De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

`t Dok gaat verder als wijkhuis De Steeg

Utrecht, woensdag 10 juli 2013

Onder grote belangstelling hebben Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein en Richard van Oostveen, bedenker van de nieuwe naam, wijkhuis De Steeg, zondag 30 juni officieel heropend.

Voor de opening prees Frans Backhuijs het initiatief van de SBWU locatie De Pauw om dit wijkhuis open te houden. Het voormalige buurtcentrum ’t Dok is echt een wijkhuis, door, voor en met de buurt geworden, aldus de burgemeester.

Regels
Samen met buurtbewoners hebben SBWU-cliënten afgelopen maanden hard gewerkt om het wijkhuis op te knappen. Daarnaast zijn ideeën uitgewerkt om het wijkhuis in de toekomst een centrale plek in de buurt te laten zijn. Dit bleek niet altijd makkelijk. Plaatselijke, maar ook landelijke regels, blijken nogal eens obstakels. Burgemeester Backhuijs en Jan Berndsen, raad van bestuur SBWU, beloofden tijdens hun openingsspeech de organisatie van het wijkhuis ook in de toekomst te ondersteunen bij het vinden van de weg tussen al deze regels.

Win-win situatie
Voor de wijk Fokkesteeg betekent de heropening het behoud van de centrale plek in de buurt. Nu al maken veel buurtbewoners ieder op hun eigen manier gebruik van deze plek en dragen hun steentje bij. Voor SBWU-cliënten is het een kans om praktijkervaring op te doen, hun eigenwaarde te versterken en te voelen dat ze weer ergens bij horen, aldus Carolien Jansen. Kortom een win-win situatie voor alle partijen.

Veel activiteiten in het wijkhuis

Na de officiële opening was er alle tijd om het wijkhuis te bekijken en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Veel volwassenen deden mee aan workshops, zoals cognitieve fitness of yoga, terwijl de kinderen druk bezig waren met het versieren van cakejes. Anderen bekeken de kraampjes van Stichting Mon, werkten mee aan het gezamenlijke kunstwerk, ontmoetten elkaar in en om het wijkhuis of keken even in de boekkasten van Boekspots. Ondertussen genoot iedereen van een hapje en drankje klaargemaakt en geserveerd door de horecaploeg van het wijkhuis.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support