De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Voorleesexpress zoekt voorlezers en coördinatoren

Utrecht, donderdag 17 oktober 2013

VoorleesExpress Utrecht zoekt voorlezers & co÷rdinatoren!

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress probeert dit cijfer terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Help jij ook mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?

Wat doe je?

Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin met een taalachterstand. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in lezen. Daarnaast betrek je ouders bij het voorlezen, zodat zij het voorleesritueel uiteindelijk over gaan nemen. 

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Jij bewaakt het project en vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding van de VoorleesExpress. Je krijgt trainingen van de projectleiding. Deze trainingen geef je door aan de voorlezers waar jij leiding aan geeft. 

Meer weten?

Kom naar onze informatie avond:
Wanneer: 
 op 31 oktober of 19 november
Tijd:
 van 19:30-21:30
Waar: Vrijwilligerscentrale (Janskerkhof 1). 

Meld je aan voor deze avond via utrecht@voorleesexpress.nl 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support