De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Utrechtse taalcursussen voortaan op één website

Utrecht, zondag 8 september 2013

Utrechtse taalcursussen voortaan op één website

Alle Utrechtse taalcursussen zijn voortaan te vinden op www.utrecht.jekuntmeer.nl. Het accent ligt op de Nederlandse taal en inburgering. Op de site staat het taalcursussenaanbod van 27 instellingen uit Utrecht. Middels een speciaal zoekfilter komt iedereen snel bij passend aanbod terecht.

Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Lezen en schrijven is essentieel voor de invulling van ieders toekomst, daar is in deze week extra aandacht voor. Door het taalaanbod op één plek en op eenvoudige wijze te ontsluiten hopen Stichting Lezen & Schrijven en Stichting De Omslag (ontwikkelaar van Jekuntmeer.nl) bij te dragen aan het verminderen van laaggeletterdheid in Utrecht

Hoe werkt het?

Surf naar www.utrecht.jekuntmeer.nl. Op de startpagina staat een groen vierkant met zoekwoorden. Door op TAAL te klikken, zie je direct al het taalaanbod van Utrecht. In de linker menubalk staan vragen. Als je die vragen beantwoordt, vind je het juiste aanbod voor jou of voor je cliënt. Met de bibliotheken in Utrecht wordt nauw samengewerkt. In de bibliotheek Kanaleneiland en Overvecht kunnen mensen hulp krijgen bij het zoeken via de website. Later dit jaar komen hier meer bibliotheken bij.

Over Jekuntmeer.nl

Jekuntmeer.nl is een website vol met leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Bij die activiteiten staat waar ze plaatsvinden, voor wie ze bedoeld zijn en wat het kost. Het is een verzamelplek waar partijen uit de zorg- en welzijnssector hun aanbod plaatsen. Mensen die (weer of meer) mee willen en kunnen doen in de maatschappij vinden hier passend werk, een opleiding of een ontspannende activiteit. De website is actief in vier gebieden in Nederland, waaronder Utrecht. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support