De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen eten in de Week tegen Eenzaamheid

Utrecht, donderdag 29 augustus 2013

Alle Resto’s van Resto VanHarte doen mee aan het vormen van de Langste Eettafel van Nederland tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 26 september t/m 5 oktober 2013. De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Samen eten verbindt
Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus nodig die buurtgeno(o)t(e) uit voor een dinertje bij Resto VanHarte en leer elkaar kennen! Of nodig iemand uit om mee naar het Resto te gaan, waarvan u denkt dat hij of zij wel een gezellig avondje kan gebruiken. Alle tafels in de Resto’s worden met elkaar verbonden, niet alleen in de Resto’s, maar ook digitaal, klik hier.

Gemis aan echt contact
Meer dan 1 miljoen Nederlanders is eenzaam. Dit zegt professor Jenny Gierveld, die al decennia lang onderzoek doet naar eenzaamheid in Nederland. “Niet eerder hadden we zoveel contact met zoveel mensen als nu. Facebook, Hyves en LinkedIn helpen ons hierbij. Nooit eerder gebruikten we onze telefoon zo vaak per dag om allerlei zaken te delen met onze kennissen en familieleden. Is daarmee eenzaamheid uit de samenleving verbannen? Ik weet wel zeker dat dit niet het geval is. Veel jongeren, veel mensen van middelbare leeftijd en ook de oudsten onder ons voelen een gemis aan èchte, aan speciale en hechte contacten. Zij hebben er slapeloze nachten van en voelen zich depressief”, aldus Jenny Gierveld.

De Langste Eettafel van Nederland is een concept van Resto VanHarte en speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid in een nieuw jasje gestoken.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support