De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ook zo benieuwd hoe het met je gaat?

Utrecht, dinsdag 3 december 2013

Meer dan 3 miljoen mensen hebben last van stress, somberheid of angst. 
Misschien wil je wel weten of jij zelf ook bij die groep hoort. Via de zelftest kun je zelf je eigen psychische gezondheid makkelijk en snel testen.

In oktober werd de website van Mijni Help gelanceerd. De website is ontwikkeld door de preventieafdeling van PuntP (onderdeel van Arkin).
De website richt zich op de grote groep mensen die vage en minder vage psychische klachten heeft. Als iemand niet lekker in zijn vel zit, leidt dat vaak tot stressvolle situaties voor de getroffene. Ook familieleden en andere naasten kunnen daardoor in de stress schieten. 

De bedoeling van de website is te voorkomen dat klachten ontstaan of verergeren. De website biedt online hulp op laagdrempelige wijze waardoor mensen zelfstandig aan de slag kunnen, op een gemakkelijke manier en in eigen tempo.

MijniHelp.nl is een interactief platform. Cursusdeelnemers kunnen op het forum ervaringen met elkaar uitwisselen. Tevens kan men kan zelf aan de slag met cursussen, informatie, zelftesten en advies. Ook zijn er ervaringsverhalen en filmpjes. Voor familieleden/naasten is een online zelfhulpcursus met de optie voor begeleiding. Mensen die zelf last hebben van stress, somberheid of angst kunnen ook kiezen voor een groepscursus met online ondersteuning. Tot slot is het mogelijk om een gratis adviesgesprek aan te vragen als er toch behoefte is aan persoonlijk contact.
zelftest

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support