De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Kick off Dutch street cup 2013

Utrecht, vrijdag 1 maart 2013

Kick off landelijke straatvoetbalcompetitie 2013 op Ossenmarkt

Het nieuwe seizoen van de Dutch Street Cup start in Groningen dit jaar. Op zaterdag 2 maart om 12.30 uur verricht Commissaris van de Koningin Max van den Berg de officiële aftrap van de Dutch Street Cup 2013. Op de Ossenmarkt starten 21 teams uit verschillende steden met de landelijke, door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor kwetsbare mensen. Na diverse speelrondes komen de beste heren-en damesteams uit in de finale.

Sportieve en maatschappelijke resultaten
Met de Dutch Street Cup wil Groningen sport inzetten als middel om de maatschappelijke participatie van de deelnemers te stimuleren. Ook is de gemeente van mening dat de Dutch Street Cup een bijdrage levert aan een betere beeldvorming rondom mensen uit de maatschappelijke opvang.
Groningen heeft inmiddels goede ervaringen met de herenteams. Naast de sportieve successen hebben veel spelers, met ondersteuning van het team, hun maatschappelijke problemen aangepakt. Vanwege de resultaten van dit project is besloten om dit jaar ook een Gronings damesteam op te richten. “Dutch Street Cup Groningen levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van Life Goals om zoveel mogelijk kwetsbare mensen aan het sporten te krijgen en in het verlengstuk daarvan maatschappelijk te activeren”, aldus Life Goals voorzitter Frans Derks. “Op deze manier hebben we de afgelopen jaren veel kwetsbare mensen gestimuleerd om de stap terug naar de samenleving te zetten.”

Kampioenen
Op 5 en 6 juli wordt het finaleweekend georganiseerd op de Dam in Amsterdam. In dit weekend wordt duidelijk welk heren- en damesteam zich Nederlands kampioen mag noemen. Deze teams vertegenwoordigen Nederland op de Homeless World Cup in Polen. Dit toernooi wordt in augustus gespeeld.

Over Dutch Street Cup
Dutch Street Cup is een landelijk door Stichting Life Goals ontwikkeld voetbalprogramma voor sociaal kwetsbare groepen. Met behulp van het voetbal worden de deelnemers i.s.m. lokale zorginstellingen en amateurclubs gestimuleerd om middels sport te participeren in de samenleving. In 2013 nemen 39 teams, afkomstig uit zo’n tachtig instellingen en opvangtehuizen uit het hele land, deel aan het programma. Met behulp van het Oranje Fonds, het Leger des Heils, lokale zorginstellingen en amateurclubs zal het programma de komende jaren verder worden uitgebouwd. Geïnteresseerde organisaties zijn van harte welkom.

Programma


Wat:     Kick-off Dutch Street Cup 2013
Waar:   Ossenmarkt in Groningen
Wanneer:  Zaterdag 2 maart 2013
  10.45 uur – start wedstrijden
  12.30 uur – Officiële kick off met Max van den Berg
  13.00 uur – Wedstrijd oud FC Groningen tegen Dutch Street Cup team Groningen
  17.15 uur – Finalewedstrijden
  17.35 uur – Prijsuitreiking met wethouder Sport Dig Istha

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support