Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

7e Abronaloop was een sportief en gezellig succes

Utrecht, woensdag 18 juni 2014

7e Abronaloop was weer een succes: sportief en gezellig

Sportief zijn en elkaar ontmoeten, een gouden combinatie om lol te hebben met beweging. Daarom organiseerde Abrona ook dit jaar de Abronaloop. Dé hardloopwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers maakten deze dag tot een groot succes.

Het was de eerste droge dag van die week. De zon liet zich niet zien en de wind was nog een beetje guur maar gelukkig bleef de regen uit. Voor de deelnemers aan de Abronaloop, een onderdeel van de Loop van Leidsche Rijn, was dat een opsteker. Voor het zevende achtereenvolgende jaar werd dit evenement georganiseerd en net als de vorige keren was het weer een succes. 
Rond 9.00 uur werd de Abronatent in gereedheid gebracht. Shirts en startnummers werden klaargelegd, taken werden verdeeld en het wachten was op de atleten. 

Gelukkig hebben we binnen Abrona nog steeds een aantal enthousiaste vrijwilligers, die zich al jaren hebben verbonden aan dit jaarlijkse evenement. Iedereen weet van wanten en het loopt daarom al jaren gesmeerd. Ook de cliënten en hun begeleiders zijn “vaste deelnemers”. Kortom, het is een enthousiaste groep vrijwilligers en deelnemers die er met elkaar ieder jaar weer een prachtig spektakel van maken. 

Naast de 1 en 2 km Abronaloop was er dit jaar voor het eerst ook de mogelijkheid om te wandelen. Er kon worden gekozen uit een 5 of een 10 km wandeltocht.
Om 10.30 uur gingen zo’n 35 wandelaars op pad en om 11.30 uur was de start van de 1 en 2 km hardlopen waaraan ongeveer 25 sportievelingen deelnamen.
Meedoen en uitlopen is belangrijker dan winnen en iedereen geniet op zijn eigen wijze van deze sportieve activiteit. De geleverde prestatie wordt gewaardeerd met een prachtige medaille en bij de Abronatent kun je nog even bijkomen en napraten. 

Bij de Abronaloop is ook altijd een prijsuitreiking voor de nummers 1, 2 en 3 van bei- de afstanden, ook nog onderverdeeld in dames en heren categorieën. De cliënten van Abrona presteerden zeer goed. Op de 1 km heren werd de tweede prijs gewonnen door Terlat al Shemeri van Hofstede Ruwinkel. Corne van de Meer van De Vos werd derde. Bij de dames 1 km ging Marjolein Pluijgers van Neptunushof met de eerste prijs naar huis. Op de 2 km heren werd de tweede prijs gewonnen door Jan Sel- horst van Hofstede Ruwinkel net voor Martin Luhulima van Sterrenberglaan 70. Tegen half twee kwamen de laatste wandelaars van Abrona binnen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support