De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Koninklijk paar bezoekt Lombok op 30 mei

Utrecht, zondag 26 mei 2013

Op donderdag 30 mei bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de provincies Gelderland en Utrecht. `s Middags zijn ze in de provincie Utrecht, waar ze Vianen, Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht bezoeken. In de stad Utrecht bezoeken ze ook Lombok. Burgemeester Wolfsen heet rond 16.00 uur het Koninklijk paar welkom in de Kanaalstraat, ter hoogte van de Lombokstraat. Vanaf daar maakt het gezelschap een wandeling richting de Damstraat.

Tijdens die wandeling komen ze terecht in een gezellig feest op de Kanaalstraat, dat al eerder die middag gestart is. Het doel van het bezoek is kennismaking en ontmoeting met bewoners en ondernemers van Utrecht

Via De Meern en Leidsche Rijn naar Lombok
Het Koninklijk paar rijdt vanaf IJsselstein via de oude kern van De Meern en Leidsche Rijn naar Lombok. Zo zien ze de verbinding tussen de oude en de nieuwe stad en de beide zijden van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Wandeling door Kanaalstraat, 16.00 uur
Burgemeester Wolfsen heet het Koninklijk paar rond 16.00 uur welkom in de Utrechtse Kanaalstraat. Het gezelschap maakt een wandeling door de Kanaalstraat van ongeveer 20 minuten tot aan de Damstraat. Winkeliers en wijkbewoners hebben een programma gemaakt om het Koninklijk paar te laten zien wat de wijk in huis heeft.

Bezoek aan Domplein, 16.30 uur
Vervolgens vertrekt het Koningspaar per bus naar het Domplein. Om 16.30 uur worden ze hier opgewacht door een schoolklas die heeft deelgenomen aan de koningspelen van 26 april. Ook ontmoeten ze de Mascotte en een paar jonge sporters uit de provincie die deelnemen aan het European Youth Olympic Festival. Dat wordt deze zomer van 14 tot en met 19 juli in Utrecht gehouden. Het Koningspaar wordt uitgenodigd een High Five te geven aan de deelnemers en de Mascotte.

Afsluiting in Paushuize, 17.00 uur
Aansluitend wandelt het Koninklijk paar naar Paushuize. Daar hebben ze een korte ontmoeting met de leden van Gedeputeerde Staten en de 28 burgemeesters van de provincie Utrecht. Rond 17.00 uur vertrekt het Koninklijk paar weer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support