De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ons Goed recht

Utrecht, donderdag 3 oktober 2013

Tentoonstelling; Ons Goed Recht

De tentoonstelling `Ons Goed Recht` van Amnesty International laat zien dat  mensenrechten niet alleen van belang zijn in landen waar wordt gemarteld, of waar gewetensgevangenen voor jaren achter tralies verdwijnen. Mensenrechten zijn overal om ons heen, ook in ons land en spelen een rol in ons dagelijks leven. Het recht op privacy, op gezondheidszorg, op demonstratie en op vrijheid van meningsuiting: we hebben er iedere dag opnieuw mee te maken.

Amnesty promoot de ontwikkeling van lokaal mensenrechtenbeleid onder Nederlandse gemeenten.
- Amnesty gaat in gesprek met ambtenaren en bestuurders over lokaal mensenrechtenbeleid. Onder meer door middel van workshops en inspiratiesessies.
- Amnesty verricht onderzoek naar de rol van mensenrechten binnen gemeenten. Dit heeft onder meer geleid tot de brochure Goed Bezig, de betekenis van mensenrechten voor gemeenten.
- Amnesty ontwikkelt en verspreid voorlichtingsmateriaal. Onder meer de tentoonstelling Ons Goed Recht over mensenrechten in Nederland en door het opzetten van een mensenrechtenbril.
- Amnesty neemt deel aan het Overleg Lokaal Mensenrechtenbeleid, een landelijke samenwerking tussen gemeenten en maatschappelijke organisaties.

De tentoonstelling is van 8 t/m 25 oktober te zien bij Dienst Burgerzaken van de gemeente Utrecht.
Adres: Arthur van Schendelstraat 500

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support