozaplantsoen gemaakt. Hierin komt groente, bloemen, fruit, noten en kruiden, een plek waar je samen kunt tuinieren of langskomt voor een praatje.
In de tuin zullen activiteiten plaatsvinden waarin mensen samen tuinieren. Ook komen er creatieve projecten die aansluiten bij het thema groen, voedsel en die de verzelfstandiging van de tuin gaan ondersteunen.
De tuin geeft toegang tot gezond voedsel en zal de cohesie versterken. Kinderen leren waar het eten vandaan komt en over alles wat groeit en bloeit.

Bob Radstake en Pascal van Rees maken het ontwerp van de tuin. Onder hun leiding gaan bewoners de tuin aanleggen in een aantal werkvierdaagsen. Tevens worden leerlingen van Bob en Pascal betrokken die komen helpen om de tuin aan te leggen.

Initiatiefnemer van de eetbare ontmoetingstuin is, het project Spinoza presenteert. Dit is een community art project in het Spinozaplantsoen, een wijk onder de rook van Douwe Egberts, bij de Majellaknoop, een gebied dat wij ‘De staart van Lombok’ noemen. 

In het woonwensenonderzoek lazen zij dat 53% van de bewoners een tuin willen. Dit is mogelijk, want er zijn vele grasstroken in het plantsoen. Dit was aanleiding om het plan te ontwikkelen voor het maken van een gemeenschappelijke eetbare ontmoetingstuin.

meer informatie

Volg de ontwikkelingen op Facebook!
Voor informatie over het programma van de werkvierdaagse: Spinoza presenteert

Voor vragen kun je mailen met Heddy Veldkamp info@spinozaplantsoen.nl 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support