De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Wandel- en rolstoelevent voor mensen met een beperking

Utrecht, vrijdag 14 juni 2013

Wandelen en rollen voor mensen met een beperking

De Zeewoldse van Z.. tot Z.. tocht is een jaarlijks terugkerend wandelevenement en voor de 2e keer achter elkaar nu ook toegankelijk gemaakt voor deelnemers met een beperking. Het doel is om de wandeltocht voor iedereen toegankelijk te maken.De afstanden zijn: 110 km, driekwart, halve en kwart Z.. tot Z.. tocht. De wandelaars met en zonder beperking die 110 km lopen hebben hiervoor 24 uur de tijd. Ook dit jaar zijn er extra afstanden van 10 en 5 km toegevoegd. Wandel jij mee met de gezelligste wandeltocht van Nederland?

Wat is de Z.. tot Z.. tocht? 
Elk jaar wordt er in het 2e weekend van september een wandeltocht door Flevoland georganiseerd. Dit jaar wordt de tocht georganiseerd op 13 en 14 september. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 110 km, driekwart ( 75km) , halve ( 50km) en kwart (25km) Z.. tot Z.. tocht. De wandelaars of rollers die 110 km afleggen hebben hiervoor 24 uur de tijd. Voor de deelnemers met een beperking die minder lang kunnen wandelen of rollen is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor de 10 km of 5 km. Maar je kunt ook meedoen met de volledige afstanden. De korte zijn puur voor diegene die niet meer dan 10 of 5 kan volhouden.

Wat maakt de Z.. tot Z.. tocht zo bijzonder? 
Het is de best verzorgde tocht van Nederland. Op het hele parcours zijn posten, om de 5-6 km, ingericht waar u voldoende eten en drinken kunt krijgen. Op een aantal posten wordt ook nog iets extra’s aangeboden zoals: tosti’s, nasi of bami, pannenkoeken en ga zo maar door. De wandelaars noemen onze tocht ook wel een wandelend buffet verdeeld over 110 km. Naast de inwendige mens is het voor ons ook belangrijk om voor de uitwendige mens te zorgen. Op alle posten is EHBO aanwezig. Veiligheid staat voor ons boven alles. Gedurende de wandeltocht zijn er motorrijders aanwezig. Zij zorgen voor een veilige oversteek, houden uw welzijn in de gaten en blijven altijd bij de laatste wandelaar(s) rijden. Wij kunnen niet anders zeggen, dan dat er een hele ploeg mensen klaar staan op de posten die als doel hebben om de wandelaars naar de finish te krijgen.

Route? 
Het parcours van de Z.. tot Z.. tocht gaat door heel Flevoland. Het startpunt en de finish is in Zeewolde. De wandelroute is voor iedereen begaanbaar. De gehele route gaat over verharde wegen.

Voor wie?
De Z.. tot Z.. tocht verwelkomt iedereen die in is voor een lekkere wandeling door Flevoland. Omdat het een wandeltocht is, is het niet mogelijk om met een een handbike of wheeler mee te doen. Deelnemers met een rolstoel of elektrische rolstoel kunnen meedoen zolang men niet harder gaat dan wandelaar.

Aanmelding: 
Doe mee en schrijf u in voor een van de afstanden. Het inschrijfformulier voor de 110, driekwart, halve en kwart kunt u vinden op de website:
www.ztotz.nl 
De 10 km en 5 km staan hier nog niet bij. Voor deze afstanden kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op: www.ztotz.nl
Het formulier kunt u vervolgens sturen naar
emailadres:  info@ztotz.nl 
De inschrijvingskosten voor de 10 km en 5 km zijn € 10,-. De inschrijfkosten voor de andere afstanden kunt u op de website vinden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support