De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam

Utrecht, vrijdag 12 april 2013

The Homeless World cup wordt in 2015 gehouden in Amsterdam. Dat maakte president Mel Young van de Homeless World Cup 15 maart bekend.De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Het evenement is in 2003 ontstaan en is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een mondiaal evenement met 70 deelnemende landen. Het doel van de Homeless World Cup is om kwetsbare mensen via sport te betrekken bij de samenleving. De Homeless World Cup 2015 wordt georganiseerd door Stichting Life Goals die sinds 2008 onder meer de Dutch Street Cup organiseert, de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen.

Nederland wordt wereldwijd geprezen om zijn indrukwekkende sport infrastructuur.  Helaas zijn er twee miljoen mensen die geïsoleerd en vaak eenzaam zijn en klaarblijkelijk niet in staat om zelf de stap te zetten naar een actieve deelname in de samenleving. Voor deze “kwetsbare groepen” kan een passend sportaanbod heel waardevol zijn. Wij willen middels sport bijdragen aan de participatie van mensen die “buitenspel” staan. Dit doen wij in samenwerking met gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en sportbonden. Wij bieden; advies, opleidingen en projecten.

Wethouder Sportzaken Van der Burg: "Als stad Amsterdam vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten. Rijk of arm, dat mag niet uitmaken. Dit WK is een prachtig voorbeeld van de kracht van sport. Eerdere edities in o.a. Rio de Janeiro en Mexico City hebben uitgewezen dat dit voetbalfestival, waar meer dan 70 landen aan deelnemen, een enorme impuls geeft aan de sportparticipatie van kwetsbare mensen. Wij zien er naar uit om dit bijzondere sportevenement te mogen organiseren.”

De partners die bijdragen aan de organisatie en dit op de persconferentie in een gezamenlijk convenant hebben vastgelegd zijn:de gemeente Amsterdam (burgemeester Van der Laan, wethouder Van der Burg), het Leger des Heils (Henk Dijkstra), de KNVB (Michael van Praag) en het Ministerie voor Veiligheid en Justitie (Jacco Groeneveld).Specificaties evenement:
Wat: WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen
Wie: 
800 deelnemers uit 70 landen
Waar: 
10 dagen in het centrum van Amsterdam
Wanneer:
 zomer 2015
Meer info:
 http://www.stichtinglifegoals.nl enhttp://www.homelessworldcup.org

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support