De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week van de alfabetisering

Utrecht, donderdag 29 augustus 2013

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Dit jaar vindt deze week plaats van zondag 8 september tot en met zondag 15 september.

34 basisscholen in utrecht doen deze week mee aan de Voorleesestafette, en 48 organisaties organiseren een activiteit of geven aandacht aan laaggeletterdheid.

In de Week van de Alfabetisering worden ook de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt aan organisaties en personen die zich in het bijzonder inzetten voor een geletterde samenleving. In de afgelopen maanden kon u een project of persoon aanmelden in de categorieën ‘Doen’, ‘Durven’ en voor de `Achmea Persoonlijkheidsprijs’. De vakjury heeft uit ruim 100 aanmeldingen de genomineerden voor de Alfabetiseringsprijzen 2013 geselecteerd. Nu is het woord aan de rest van Nederland. Iedereen kan meebepalen wie de prijs wint; bekijk de filmpjes van de kanshebbers ophttp://www.weekvandealfabetisering.nl/nominatiesen stem op uw favoriet!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support