De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Mensenrechten coalitie

Utrecht, woensdag 4 september 2013

Namens de Burgemeester van Utrecht bent u uitgenodigd om op 20 september deel te nemen aan de jaarlijkse lokale mensenrechten bijeenkomst. Navanethem Pillay, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten, verklaarde tijdens de opening van het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens, dat Utrecht de eerste mensenrechtenstad in Nederland is. Naar aanleiding van deze verklaring hebben verschillende organisaties aangegeven te willen komen tot een Utrechtse mensenrechtencoalitie. Dit idee zal tijdens deze bijeenkomst verder onderzocht worden. Denk u ook mee?

Respect voor mensenrechten is één van de pijlers van onze stad. Utrecht kent vele organisaties die een bijdrage leveren aan de waarborging van mensenrechten. Ook de gemeente geeft sinds een aantal jaren vorm aan haar lokale mensenrechtenbeleid. Een coalitie zou de vele bestaande initiatieven een extra impuls kunnen geven. 

De bijeenkomst vindt plaats in en rondom de expositie House of Eutopia van Filip Berte. `Het Huis` is het resultaat van 7 jaar onderzoek, mede mogelijk gemaakt door de Vrede van Utrecht, naar de verborgen geschiedenis en de mogelijke toekomst van Europa. Na een introductie op het House of Eutopia project leggen we de link naar de betekenis van het project voor het Utrecht van nu. 

Het Huis zal gezamenlijk worden verkend. Tijdens deze verkenning zullen concrete plannen worden gemaakt voor de verdere versterking van Utrecht als lokale mensenrechtenstad. Neem uw ervaring en ideeën mee om uw eigen bijdrage te leveren aan dit lokale netwerk- en samenwerkingsverband. Op de ideeën en plannen zal aan het eind van de avond worden gereageerd door o.a. burgemeester Aleid Wolfsen.

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden via l.lewis@utrecht.nl. Het maximale aantal deelnemers is 75, meld u dus snel aan! Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.  

Datum : Vrijdag 20 september.
Tijd : 18 -21 uur met uitloop. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.
Locatie : Zijdebalen Theater, Zeedijk 6,  Utrecht.
Informatie : La’Shan Lewis, afdeling BIS, gemeente Utrecht, l.lewis@utrecht.nl, 030-2861635.
Zie ook: www.vredevanutrecht2013.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support