De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Minder mobiele museumbezoekers testen Musea

Utrecht, vrijdag 22 maart 2013

Minder mobiele museumbezoekers testen Musea

Is een bezoek aan een museum ook leuk als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit? Die vraag staat centraal bij het bezoek  van circa 900 vrijwilligers aan musea in de stad Utrecht. Ongeveer de helft van de vrijwilligers is minder mobiel. De vrijwilligersduo’s beoordelen negen musea in de Domstad. De museuminspecties zijn een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging.

De ANWB zoekt per museum 50 vrijwilligersduo’s, bestaande uit een minder mobiele museumbezoeker en begeleider.  Ook niet-ANWB leden zijn van harte welkom. Meedoen? Kijk op www.anwb.nl/vrijwilligers  voor meer informatie.

De bezoeken aan de musea vinden in de maand april plaats. Aan de hand van een vragenlijst gaan de vrijwilligersduo’s aan de slag: kan ik het tentoongestelde goed zien, zijn er bankjes om te zitten? Is er een gastvrije ontvangst? Na afloop geven zij hun bevindingen en tips door via een online enquête. Vrijwilligers geven musea op deze manier praktische handvatten om een bezoek nog leuker te maken.  
De ANWB verwacht in het najaar de resultaten te presenteren. De resultaten zijn straks te vinden op Het Land van ANWB, de site met duizenden verrassende uitjes. De ANWB wil dat ook minder mobiele mensen met plezier kunnen genieten van een dagje uit, weekendje weg of een bezoek aan een museum.  

De volgende musea doen mee: het GeldMuseum, het Spoorwegmuseum, het Museum Catharijneconvent, Het Utrechts Archief, het Centraal Museum, het dick bruna Huis (onderdeel van het Centraal Museum), Museum Speelklok, het Aboriginal Art Museum en het Universiteitsmuseum.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support