De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Leren op je eigen niveau

Utrecht, maandag 13 mei 2013

De krant lezen, een mailtje sturen, een formulier invullen – vanzelfsprekende vaardigheden? Niet voor iedereen. Wie om welke reden dan ook moeite heeft met alledaagse basiskennis, is van harte welkom bij Prago Avondschool. Prago biedt basiseducatie voor volwassenen, op een zeer praktische manier en in een prettige sfeer. Wie zich nu inschrijft voor komend cursusjaar, kan al vóór de zomer van start.

Prago is er voor iedereen vanaf 17 jaar die moeite heeft met leren. Veel cursisten hebben een verstandelijke handicap of kregen als kind niet de kans om goed te leren lezen, schrijven en rekenen. Dat maakt het leven behoorlijk lastig. Laagopgeleide volwassenen, waaronder laaggeletterden en analfabeten, kunnen niet goed meedoen aan de samenleving. Prago biedt hen de helpende hand. Bij Prago leert iedereen op zijn eigen niveau en op zijn eigen tempo. Zo worden de cursisten zelfstandiger, krijgen ze meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren. Bovendien leren zij nieuwe mensen kennen in een veilige en gezellige omgeving.  

Praktisch en leuk
De cursussen van Prago richten zich op zaken waar mensen elke dag iets aan hebben. De nadruk ligt op lezen, schrijven, rekenen met geld en digitale vaardigheden. Elke cursist krijgt een individueel leertraject, waarbij de lessen zijn afgestemd op zijn eigen leervraag. De lessen vinden plaats in kleine groepen onder leiding van een bevoegd docent en een onderwijsbegeleider. Naast de lesstof wordt aandacht besteed aan sociale vaardigheden, ‘lief en leed’ en het contact tussen de cursisten onderling.  

Extra voordelig
Een leertraject bij Prago kan op elk moment in het jaar van start gaan. Een cursusjaar kost 50 euro voor inwoners uit Amersfoort, Houten, Nieuwegein en Utrecht (gesubsidieerd tarief). Nieuwe cursisten uit Houten, Nieuwegein en Amersfoort zijn dit jaar zelfs extra voordelig uit: wie zich nu inschrijft voor het cursusjaar 2013-2014, kan al in mei of juni aan de slag. De lessen voor de zomervakantie zijn dus feitelijk gratis!  

Aanmelden
Meer informatie of aanmelden?
Kijk op http://www.prago.nl/ of bel Henk Kuiper: 06 45 01 05 04.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support