De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

JEKUNTMEER LIVE

Utrecht, woensdag 13 november 2013

Op dinsdag 26 november staat de Meervaart weer helemaal in het teken van leren, werken en doen. Alle organisaties op het gebied van zorg, welzijn, scholing en re-integratie zullen op de Participatiemarkt hun projecten en activiteiten presenteren aan een kleine 2000 bezoekers die we op 26 november verwachten. Om 10 uur zullen wethouders Eric van der Burg en Andree van Es de markt openen. Aansluitend reikt rolstoelbasketballer Marc de Hond de Amsterdamse Pluim uit. Zorg dat je erbij bent!

DE MARKT OP is dit jaar de slogan waarmee we iedereen van harte uitnodigen. Iedereen die door omstandigheden op dit moment niet werkt, niet naar school gaat, maar graag weer aan de slag wil, is welkom.  Nieuw is dat er dit jaar ook aandacht is voor de ARBEIDSMARKT: er zijn werkgevers, sociale firma’s met vacatures en steun in de rug voor mensen die aan het werk willen. De kans dus, om de markt op te komen!

Als bezoeker van de Participatiemarkt ontdek je wat bij je past. Laat je informeren, laat je verrassen in een pop up shop, volg een workshop of ga aan het werk met zinvolle sollicitatietips. Het kan allemaal! Ook voor verwijzers, standhouders, sociale firma’s en bedrijven is de markt een uitgelezen kans om kennis te maken met het enorme activiteitenaanbod en de mensen erachter. Dus kom ook die markt op! De toegang is gratis.

Heb je een uitkering en ben je op zoek naar betaald werk, kom dan zeker even langs op de werkmarkt. In samenwerking met het Werkgeversservicepunt brengen bedrijven daar hun vacatures onder de aandacht. En dat is niet alles. Een CV-dokter en een CV-game helpen je die dag bij het maken van je CV. Dress for Succes helpt je aan kleding die past bij de functie waarnaar je solliciteert. Bovendien krijg je de kans om jezelf live aan te prijzen via de internetradio Werken.FM die de hele dag hun uitzending verzorgt vanaf de Participatiemarkt.

Nieuw dit jaar zijn de pop up shops van waaruit lokale sociale firma’s zich op de markt presenteren. Maak kennis met producten en diensten van deze sociale ondernemingen. Bezoekers van de Participatiemarkt leren de mogelijkheden van werken in een sociale firma kennen. Bovendien vinden bezoekers, bedrijven, gemeente en organisaties hier misschien wel een mooi cadeautje, een nieuwe cateraar, een feestlocatie of een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau!

Stichting De Omslag organiseert samen met Eropaf!, de Vrijwilligersacademie en het kenniscentrum van de Hogeschool van Amsterdam opnieuw een Nationaal Laboratorium. Met college en debat onder leiding van Clairy Polak verdiepen de deelnemers zich in de omslag naar een duurzame verandering en de (on)mogelijkheden van de participatie-economie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat IEDEREEN mee kan doen aan nieuwe economie en burgerinitiatieven? Deelname kost €65,- (gereduceerd tarief van €40,- voor studenten en cliënten). Klik hier voor meer informatie.

Iedere bezoeker aan de Participatiemarkt krijgt een couponnenboekje uitgereikt en maakt daarmee kennis met het producten- en dienstenaanbod en ontvangt  leuke aanbiedingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis proefles, korting bij aankoop van een T-shirt of een kalender of een gratis kopje koffie bij de lunch. Maak vooral gebruik van al die aanbiedingen.

Voor wie wil is er tijdens de Participatiemarkt gratis vervoer naar de Meervaart en terug. Je kunt je hiervoor binnenkort aanmelden via de www.participatiemarkt.nl. Roads Vervoer zorgt dat je op 26 november veilig aankomt en thuis wordt gebracht. Je wordt afgezet bij de speciale APM 2013 bushalte en kunt daar ook weer opstappen voor de terugreis.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support