De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week van de Alfabetisering 2013

Utrecht, maandag 24 juni 2013

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week roept de stichting organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid.

Dit jaar vindt de Week van de Alfabetisering plaats van zondag 8 september tot en met zondag 15 september.

`Boek je toekomst!´
Het thema van de Week van de Alfabetisering 2013 is `Boek je toekomst`. Hiermee laten we weten dat het kunnen lezen en schrijven essentieel is voor de invulling van je toekomst. Wanneer je onvoldoende taalvaardig bent, kun je je talenten onvoldoende benutten. Er gaat namelijk een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven: een wereld waarin je je eigen doelen kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Een wereld waarin je je vrij kan bewegen en waaraan je mee kan doen. Kortom: lezen en schrijven leidt tot een beter toekomstperspectief!

Start een activiteit
Start een activiteit met uw organisatie of doe mee met uw basisschool aan de Voorleesestafette en win vrijkaarten voor de Efteling.
DOE MEE !

Nationale Alfabetiseringsprijzen
Ook dit jaar kunt u weer projecten of personen aanmelden voor de Nationale Alfabetiseringsprijzen in de categorieën durven, doen of voor de Achmea persoonlijkheidsprijs.
 U kunt tot en met 5 juli uw aanmeldingen insturen. Eind juli maakt de jury per categorie twee genomineerden bekend, waarop heel Nederland kan stemmen. Vervolgens reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden op maandag 9 september de prijzen uit in de Efteling.

Meer informatie: www.weekvandealfabetisering.nl

Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht op initiatief van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting doet dit door het onderwerp publiekelijk te bespreken, concrete projecten te starten en de krachten te bundelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Dit gebeurt zowel landelijk, bv. samen met het CPNB, SIOB en Stichting Lezen in de Leescoalitie, als regionaal met gemeenten, sociale diensten, welzijnsinstellingen en bedrijven.

Wilt u meer weten over Stichting Lezen & Schrijven? Neem dan contact met ons op.

Website: www.lezenenschrijven.nl  
E-mail: info@lezenenschrijven.nl 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support