De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

29 december 2014

Licht in de donkere wintermaanden

Nog tot 4 januari kun je een bezoek brengen aan China Light Utrecht. In de Botanische Tuinen op het Utrechtse Science Park (locatie de Uithof) hebben kunstenaars de tuinen omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende en bewegende beelden. 

Lees verder

23 december 2014

Kerstgroet en nieuwjaarswens

Het team van Jekuntmeer.nl wenst jou fijne kerstdagen en een spetterend 2015. We zien je graag terug in 2015, voor nog meer leuke activiteiten, cursussen en mooie momenten om elkaar te ontmoeten. Je kunt meer, ook in 2015!

Lees verder

22 december 2014

Opendag Volksuniversiteit Utrecht

Op zaterdag 10 januari 2015 is de opendag van de Volksuniversiteit Utrecht. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kan j komen kijken voor een leuk programma. Ook staat het neiuwe aanbod voor 2015 al online op de website.

Lees verder

18 december 2014

Gratis tentoonstelling in bibliotheek Overvecht

De tentoonstelling “Hier ben ik thuis” is nog tot eind december 2014 gratis te bezoeken in de bibliotheek in Overvecht op de Gloriantdreef 1 in Utrecht. je ziet hoe meer dan 50 jaar geleden de eerste gastarbeiders naar Utrecht kwamen om te werken.

Lees verder

16 december 2014

Netwerken voor het goede doel

De Broekriem organiseert op dinsdag 23 december van 13.00 uur tot 16.00 uur Seats2Meet. Het is een verzamelplek in Hoog Catharijne (tegenover Invito op Hoog Catharijne) waar je netwerkgesprekken kan houden met professionals. En dat tegen een kleine betaling die naar 3FM Serious Request gaat.

Lees verder

15 december 2014

Sportloket voor wijkbewoners

In Leidsche Rijn is er veel beweeg- en sportaanbod. Er is nu een gratis sportloket, waar je een geschikt beweegaanbod gemakkelijker kunt vinden. Elke maandag van 13:00 – 16:00u zit er een beweegmakelaar in de openbare ruimte van OBS Het Zand om al je beweegvragen te beantwoorden.

Lees verder

11 december 2014

Buurtteams vanaf 1 januari 2015

Op 1 januari 2015 wordt het aantal buurtteams in Utrecht uitgebreid. Nu zijn er al 6 buurtteams actief en in het nieuwe jaar komen daar nog eens 12 teams bij. 18 buurtteams in totaal verspreid over de stad dus!

Lees verder

8 december 2014

Buurthuis borrel De Boog

Op donderdag 11 december is de tweede buurthuisborrel De Boog. Van 16.00 uur tot 18.00 uur ben je welkom langs te komen. Neem allemaal zelf iets te eten en te drinken mee, dan maken we er een gezellige middag van!

Lees verder

3 december 2014

In Between Café op 9 december

Op 9 december is de laatste In Between Café van 2014. Het In Between Café is een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen in Leidsche Rijn die tussen twee banen of opdrachten zit. Voor werkzoekenden en zelfstandigen, jong en oud, net thuis of herintredend. Dit keer met verrassende workshops. 

Lees verder

2 december 2014

Kerstmarkt bij De Wilg

Kom op 7 december naar de gezellige kerstmarkt van De Wilg! Vanaf 13.00 tot en met 18.00 uur is iedereen welkom om de kramen met de spulletjes te bekijken en een warm hapje of drankje te nuttigen.

Lees verder

25 november 2014

Totaal uit je dak!

Op zondag 30 november kan je helemaal uit je dak gaan met Theater Totaal. De band Total Loss komt op bezoek en trakteert je op een muzikale middag.

Lees verder

24 november 2014

Conferentie Vrijwillige inzet | 25 november

Met wie ga jij  morgen om de tafel? Utrecht bruist van de vrijwillige inzet: 1 op de 3 Utrechters doet vrijwilligerswerk. De VrijwilligersCentrale organiseert een conferentie over vrijwillige inzet in 2015 op 25 november van 16.30 tot 21.30 in het Provinciehuis Utrecht.

Lees verder

24 november 2014

Computerinloop in Bibliotheek Overvecht

Iedere woensdag kun je in de Bibliotheek Overvecht terecht bij het computerspreekuur. Wil je leren omgaan met een computer of nog beter je weg vinden achter de computer?

Lees verder

20 november 2014

Digitale kaart van Zuilen

Woon je in Zuilen? Dan kan je vanaf nu kijken op www.zoiszuilen.nl wat er allemaal in jouw wijk aan ontmoetingsplaatsen en openbare faciliteiten is.

Lees verder

18 november 2014

De JEKUNTMEER.NL Markt weer voorbij!

Heb jij ontdekt wat je op het gebied van leren, werken en doen nog meer kan? Op 11 november 2014 kon je live kennismaken met het online aanbod van Jekuntmeer.nl in De Meervaart, Amsterdam. Op deze dag presenteerden ruim 70 organisaties die je ook op Jekuntmeer.nl vindt hun activiteiten. Bijna 1800 bezoekers deden inspiratie op, legden contacten en keken rond op het markt- en werkplein. Kortom: een gezellige drukke dag met het motto: JE KUNT MEER!

Lees verder

14 november 2014

Gluren bij de Buren

Op zondagmiddag 25 januari 2015 vindt voor de derde keer Gluren bij de Buren Lunetten plaats. Ook dit keer weer door en voor bewoners! 

Lees verder

10 november 2014

Kom Erbij Festival

Wilt u mensen ontmoeten, genieten van muziek, eten of andere mooie ervaringen opdoen? Kom er ook bij op dinsdag 25 november vanaf 10.00 uur in Theater Stefanus in Overvecht. Op het festival kun je genieten van muziek en lekker eten, je kunt workshops doen en vrijkaarten winnen. Een dag om ongedwongen buurtgenoten te ontmoeten en de stad te verkennen!

Lees verder

5 november 2014

Repair Café in november

In november is er een aantal dagen dat je weer terecht kan met je kapotte (dierbare) spullen bij Repair Café. Elektrische spullen, materialen om te lijmen, fietsen, computers, neem het maar mee. Samen met de organisatie en buurtbewoners beoordeel je of het nog te repareren valt en ga je daarna aan de slag!

Lees verder

4 november 2014

Reserveer jij dinsdag 11 november ook?

“Je kunt meer” is dit jaar de slogan waarmee we aanbieders en bezoekers van harte uitnodigen voor de 9e editie van de Amsterdamse Participatiemarkt. Op dinsdag 11 november staat de Meervaart weer helemaal in het teken van leren, werken en doen. Ook jij kunt meer! En iedereen uit Utrecht en omstreken is ook welkom!

Lees verder

3 november 2014

Workshop Nederlands leren & digitale lesprogramma’s

Taal doet meer organiseert op 25 november 2014 een (gratis) training over het werken met digitaal lesmateriaal voor verschillende doelgroepen. De portal Oefenen.nl is een mooi startpunt voor als je interactief aan de slag wil met het verbeteren van jouw taalvaardigheid.

Lees verder

30 oktober 2014

Oriëntatietraining Mindfulness

De workshop is bedoeld om kennis te maken met de mindfulnesstraining. Je oefent onder begeleiding verschillende Breathworks-aandachtsoefeningen, die je kunt toepassen tijdens je dagelijks leven. 

Lees verder

28 oktober 2014

Nieuw: DOK030

Begin oktober is DOK030 geopent in Overvecht. DOK030 staat voor Dromen, Ondernemen en Krachten bundelen. Het is een sociale onderneming voor ondernemers, bewoners, jongeren en andere belanghebbenden om cursussen te volgen, te netwerken, bijeenkomsten te organiseren of gewoon gebruik te maken van een flexwerkplek.

Lees verder

27 oktober 2014

Oost ontmoet Rietveld

Heb je zin om een Rietveldwoning van binnen te bekijken? Je eigen Rietveldkruk te maken, een lezing bij te wonen of te zien hoe kunstenaars zich door de architect en meubelmaker laten inspireren? Op 9 november van 12.00 uur tot 18.00 kan jij dit allemaal bekijken en doen!

Lees verder

20 oktober 2014

Eet mee! aan tafel met Sint Maarten

Stichting Eet Mee! organiseert Eet mee! aan tafel met Sint Maarten, waarbij Utrechters op 8 of 9 november een oudere die wat gezelligheid kan gebruiken thuis uitnodigen voor de lunch, op de koffie of voor het diner.

Lees verder

20 oktober 2014

Buurtfeest & rommelmarkt

Op zaterdag 25 oktober is er een buurtfeest & rommelmarkt bij Speeltuin De Watergeus (Utrecht Zuilen). Woon je vlakbij De Watergeus? Dan ben je welkom om langs te komen en buren te ontmoeten!

Lees verder

16 oktober 2014

Lessen in Geluk in Overvecht

Op donderdag 30 oktober starten in Overvecht de 6 Lessen in Geluk van U-Centraal en de Volksgezondheid van de gemeente Utrecht. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed om aan leven een positieve draai te geven. Wat maakt jou gelukkig?  

Lees verder

16 oktober 2014

Psychisch Gezien zoekt panelleden

Psychisch Gezien heeft een nieuwe peiling gedaan en daaruit blijkt dat een derde van de panelleden(574 mensen) zonder baan graag aan het werk zou willen. 19% van de panelleden met aanhoudende psychische klachten heeft een betaalde baan, tegenover 70% in de algemene bevolking. In november komt er weer een nieuwe vragenlijst en je kunt je opgeven om panellid te worden.

Lees verder

9 oktober 2014

Ervaringsdeskundigen opgeleid

Vandaag hebben 5 cliënten van het Leger des Heils Midden Nederland hun opleidingscertificaat ‘Ervaringsdeskundige trainen zorgprofessionals’ ontvangen. Zij hebben naast vrijwilliger zijn ook nog een extra opleiding gevolgd. Wat goed om te zien wat zij nog meer kunnen!

Lees verder

9 oktober 2014

Zin & Zorg in Utrecht

Aanstaande maandag 13 oktober is er van 19.30 - 20.45 uur in de Centrale Bibliotheek een informatieavond in samenwerking met Bureau Jeugdzorg Utrecht. Zij organiseren bijeenkomsten rond het maatschappelijke thema van dit jaar `Zin & Zorg in Utrecht`.  Op 13 oktober gaat het over zinvolle jeugdzorg in 2015.

Lees verder

7 oktober 2014

Praat mee over jouw wijk

Heb jij goede ideeën over jouw wijk Vleuten- De Meern? Dan kan je meedenken over ontwikkelingen en knelpunten van jouw buurt op 21 oktober tijdens de bijeenkomst met andere buurtbewoners en professionals.

Lees verder

6 oktober 2014

Kennismaken tijdens De Ontmoeting

Taal doet meer organiseert in samenwerking met Stichting Kootje Fundatiën De Ontmoeting op zaterdag 1 november in de Domtoren. Dit is een middag waarop Utrechters elkaar kunnen ontmoeten en kennismaken om meer begrip te krijgen voor elkaars culturen.

Lees verder

2 oktober 2014

Hulp van het Jaar verkiezing

De Nationale Hulpgids organiseert dit jaar weer de Hulp van het Jaar verkiezing. Cliënten, collega’s en familie kunnen hun favoriete hulp nomineren, zodat hij of zij in het zonnetje wordt gezet. Tot en met 20 oktober heb je nog de tijd om jouw hulp op te geven voor de verkiezing!

Lees verder

2 oktober 2014

6 t/m 12 oktober | Week van de toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid is dit jaar van 6 t/m 11 oktober 2014. In deze week staat het motto `Welkom bij de club` centraal, waarbij het laat zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven open staat voor iedereen.

Lees verder

29 september 2014

Sporters en sponsoren gezocht voor Resto VanHarte Utrecht

Op zondag 19 oktober 2014 is de Maliebaanloop in Utrecht weer. Resto VanHarte Utrecht is dit jaar één van de goede doelen en is daarom op zoek naar sporters en sponsoren die mee willen helpen om Resto VanHarte nog beter op de kaart te krijgen in Utrecht.

Lees verder

25 september 2014

Oogstfeest tijdens Burendag

Zondag 28 september viert Food for good, samen met Eilandsteede, het oogstfeest/burendag. Je bent welkom om rond te kijken in de tuin, een rondleiding te krijgen, appels te persen en appels en honing te kopen.

Lees verder

25 september 2014

Huiskamer Kanaleneiland Noord

Een aantal vrijwillige bewoners hebben het initiatief genomen om een ontmoetingsplek van en voor bewoners uit Kanaleneiland op te zetten. Deze ontmoetingsplek heet “Huiskamer Noord” en wordt volledig gerund door de vrijwilligers.

Lees verder

23 september 2014

Samen eten verbindt

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (25 september t/m3 oktober) wordt `de langste eettafel van Nederland` gemaakt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen.

Lees verder

22 september 2014

Rommelmarkt in Vleuterweide

Op zondag 28 september is er een rommelmarkt bij de Bouwspeeltuin de Albatros, Vleuterweide. De bewoners uit de buurt organiseren de rommelmarkt in samenwerking met Welzaam. Kom ook gezellig op zondag langs!

Lees verder

18 september 2014

Nieuw: Ruimte voor briljante whizzkids

Deze week start de sociale firma Piipol. Piipol wil mensen die het (net) niet redden in het reguliere bedrijfsleven de mogelijkheid geven zich te concentreren op hun kernkwaliteiten: hun ruim voorradige computertalenten. Bij Piipol ontwikkelen excellente whizzkids briljante webapplicaties en voeren zij systeembeheertaken uit voor NGO’s en het midden- en kleinbedrijf.

Lees verder

18 september 2014

Kunstexpositie `I Love Utrecht`

Op donderdag 25 september vindt de kunstexpositie `I Love Utrecht` plaats. Aan deze kunstexpositie hebben bezoekers en cliënten van het Leger Des Heils meegewerkt. Naast kunst kun je genieten van muziek en hapjes en drankjes.

Lees verder

18 september 2014

Cursus Grip op administratie

Hoe kun je rondkomen met minder geld? U Centraal start maandagochtend 29 september in Overvecht en Kanaleneiland met de cursus Grip op Administratie. Je leert tijdens de cursus inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven. Ook krijg je tips hoe je toch kunt rondkomen met een laag inkomen.

Lees verder

16 september 2014

Keep it Clean Day 2014

Vrijdag 19 september is het weer Keep It Clean Day. Dit houdt in dat in heel Nederland bewoners, ondernemers, organisaties en scholen weer de straat op gaan om zwerfafval op de ruimen.

Lees verder

15 september 2014

Korting bij Centraal Museum

Het Centraal Museum verbouwt van september 2014 tot februari 2015. In deze periode sluit een deel van het museumgebouw. Tijdens deze periode geldt er voor de bezoekers een kortingstarief van € 7,50. Dat is toch een mooi meegenomen!

Lees verder

8 september 2014

27 september | Wat doe jij op Burendag?

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Buurtorganisaties en bewoners kunnen voor een activiteit op Burendag een bijdrage aanvragen tot €500,- bij het Oranjefonds.

Lees verder

2 september 2014

8 t/m 14 september | Week van de Alfabetisering

De Week van de Alfabetisering 2014 is van 8 t/m 14 september. In Utrecht gaat de week over taal- en computerles. In de stad is van alles te doen: workshops internetbankieren, i-pad cafés, een workshop ‘reizen met de ov-chip en open lessen. Je kan kennismaken met taallessen en computerlessen. Alle activiteiten zijn gratis. Kom je ook?

Lees verder

1 september 2014

Gezond en lekker eten voor weinig geld

Kun je voor 5 euro een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, voor vier personen? Ja dat kan! Tijdens twee bijeenkomsten krijgt u tips, advies en recepten voor een gezonde, lekkere en betaalbare maaltijd. De gratis cursus van U Centraal en het Wijkgezondheidswerk van de gemeente Utrecht vindt plaats in september op vrijdagochtend in Kanaleneiland en in oktober op woensdagavond in Overvecht. De cursus staat open voor iedereen die in de gemeente Utrecht woont en graag wil besparen op de boodschappen.

Lees verder

28 augustus 2014

Klapstoelconcerten op Koekoeksplein

Op 31 augustus, 7 en 14 september zijn er voor de derde keer de klapstoelconcerten op het Koekoeksplein in Utrecht. Neem je eigen stoel en koffie mee en geniet van een muzikaal optreden in de openlucht.

Lees verder

26 augustus 2014

Cursus `Stap vooruit!`

Iedereen heeft wel eens dingen in het leven die niet lekker lopen. Je wilt iets veranderen, maar weet niet hoe. De nieuwe cursus Stap Vooruit! van welzijnsorganisatie U Centraal biedt jou de gelegenheid de eerste stap naar verandering te zetten.

Lees verder

26 augustus 2014

Dutch Street Cup finales op 12 & 13 september

Op 12 & 13 september vinden de finales van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Life Goals de straatvoetbalcompetitie van Nederland voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. Dit jaar strijden 32 heren- en 6 damesteams om Nederland te vertegenwoordigen op de Homeless World Cup 2014 in Chili. 

Lees verder

21 augustus 2014

Wijkdag Kanaleneiland Utrecht

Zaterdag 6 september staat alles op en om winkelcentrum Rijnbaan in Kanaleneiland in het teken van een feestelijke wijkdag "Samen in de Wijk". Met partners uit de wijk organiseert Hisa dit feest voor iedereen in de buurt. Zo zal er onder andere een gezellige braderie zijn en is er ook ruimte voor culturele en sportieve activiteiten.

Lees verder

26 juni 2014

Doe mee aan de 10e Week van de Alfabetisering en meld uw activiteit vandaag nog aan!

Van maandag 8 september tot en met zondag 14 september staat Nederland voor de tiende keer in het teken van taal. Tijdens de Week van de Alfabetisering vestigen we zoveel mogelijk aandacht op het aanpakken van laaggeletterdheid. Dit jaar is het thema: Tijd voor Taal! Doet u met ons mee?

Lees verder

18 juni 2014

7e Abronaloop was een sportief en gezellig succes

Sportief zijn en elkaar ontmoeten, een gouden combinatie om lol te hebben met beweging. Daarom organiseerde Abrona ook dit jaar de Abronaloop. Dé hardloopwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers maakten deze dag tot een groot succes.

Lees verder

18 juni 2014

Participatiefonds OGGZ zoekt goede ideeën!

Heb je nog een goed idee om de participatie van mensen te bevorderen? Het Participatiefonds oggz Utrecht investeert in goede cliëntgestuurde initiatieven die de participatie van mensen bevorderen. Ook dit jaar is er nog de mogelijkheid voor jouw plan. Op 1 september komen de adviseurs weer bijeen. Als we twee weken van te voren jouw aanvraag hebben kan deze in behandeling worden genomen. Meer informatie: info@participatiefondsoggz.nl

Lees verder

18 juni 2014

Uitnodiging voor het Mensenrechtencafé op woensdag 25 juni

Na een gezellig en informatief eerste mensenrechtencafé in februari nodigt de Mensenrechtencoalitie u van harte uit voor de zomereditie op 25 juni. Noteer de datum!
In het Mensenrechtencafé wisselt het Utrechtse mensenrechtennetwerk ideeën, informatie en ervaringen uit. Deelnemers bieden elkaar aandacht, kritiek en inspiratie. In korte pitches presenteren organisaties zich én ze  leggen het cafégezelschap een vraag voor. Kom met een sterk team, want we spelen Amnesty’s Pubquiz (de pittigste quiz van Nederland!)

Lees verder

5 juni 2014

7 JUNI - LELYSTAD - DUTCH STREET CUP

De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang.  Op zaterdag 7 juni is de eerste competitie van het toernooi op het Stadhuisplein in Lelystad.
Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging. Leuk om te vermelden is dat het zigeunersteam ROMA een vriendschappelijke wedstrijd zal spelen tegen beide teams van Lelystad.

Lees verder

4 juni 2014

Tweede inspraakavond voor buurtbewoners Bij Bosshardt Ondiep

Na het succes van de eerste inspraakavond, organiseert Bij Bosshardt Ondiep op 12 juni een tweede avond waarop buurtbewoners hun wensen voor de buurt kunnen laten horen. 
Bij Bosshardt is de nieuwe huiskamer van Ondiep, die op 2 juli 2014 zijn deuren zal openen op de hoek van de Royaards van den Hamkade en de Acasiastraat. De huiskamer is er speciaal voor buurtbewoners van Ondiep. Bij Bosshardt verzorgt het pand, maar laat de invulling van de activiteiten aan 
de buurt over. 

Lees verder

4 juni 2014

Leven als een Jonge Prof

Door Stichting Jobstap (hoofdaannemer), Stichting Sportkanjers (uitvoering sport), SARA Werkt (begeleiding naar werk) en het UWV is een plan ontwikkeld. Dit plan heeft als doel om kwetsbare jongeren die moeite hebben met het vinden van een passende baan meer zelfvertrouwen te geven en vaardigheden aan te leren. Gedurende het project werken de jongeren aan zichzelf en ontdekken zij waar hun mogelijkheden/sterke punten liggen. We willen deze jongeren door sport en begeleiding naar betaald werk volledig laten deelnemen in de moderne maatschappij.

Lees verder

3 juni 2014

15 mantelzorgsters hebben de AMWAHT-opleiding met succes afgerond

Op vrijdag 20 juni reikt wethouder Jongerius in het stadhuis een certificaat uit aan 15 Utrechtse mantelzorgers. Zij volgden afgelopen jaar bij U Centraal met succes de AMWAHT-opleiding. De deelneemsters hebben veelal een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Met het certificaat op zak kunnen ze lotgenotengroepen opzetten en begeleiden. `Bij mijn familie kan ik mijn verhalen niet kwijt. Aan lotgenoten durf ik wel te vertellen wat ik echt voel. Dat gun ik anderen ook. Daarom hoop ik in de toekomst nog veel groepen mantelzorgers te begeleiden.`

Lees verder

3 juni 2014

Cursus verzorging thuis voor mantelzorgsers

Steeds meer mensen verzorgen thuis een partner of een ander familielid. Speciaal voor deze groep organiseren het Steunpunt Mantelzorg Utrecht van U Centraal en Zorgwacht B.V. de cursus VERZORGING THUIS. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag: hoe kun je als mantelzorger beter voor de ander én voor jezelf zorgen?

Lees verder

22 mei 2014

Heel utrecht bakt!

Op 2 juni is de Stadsdag want dan is Utrecht jarig. Dat wordt op 1 juni met de taartenwedstrijd `Heel Utrecht bakt` gevierd. Wij zijn op zoek naar Utrechtse keukenprinsen en –prinsessen. Bak je mee voor de jarige stad? Ben je iemand die graag bakt en heb je een geweldig recept of idee? Vertel jouw verhaal over de taart. Die taart mag van alles zijn: van zoete taart tot hartige taart, van kunstige taart tot gezonde taart, koekjes, hapjes of cupcakes.
Elke inwoner van Utrecht kan meedoen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot 16 jaar en vanaf 16 jaar. Kijk hier voor de spelregels van heel Utrecht Bakt.

Lees verder

22 mei 2014

Doe werkervaring op in het mooiste park van Utrecht!

In het Julianapark in Utrecht heb je de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Stichting Baantraject biedt hier in het park een veilige en fijne omgeving om te werken. Als jij een Wajong of Zorg-indicatie hebt kun je reageren op een vacature.
Je doet werkervaring op en kan kijken of het door jou gekozen werk ook echt bij je past. Ook leer je van ervaren geschoolde vakmensen meteen de basis van jou gekozen discipline. Naast (vak)kennis leer je ook meteen nieuwe sociale vaardigheden en ontmoet je nieuwe mensen.

Lees verder

22 mei 2014

Heel Vleuten-De Meern bakt!

Woon jij in Vleuten of De Meern en vind jij het leuk om een lekkere taart te bakken? Geef je dan op voor Heel Utrecht bakt! Kom dan op zondag 1 juni met je zelfgebakken taart naar de voorronde in de Weide Wereld! Die taart mag van alles zijn: van zoete taart tot hartige taart, van kunstige taart tot gezonde taart, etc.  Als je meedoet dan kun je bij Bakker Verkerk (Mereveldplein in De Meern), bij Bakker Akkermans (P. Ohllaan in Vleuten) of bij Soepa Koffie en taart in de boomgaard bij Boer Goes (Groenedijk 8 in De Meern) een taartdoos en poster komen ophalen! En vergeet niet om je op te geven via de website van Stadsdag Utrecht!

Lees verder

15 mei 2014

25 jarig jubileum van Gilde Utrecht

Een heel actieve vrijwilligersorganisatie, dat mag je Gilde Utrecht wel noemen. 50-Plussers die hun kennis en vaardigheden inzetten voor de Utrechtse samenleving. Dit is een groep mensen die veel te bieden heeft, juist door levenservaring en opgedane kennis. Gestart in 1989, heeft Gilde Utrecht zich ontwikkeld tot een bloeiende organisatie met bijna 200 vrijwilligers. Dat is van belang voor de stad. Talenten gaan niet verloren en de inzet voor de stad op diverse fronten, maakt Utrecht een beetje beter en een beetje mooier.

Lees verder

8 mei 2014

FoodforGood wordt officieel geopend

Een jaar geleden, in het voorjaar van 2013, gingen in Kanaleneiland op de Food for Good tuin de eerste aardappels, uien, knoflook, bieten, raapstelen en sla de grond in. Food for Good is een voedseltuin in Park Transwijk, Kanaleneiland. In deze tuin wordt sindsdien met wijkbewoners en mensen uit een kwetsbare doelgroep groente, fruit en kruiden verbouwd. Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst gaat naar Resto VanHarte en de Voedselbank. Zo wordt de wijk voorzien van gezond voedsel. Met andere woorden, de tuin is een succes en daarom is het nu tijd voor een opening. En wel op 17 mei om 14.30 uur. De burgemeester, komt u ook?

Lees verder

1 mei 2014

De Tour van Frans

Op vrijdag 30 mei a.s. staat er iets bijzonders te gebeuren: De Tour van Frans gaat op feestelijke wijze in première! Daar waar de wielrenners van de Tour de France in 2015 op hoge snelheid door de wijken fietsen, volgt Stut Theater de Utrechtse etappe in een theatrale ronde. In mei, juni en juli 2014 trekken zij door de wijken, ontmoeten de bewoners en tonen hun verhalen. De Tour van Frans gaat over bekende paden en onbekende wegen. Ontdek hoe inwoners ooit de weg naar hun wijk vonden: vanuit het zuiden, het noorden of om de hoek. Ze onderzoeken waar wegen onverwacht kruisen. Ze gaan niets uit de weg.

Lees verder

1 mei 2014

Resto van Harte viert haar 5e verjaardagsfeest

Mei is feestmaand bij Resto VanHarte Utrecht. Met als hoogtepunt ons 5e verjaardagsfeest op 16 mei. Vier je mee?
Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar rondom de tafel. Een lekker diner, een bijzonder programma... Dat levert bijzondere en vaak ontroerende ontmoetingen op. Bij Resto VanHarte ervaar je dat je van betekenis bent, of je nu gast bent, medewerker, vrijwilliger... 
En dat doen ze dus inmiddels al 5 jaar in Kanaleneiland.

Lees verder

1 mei 2014

Project Eigen Kracht heeft nu ook een blog!

Twee coaches, van het project Eigen kracht zijn gestart met dit initiatief; geheel op Eigen Kracht! Op dit blog vindt u naast het nieuws en de basisinformatie van het project, de ervaringsverhalen van de deelnemende vrouwen; zowel de verhalen van de coaches als de vrijwillige coaches. Zo krijgt u een beter beeld van wat Eigen Kracht Utrecht precies inhoudt en wat het de betrokkenen (coachees, vrijwilligers en partners/bedrijven) concreet kan opleveren. We wensen u veel leesplezier!

Lees verder

1 mei 2014

Volksopera 2014 in Ondiep

De Utrechtse première van een bijzonder project: de Volksopera. 23 en 24 mei in Ondiep! Op de wijs van operaklassiekers als ‘Slavenkoor’ en ‘Duet uit de Parelvissers’ zingen gewone Ondiepers het verhaal van hun wijk. Maar wel in het Nederlands! Met een dirigent en een echt klassiek orkest voor tribunes met 1000 man publiek op een locatie middenin Ondiep. De zangers zijn de afgelopen maanden professioneel begeleid door zangcoaches van het Groot Omroepkoor. De Volksopera Ondiep wordt een muzikale ode aan heden en verleden van deze markante buurt. Kaartejs zijn te koop.

Lees verder

29 april 2014

Maatschappelijk betrokken Utrecht matcht op de Beursvloer

Hét netwerkevenement van het jaar staat voor de deur, woensdag 21 mei is de Beursvloer Utrecht. Utrechtse bedrijven, ZZP`ers, overheden, serviceclubs, scholen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisatie ontmoeten elkaar, om op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen iets voor elkaar of de lokale samenleving te betekenen. Het gaat niet om het aanspreken van financiële middelen, maar juist om matches tussen elkaars mogelijkheden: kennis, middelen, materialen, mensen, etc. Met als resultaat: winst voor iedereen.

Lees verder

29 april 2014

Tuinieren voor een ander

Op zaterdag 10 mei a.s. organiseert de Algemene Hulpdienst van U Centraal  weer een tuinwerkdag. Vrijwilligers gaan dan aan de slag in de tuin van iemand die dat zelf niet meer kan.

Lees verder

29 april 2014

Nieuwe Plusgids is uit!

Welke voorzieningen zijn er in Utrecht voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Waar kan ik terecht als ik op latere leeftijd wil sporten? Hoe is het welzijnswerk in onze stad geregeld? Het antwoord op deze en andere vragen staat in de Plusgids Utrecht. Deze week kwam de nieuwe, geactualiseerde gids uit.

Lees verder

17 april 2014

Landeljke DrieDubbelGenietenDag

Op woensdag 14 mei a.s. vindt de tweede Landelijke (Drie)Dubbel Genieten Dag plaats. Dit keer gaan minder-validen, vrijwilligers en scholieren in trio’s op een sportieve  en uitdagende manier kennismaken met verschillende sporten én met elkaar. Op het programma staan: golfen, zitvolleybal, rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, sport & spelletjes en een voetbalactiviteit.
Het evenement, waar verbinding en plezier centraal staan, wordt georganiseerd door Coöperatie VGZ, Movisie en Medipoint. Met ondersteuning van het Sport College Amersfoort (ROC Midden Nederland) en de Dirk Kuyt Foundation.

Lees verder

17 april 2014

Theateravond ‘Toekomstmuziek’ door cliënten van het Leger des Heils

Op donderdagavond 24 april uur vindt in "De Speler" de jaarlijkse theateravond door cliënten en bezoekers van het Leger des Heils plaats. Het thema dit jaar is ‘Toekomstmuziek’. 
Marga van der Zee, Leger des Heils medewerker en organisator van de theateravond vertelt: “Kunst en Theater is onderdeel van de hulp en begeleiding die het Leger des Heils biedt. De focus ligt op herstel van 
het normale leven door werk, een zinvolle vrije tijdsbesteding en herstel van relaties.  Mensen die hulp van het Leger ontvangen, hebben natuurlijk talent als ieder ander. Door hun creatief talent verder te ontwikkelen, groeit de eigenwaarde én hoort hij of zij ergens bij.” 

Lees verder

15 april 2014

BIJ BOSSHARDT organiseert meedenkavond over nieuwe Buurthuiskamer in Ondiep

Bij Bosshardt nodigt bewoners van Ondiep uit om mee te denken over het activiteitenaanbod van het buurthuis dat in juni aan de Acasiastraat geopend zal worden. Deze meedenkavond is op 29 april in De Speler.
Bij Bosshardt heeft als doel buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Het buurthuis zal voornamelijk worden gerund door buurtbewoners.

Lees verder

15 april 2014

Workcenter Leger des Heils is gestart met werk/leertraject 50|50Clean

Vanaf 1 februari is het Leger des heils gestart met een werk/leertraject voor schoonmaakwerkzaamheden. Binnen de veilige werkomgeving van het Leger des Heils worden kleine Cleanteams opgestart. Deze teams werken op lokatie. 
Er worden lokaties schoongemaakt en het gaat in het algemeen over grove werkzaamheden. Denk aan stofzuigen, vochtig afnemen van meubilair, vegen en dweilen. 
In de kleine teams hangt een gemoedelijke sfeer en iedereen mag op zijn eigen tempo werken. Er wordt ook een basisopleiding aangeboden en ook doorstromen naar betaald werk hoort tot de mogelijkheden.

Lees verder

3 april 2014

Panoramix is de pilot voorbij

Onder dit motto wil het team van Panoramix op 10 april stilstaan bij 2 jaar Pilot Herstel Kanaleneiland.
Het gaat om alle lessen die zijn geleerd en resultaten die zijn behaald. Het gaat om de voortgang van Panoramix in Kanaleneiland. Het gaat om overdracht van kennis en expertise naar anderen in Utrecht. 
Het nieuwe Buurtteam Sociaal in Kanaleneiland-Zuid integreert sinds haar start in januari de manier van werken van Panoramix in haar activiteiten. Samenwerken met ervaringscoaches, peer-to-peer, werken aan sociale cohesie met kwetsbare maar actieve burgers, heeft in Kanaleneiland al zijn vruchten afgeworpen. Komt u ook?

Lees verder

21 maart 2014

Ervaar de kracht van ervaringsdeskundigheid

Ervaar "de kracht van ervaringsdeskundigheid", tijdens deze middag op 27 maart, waar u kunt kennismaken met verschillende initiatieven waarmee organisaties van cliënten en hun betrokkenen vanuit ervaringsdeskundigheid de regie in hun leven hernemen. Laat u verrassen door de kracht van ervaringskennis!
Steunpunt GGZ organiseert deze middag in het kader van de 40e Week van de Psychiatrie, met als thema "Baas In Eigen Leven!"

Lees verder

20 maart 2014

Samen op weg naar een agenda voor inzet van ervaringsdeskundigheid in Utrecht

Op maandag 14 april organiseren de gezamenlijke cliëntenorganisaties uit de gehandicaptensector, de maatschappelijke opvang/ verslavingszorg en de (O)GGZ een werkconferentie. Cliënten en hun betrokkenen zullen die middag een agenda voor de ontwikkeling van rvaringsdeskundigheid in Utrecht opstellen. Wethouder Everhardt zal de conferentie openen.

Lees verder

20 maart 2014

Podium paraplu live

Het muzikale Podium Paraplu Live opent vanaf 2014 vaker haar deuren om muzikaal talent naar u toe te brengen. Het Podium Paraplu vind plaats in het voormalig schoolgebouw aan de van Bijnkershoeklaan 10, waar nu Boogh Utrecht Centrum gevestigd is. Het Podium Paraplu is vol aandacht en met een luisterend oor! Donderdag 3 april gaan we u verrassen met 3 fantastische artiesten. U komt toch ook?

Lees verder

20 maart 2014

Buurtteams in Utrecht hebben een eigen website

De buurtteams in Utrecht helpen inwoners op weg met vragen of problemen die ze niet (meer) goed zelf kunnen oplossen. Bijvoorbeeld bij geldproblemen. Of problemen in het gezin of op school. Of als er zorgen zijn over gezondheid, overlast of eenzaamheid. Op de website vind je per buurtteam de algemene contactgegevens en de openingstijden. Ook vind je meer informatie over de buurtteams. De site is bedoeld voor alle mensen in de stad die met vragen zitten.

Lees verder

13 maart 2014

NLDoet Meer met Taal

Taal Doet Meer heeft dit jaar een aantal organisaties en personen bereid gevonden om diverse workshops te verzorgen op 21 maart en 22 maart, tijdens NLDoet.
Deze workshops zijn gericht op taalvrijwilligers of cursisten. Vrijwilligers zijn ook van harte uitgenodigd om hun cursist zonodig te vergezellen. Dus bent u vrijwilliger of cursist? Meld u dan aan bij Taal Doet Meer.

Lees verder

11 maart 2014

In de NAH-gespreksgroep hoef je niet flink te zijn

Flink zijn, dat is wat alle mantelzorgers proberen. Maar als je naaste niet-aangeboren hersenletsel  (NAH) heeft, valt dat niet mee. Het kan dan enorm helpen om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten. MEE Utrecht, Gooi & Vechtstreek en U Centraal starten op donderdag 20 maart 2014 een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met NAH.

Lees verder

11 maart 2014

Presenteer uw initiatief op Podium West

De wijk West is een wijk met veel actieve en initiatiefrijke bewoners. Sommige initiatieven lopen al jaren en zijn breed bekend, anderen bewoners zijn nog maar kort bezig en sommige initiatieven zijn alleen in de eigen buurt bekend.
Podium West is een bijeenkomst waar alle bestaande bewonersinitiatieven een podium krijgen. Alle actieve bewoners krijgen de kans om zich te presenteren aan de andere bewoners van de West. Om te vertellen wat ze doen, maar ook welke steun zij zouden kunnen gebruiken of kunnen bieden aan anderen. Ter inspiratie en om te laten inspireren.

Lees verder

6 maart 2014

`Week van de Verkiezingen` bij Resto VanHarte

Alle Resto`s VanHarte staan begin maart in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen onder het motto: Laat je stem gelden! Het worden vrolijke avonden met een `Petje op Petje af` quiz en lokale politici die met de zaal in debat gaan. Resto VanHarte is de levendige ontmoetingsplek voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Lees verder

6 maart 2014

De nieuwe vakantiebestemmingen van Begeleid Reizen zijn weer bekend

Begeleid Reizen is een clientgestuurd initiatief met een glimlach. Zij organiseren laagdrempelige en betaalbare vakanties en hebben voor ieder wat wils. Bij alle reizen is begeleiding aanwezig. Iedereen met een CIZ indicatie begeleiding-groep kan mee. Er wordt verwacht dat je zelfredzaam bent en een handje meehelpt.
Begeleid reizen biedt ook ondersteuning bij reizen op maat.

Lees verder

6 maart 2014

Resto van Harte bij de Paraplu

Graag nodigen we u uit om 18 maart aan te schuiven bij een bijzonder diner! Resto Van Harte, dat doorgaans kookt aan de Bernadottelaan 23 neemt potten en pannen, koks en schorten mee naar De Paraplu waar een verrassend diner wordt gemaakt en geserveerd. Tussen de gangen door hoort u weer interessante nieuwtjes. U bent van harte welkom om aan te schuiven.

Lees verder

6 maart 2014

Zuilen steekt de handen uit de mouwen tijdens NLDoet

21 en 22 maart vindt weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats: NlDoet. Een aantal organisaties in de wijk Zuilen hebben de handen ineen geslagen om deze dag ook in Zuilen te realiseren. 
Op zaterdag 22 maart steken tientallen mensen hun handen uit de mouwen om klussen te doen in de wijk.

Lees verder

4 maart 2014

Week van de Psychiatrie: `Baas in eigen leven`

Op maandag 24 maart 2014 begint de Week van de Psychiatrie. Dit jaar is het thema `Baas in eigen leven,’ ofwel: betekenis geven aan ‘eigen regie’ en ‘eigen kracht’. 
29 maart is er in het Wegloophuis een bijeenkomst over eigen regie in de praktijk van het wegloophuis.

Lees verder

4 maart 2014

Verkiezingsdebat voor iedereen

Het Utrechtse lijsttrekkersdebat is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht, het Nederlands Debat Instituut en Stichting Lezen & Schrijven. Doel van het debat is om bewoners, ondernemers en andere belangstellenden op een leuke, heldere en begrijpelijke manier inzicht te geven in de standpunten van de verschillende politieke partijen waarop kan worden gestemd bij de verkiezingen van woensdag 19 maart én om de aanpak van laaggeletterdheid bij de politiek op de agenda te krijgen. Daarom dit Verkiezingsdebat voor iedereen. Het wordt een debat met duidelijke stellingen, in begrijpelijke taal. Onder andere over participatie en taal.

Lees verder

28 februari 2014

Zuid afrikaanse avond bij STUT theater

Dinsdag 25 maart presenteert Stut Theater een Zuid-Afrikaanse avond in Overvecht, waarbij het resultaat van een uitwisseling tussen Stut en het Zuid-Afrikaanse duo Umsindo wordt getoond. Het publiek kan genieten van de authentieke Zulu-voorstelling Brothers, de bijzondere Stutproductie Friends en het samenwerkingsproject Go Hasigu! De muzikale aankleding van de avond wordt verzorgt door The Happy Notes Society en er kunnen hapjes van The Ostrich genuttigd worden.

Lees verder

25 februari 2014

Ruimte nodig voor uw maatschappelijk project?

Vergaderruimte, kantoor, schildersatelier, danszaal, sporthal of yogalokaal: veel bewoners en organisaties zoeken ruimte in Utrecht. Voor eenmalig gebruik, om langere tijd te huren of zelfs te kopen. Daar tegenover staat dat veel organisaties en bedrijven over ruimten, locaties of accommodaties beschikken die soms niet volledig benut worden of leeg staan. Het Makelpunt Utrecht brengt vraag en aanbod samen.

Lees verder

20 februari 2014

Bent u al bekend met het Alzheimercafe?

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.
In het Alzheimer Café kunnen mensen in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, ideeën en informatie met elkaar uitwisselen.

Lees verder

20 februari 2014

Internationale Vrouwendag, kom naar de talkshow Tradities & Herinneringen

De stichting Tori Oso Utrecht en de Stadsschouwburg Utrecht organiseren op 8 maart tijdens, Internationale Vrouwendag, de talkshow ‘Tradities & Herinneringen’.
Vrouwen zijn vaak degenen die tradities en herinneringen doorgeven. In elke cultuur verloopt dat op een andere manier. Tradities en herinneringen….wie heeft ze niet?  In deze talkshow passeren belangrijke levensgebeurtenissen de revue. De host Stacey Esajas, ontvangt uiteenlopende gasten. Zij spreekt met vrouwen die actief zijn in verschillende geledingen van de samenleving over geboorte, huwelijk en overlijden. Dit zorgt voor interessante ontmoetingen en verassende gesprekken vanuit verschillende invalshoeken. Kom luisteren of meepraten. Dames én heren zijn welkom op deze avond!

Lees verder

20 februari 2014

FOLLOW en LIKE je ons al?

Follow en like jij ons al?
Altijd als eerste op de hoogte zijn van neiuws van jekuntmeer.nl? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Lees verder

11 februari 2014

NLdoet 2014: heel Nederland doet mee!

Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Lees verder

11 februari 2014

Repair Café is een hit in Utrecht

Afgelopen zaterdag, 1 februari, werd het eerste Repair Café van Utrecht/De Meern gehouden. Het was direct een drukke bedoening. Een stuk of acht repairders, waaronder een naaister, hielpen bezoekers met hun kapotte stofzuiger, elektrische koffieketel, Senseo-apparaat, kleding, fiets en ander spul dat de moeite van een reparatie waard is. 
Daarnaast start op 8 maart het eerste Repair Café Utrecht/paviljoen pOp, op het Westplein 1001.

Lees verder

20 januari 2014

Humanitas start gezinsaanpak; Taal voor thuis

Taal voor Thuis is een gezinsaanpak, waarbij ouders worden toegerust met vaardigheden om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. Bovendien krijgen de ouders oefeningen om hun eigen Nederlandse taal te verbeteren. Humanitas gaat dit pilotproject vanaf januari uitvoeren in Utrecht. Wil je hier meer informatie over? Of wil je aan de slag als vrijwilliger bij dit project? Neem dan contact op met Brigitte Buvelot (06-43440958 of brigitte.buvelot@planet.nl).

Lees verder

16 januari 2014

HIERKlimaatstraatfeest

Op dit moment doen maar liefst 2.293 straten mee aan het HIER Klimaatstraatfeest. Doe jij ook mee? Aanmelden kan nog tot 3 februari. Dan vindt namelijk de eerste afvalronde plaats waarna de beste 150 straten doorgaan. Denk aan een ontdooi-je-vriezer-estafettes en naden-en-kieren-speurtochten. De naam burenacties zegt het eigenlijk al; acties die je samen met de buren doet.

Lees verder

16 januari 2014

cursus assertiviteit, omdat het ook anders kan!

Veel mensen hebben moeite om voor zichzelf op te komen. Op 3 februari 2014 start U Centraal in Hoograven met de assertiviteitstraining Opkomen voor jezelf. In de training leer je meer zelfvertrouwen te krijgen, te zeggen wat je bedoelt en wat je voelt met respect voor jezelf en anderen.
Nee zeggen als je ja bedoelt, angst om anderen te kwetsen, moeilijk kunnen omgaan met kritiek; dat kunnen signalen zijn dat je onvoldoende assertief bent.

Lees verder

9 januari 2014

Mensenrechten in Utrecht: Eerste editie MensenrechtenCafé

Afgelopen jaar is de lokale mensenrechtencoalitie van start gegaan. Als vervolg hierop wordt in 2014 het mensenrechtencafé georganiseerd. Tijdens het mensenrechtencafé wordt het lokale mensenrechtennetwerk geïnformeerd over de veelheid aan Utrechtse initiatieven en kunnen er ideeën uitgewisseld worden. De deelnemers kunnen elkaar waar nodig onderlinge steun en creativiteit bieden. Tijdens de bijeenkomsten zullen er o.a. korte pitches gehouden worden door verschillende initiatiefnemers. Daarnaast is er volop gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling. Dus zet 12 februari alvast in je agenda!

Lees verder

7 januari 2014

Nieuw project van Sodaproducties; AdministratieExpress Utrecht

Studeren, op kamers wonen, de komst van een kind, werkloos worden, een nieuw huis, een echtscheiding…Enkele voorbeelden waardoor je leven er anders uit gaat zien en daarmee vaak ook je geldzaken. De AdministratieExpress biedt de mogelijkheid daar meer zicht op te krijgen. Voor nu en de toekomst. Dat is leuk, leerzaam én levert veel op. 
Deelname aan de AdministratieExpress laat je zien welke financiële keuzes je kan maken. Ook leer je op welke manier je jouw administratie op orde krijgt en houdt.

Lees verder

7 januari 2014

Sfeerproeven bij de Volksuniversiteit!

Komt u ook sfeerproeven tijdens de Open Dag van de Volksuniversiteit Utrecht? Op zaterdag 11 januari staan de docenten voor u klaar om informatie te geven over de inhoud, opzet en doelen van de diverse cursussen die worden aangeboden.

Ook kunt u dan ingeschaald worden voor de taalcursussen.
De taaldocenten kunnen u inschalen op het juiste niveau door het voeren van een gesprek of u kunt een toets maken. Op alle niveaus hoger dan niveau 1 is instromen uitsluitend mogelijk na overleg met een docent tijdens de Open Dag.

Lees verder

3 januari 2014

Jubileum OUTREACH was een groot succes!

De Outreach vierde dit jaar haar 10e verjaardag in Utrecht. De eerste Kerst-Outreach vond plaats in Utrecht in 2004 vanuit de jeugdkerk Reloaded. Sindsdien zijn jongeren elk jaar vlak voor kerst de straat opgegaan om daklozen te bezoeken en ze chocolademelk aan te bieden, te bidden met voorbijgangers, een spelletje te doen met ex-gevangenen,een beautyavond te houden met tienermeiden of te poolen met psychiatrische patiënten, etc. Op deze manier wil de Outreach iets van het licht van Gods liefde laten zien. Studenten en inwoners van de stad Utrecht kunnen heel praktisch handen en voeten geven aan hun geloof tijdens de kerst-outreach.

Lees verder

3 januari 2014

Nieuwjaarsduik, culturele zondag

De Nieuwjaarsduik is traditiegetrouw het genoeglijke begin van een nieuw cultureel kalenderjaar, met previews van dat wat komen gaat, in warme zalen gepresenteerd. In deze editie van de Nieuwjaarsduik staat Utrecht als muziekstad centraal, waarmee vooruit wordt gekeken naar de grote opening van TivoliVredenburg op 21 juni 2014. Speciaal voor de Nieuwjaarsduik organiseert TivoliVredenburg de eerste publieks-rondleidingen door dit indrukwekkende gebouw. Natuurlijk met muziek. Erbij zijn?

Lees verder

3 januari 2014

TIP TOP Taal gaat van start

TIP TOP Taal gaat van start. In Utrecht zijn verschillende organisaties die taallessen aanbieden. Maar hoe weet je als cursist nu waar je moet zijn? En welke les het beste bij je past? Om deze, en andere vragen te kunnen beantwoorden, hebben de Utrechtse taalaanbieders hun krachten gebundeld in het project TIP TOP Taal.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support