De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Panel, Meetellen in Utrecht, groeit

Utrecht, vrijdag 4 januari 2013

Psychische problemen, schulden, verslaving, een achtergrond als dak-of thuisloze. Sommige mensen kunnen na zulke ervaringen wel wat hulp gebruiken om opnieuw grip te krijgen op hun leven. Hoe kan de gemeente Utrecht die ondersteuning het beste regelen? GG&GD en Trimbos-instituut richtten in samenwerking met De Stadsbrug een panel op, "Meetellen in Utrecht", om op dat soort vragen antwoorden te vinden. Het onderzoek is bijzonder, omdat mensen uit de doelgroep zelf een actieve rol kunnen spelen.

Leden van het panel vullen een paar keer per jaar enquêtes in. Panelleden krijgen op die manier een stem, omdat ze de gemeente kunnen vertellen wat zij verstaan onder goede ondersteuning. Ook krijgt de gemeente meer zicht op de maatschappelijk situatie van deze groep. Deelnemers geven zelf aan hoe zij mee willen doen aan het panel. Ze kunnen per post, digitaal of in een persoonlijk gesprek hun mening geven.
Aanmelden als panellid: aanmelden

Aantal panelleden neemt toe

Meetellen in Utrecht blijft groeien. Het aantal panelleden begint de honderd te naderen. Een mijlpaal voor de organisatie, passend bij de snelle ontwikkelingen.
Zoals: sinds 22 november ontvangen leden de vragenlijst van de eerste peiling. De organisatie krijgt op dit moment de eerste ingevulde enquêtes al binnen. Uit de opmerkingen op de formulieren blijkt dat mensen het fijn vinden dat ze zelf iets toe kunnen voegen. Naast vragen kunnen panelleden namelijk ook opmerkingen maken, of een advies geven.

Tweede groep panelmedewerkers krijgt training

De Stadsbrug traint op dit moment een tweede groep panelmedewerkers. De eerste groep ontving in september al een diploma en helpt op dit moment mee om de tweede groep op weg te helpen. Panelmedewerkers spelen een belangrijke rol bij Meetellen. Ze denken mee, bijvoorbeeld over de inhoud van vragenlijsten. Ze werven nieuwe panelleden. En als iemand moeite heeft met het invullen van een vragenlijst, komen ze op verzoek langs om te helpen.

Wil je meer weten, kijk op www.meetelleninutrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support